کلمه کلیدی چیست؟
اگر کسی قصد خرید ماشین دارد، در گوگل «خرید ماشین» یا عبارتهای مشابه را سرچ مینماید. اگر کاربری میخواهد در مورد بازیکنی اطلاعاتی کسب کند، اسم او را جستوجو میکند.
در مثالهای بالا، خرید ماشین و اسم بازیکن موردنظر میتواند بهعنوان کلمه کلیدی مدنظر قرار گیرد.
شاید باور این موضوع کمی سخت باشد؛ اما امروزه سرنوشت دنیای وب بهنوعی به کلمات کلیدی وابسته میباشد. یک کلمه کلیدی حتی میتواند برای یک کسبوکار و سایت سودآوری میلیاردی به همراه داشته باشد. همچنین کلمه کلیدی میتواند روی ذهن تعداد زیادی مخاطب هدف تأثیر بگذارد. اگر با معنی و مفهوم کلمه کلیدی، انواع آن و دیگر جزئیات آن آشنا نمیباشید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا با این موضوع آشنا شوید.
پیش از دانستن هر چیزی، باید بدانیم مفهوم کلمه کلیدی چه میباشد. از منظر سئو، کلمه کلیدی همان عبارتی میباشد که کاربر آن را در موتور جستوجو تایپ مینماید. در واقع، کلمه کلیدی ترکیب یک یا چند واژه میباشد که مضمون و هدف محتوای شما را مشخص مینماید. در بهینهسازی موتور جستوجو، کلمه کلیدی همان کلمه یا عبارتی است که کاربران در موتور جستوجو وارد میکنند تا اطلاعات موردنیازشان را به دست آورند.
تفاوتی ندارد تولیدکننده محتوا باشید یا صاحب وبسایت؛ در هر حال، قصد دارید کلمات کلیدی صفحهتان مرتبط با چیزی باشد که کاربران در جستوجوی آن هستند. اگر از کلمات کلیدی مناسب در جای درست استفاده نمایید، احتمال اینکه کاربر در نتیجه جستوجوی خود، به مطلب شما برسد، بسیار بیشتر است.
به طور خلاصه،
- کلمات کلیدی مشخصکننده مضمون صفحه هستند؛
- موتور جستوجو به طور معمول از کلمات کلیدی برای تعیین رتبه صفحه استفاده مینماید.
کلمات کلیدی به کاربر کمک مینمایند تا محتوا و اطلاعات موردنظرشان را پیدا نمایند. از طرف دیگر، وجود کلمات کلیدی در مقاله میتواند کاربر را به سوی محتوای شما هدایت کند.
چرا کلمات کلیدی مهم هستند؟
حالا که متوجه شدهاید مفهوم کلمه کلیدی چه میباشد، احتمالاً دلیل اهمیت آن را نیز میتوانید حدس بزنید.
در واقع، کلمات کلیدی همان موضوعاتی میباشند که کاربران از وبسایتها درخواست دارند. روشن است که اگر شما واژگان کلیدی پرجستوجو و مرتبط با فعالیت خود را شناسایی نمایید و برای آنها صفحات مناسبی درست کنید، میتوانید بازدید مناسبی از طریق آن به دست آورید.
دریافت بازدید مستقیم از گوگل یکی از اهداف مهم سئوی سایت میباشد.
برای به دست آوردن بازدید مستقیم از گوگل، ابتدا باید نیاز و خواسته کاربران را شناخت. باید بدانیم برای هرکدام از این موضوعات چه عباراتی بیشتر جستوجو میگردند. حال از میان آنها پرجستوجوترین کلماتی را که موردتوجه سایتهای کمتری قرار گرفته است، انتخاب مینماییم. به صورت خلاصه، باید کلماتی با جستوجوی زیاد اما کمرقیب را شناسایی کرد تا بتوان به افزایش ترافیک سایت کمک کرد.
واقعیت این است که بدون پیدا کردن کلمات کلیدی مفید، فرایند سئو فقط تلاش بیثمر و بیهوده میباشد. کلمات کلیدی بهقدری مهم هستند که کلیه فرایندهای سئوی سایت به آن وابسته است.
انواع کلمه کلیدی بر حسب طول عبارت
هنگامی که صحبت از کلمه کلیدی میشود، مقصود فقط یک کلمه نمیباشد. کلمه کلیدی حتی میتواند عبارتی باشد که شامل چند کلمه است.
کلمه کلیدی کوتاه (Short Tail Keyword)
این نوع کلمات کلیدی کوتاه میباشند و معمولاً یک تا دو کلمه را شامل میگردند. مثلاً کلمات «درخت» یا «چای» کلماتی میباشند که در اینترنت جستوجوی بالایی دارند؛ اما هدف کاربر از جستوجوی آنها معلوم نیست. بهعنوان مثال، معلوم نیست که کاربر با جستوجوی کلمه «چای» بهدنبال یک چای برای کاهش وزن میباشد، قصد پیدا کردن قیمت یک چای خاص را دارد یا طریقه درست کردن دمنوش خانگی را جستوجو مینماید.
بهتر است زیاد به فکر استفاده از چنین کلمات کلیدی در وبسایت خود نباشید؛ چراکه علاوه بر جستوجوی بالای این عبارات، اثر خوبی در سئوی سایت شما نمیگذارد. در صورت استفاده از چنین کلماتی، حتی اگر کاربر از طریق جستوجوی این عبارات وارد سایت شما شود، احتمال خروج زودهنگام او از سایت بالا میرود که تأثیر منفی آن در سئوی وبسایت شما بسیار زیاد خواهد بود.
کلمه کلیدی عبارتی (Medium/ Middle/ Mid Tail Keyword)
این عبارات جزئیات بیشتری نسبت به حالت اول دارند؛ اما باز هم هدف کاربر را صددرصد نشان نمیدهند؛ برای مثال، عبارت «کتاب فارسی» از این نوع است. کاربر نسبت به حالت قبل جزئیات بیشتری را ارائه داده است؛ اما تعیین نکرده است که کتاب فارسی کدام مقطع تحصیلی را مدنظر دارد؛ مثلاً بهدنبال کتاب فارسی پنجم دبستان است یا دوم دبستان.
کلمه کلیدی طولانی (Long Tail Keyword)
در این نوع کلمات کلیدی، منظور و هدف کاربر واضح میباشد. این عبارات معمولاً شامل ۳ تا ۵ کلمه میشوند و جزئیات بیشتری را توصیف مینمایند. برای مثال، در عبارت «فارسی مقطع تحصیلی پنجم ابتدایی» کاربر تمام جزئیات را بیان نموده و هدف او مشخص گردیده است. اگر این عبارت را بهعنوان کلمه کلیدی صفحه مربوطه انتخاب نماییم، احتمال تبدیل این کاربرها به مشتریان سایت ما بسیار افزایش مییابد. همچنین این کلمات رقبای کمتری دارند. بنابراین در مدت زمان کمتری میتوان به کمک این کلمات به سطرهای بالاتری در serpرسید.
نحوه استفاده از کلمات کلیدی
باید برای هر صفحه از سایت خود یک کلمه کلیدی اصلی یا focus keyword انتخاب نمایید. این کلمه کلیدی باید همان عبارتی باشد که کاربر با جستوجوی آن، بهراحتی بتواند صفحه مربوطه از سایت شما را پیدا نماید. برای مثال، در یک صفحه از مقالات ادمین سایت، به موضوع افزایش دقت سایت اشاره نمودهایم. کلمات کلیدی مناسب این صفحه میتواند از موارد زیر انتخاب گردد:
- افزایش دقت سایت
- افزایش دقت لود صفحات
- چگونگی افزایش دقت سایت وردپرس
- و …
کلمه کلیدی اصلی باید از این لیست انتخاب گردد و محتوای صفحه مربوطه راجع به این کلمه کلیدی نگارش شود. بهتر است این کلمه کلیدی در بخشهای مختلف آن صفحه از سایت استفاده شود؛ مثلاً در عنوانها،alt تصویر، برچسبها، بدنه محتوا و … .
آموزش استفاده از کلمه کلیدی
احتمالاً تا این قسمت از مقاله متوجه شدهاید که چطور باید از کلمات کلیدی در سایت استفاده کرد. بهتر است یک بار دیگر به طور خلاصهتر با هم اصول استفاده از کلمه کلیدی را مرور کنیم تا بدانیم چطور باید کلمه اصلی هر صفحه را به گوگل بشناسانیم.
- حتماً در عنوان از کلمه کلیدی اصلی استفاده نمایید؛
- در صورت امکان، یک کلمه کلیدی فرعی مهم را هم در عنوان بگذارید؛
- کلمه کلیدی اصلی و چند عبارت فرعی را در بخش توضیحات متا بیاورید؛
- برای چند بار در سرتیترها از کلمه کلیدی اصلی و فرعی استفاده کنید؛
- چندین بار در متن جایگزین تصاویر از کلمات کلیدی اصلی و فرعی استفاده نمایید؛
- از طریق کلمه کلیدی اصلی و فرعی، از صفحات دیگر به این صفحه لینک داخلی قرار دهید؛
- کلمه کلیدی اصلی را به فارسی یا انگلیسی در url صفحه وارد کنید؛
- به طور طبیعی کلمات موردنظر را در متن تکرار نمایید.
معیارهای انتخاب کلمات کلیدی
در انتخاب کلمات کلیدی باید به چند معیار مهم توجه کنید.
میزان جستوجو
این معیار به شما نشان میدهد که یک کلمه کلیدی چند بار در گوگل جستوجو شده است. از این طریق، میتوان میزان محبوبیت کلمه کلیدی را ارزیابی کرد. همچنین، میتوان پیشبینی نمود که این کلمات کلیدی ترافیک وبسایتتان را تا چه میزان بالا میبرند.
رقابت
معیار بعدی رقابت میباشد. تفاوتی ندارد که میزان جستوجوی کلمات کلیدی چقدر باشد. در هر صورت، باید حواستان به مسئله رقابت نیز معطوف باشد.
قیمت (هزینه به ازای هر کلیک)
اگر میخواهید به سراغ تبلیغات بروید، باید بدانید که هر کلمه ارزش و قیمتی دارد. در هزینه به ازای هر کلیک، هر بار که کاربر پس از جستوجوی یک کلمه کلیدی، روی کلمه کلیک نمایید، باید مبلغی را پرداخت نمایید. بهعنوان مثال، در آمریکا ۴ دلار به ازای هر کلیک، روی کلمه کلیدی «LION» باید پرداخت شود. یعنی هر بار که کسی در آمریکا، کلمه «LION» را جستوجو کند و روی تبلیغات کلیک نماید، تبلیغکننده باید ۴ دلار در ازای تبلیغات برای وبسایت پرداخت نماید. در اینجا، باید تصمیم گرفت که آیا برایتان ارزش دارد که در ازای هر کلیک برای یک واژه، چهار دلار بپردازید یا نه.
تعداد کلمه
تعداد کلمه به تعداد کلمات موجود در یک عبارت اشاره مینماید. هرچه کلمه کلیدی از کلمات بیشتری تشکیل گردد، احتمال رتبه گرفتن آن افزایش مییابد.
هدف
هدف کلمه کلیدی یعنی کاربر از جستوجوی خود چه هدفی دارد. بهعنوان مثال، به ما نشان میدهد هدف کاربر از این جستوجو، سرگرمی است یا صرفاً جمعآوری اطلاعات؛ یعنی کاربر میخواهد درباره این کلمه کلیدی مطالعه نمایند یا صرفاً میخواهد محصولات را تماشا کند و سرگرم شود.
بدون دیدگاه