همه ما در اکثر کارهای زندگی‌مان از الگوها و دستورالعمل‌هایی پیروی می‌کنیم که به این فرمول‌ها الگوریتم زندگی گفته می‌شود. در اینجا نیز الگوریتم‌های گوگل برای پیروی از دستورات سئو مورداستفاده قرار می‌گیرند. الگوریتم‌ها مانند عملیات ریاضی، تمامی اطلاعات را ذخیره و طبقه‌بندی کرده و سپس با کمک موتورهای جست‌وجو آن‌ها را تجزیه‌وتحلیل می‌کنند. برای رسیدن به صفحه اول گوگل، پیروی از الگوریتم‌های گوگل بهترین گزینه است.

الگوریتم‌های گوگل (Google Algorithm)

الگوریتم‌های گوگل (Google Algorithm)

انواع الگوریتم‌های گوگل

در ادامه الگوریتم‌های مهم گوگل را به شما معرفی می‌کنیم.

الگوریتم گوگل پاندا

اولین الگوریتم در سال ۲۰۱۱ به نام الگوریتم پاندا (Google Panda Algorithm) به جهانیان معرفی شد. این الگوریتم به دلیل کارایی بالا، بعدها به الگوریتم هسته معروف شد و دائم در حال بررسی و پیاده‌سازی دستورات است. با ورود الگوریتم پاندا به عرصه اینترنت، طراحان سایت بر سر کیفیت محتوا با یکدیگر رقابت می‌کنند؛ زیرا این الگوریتم با شناسایی سایت‌هایی که از محتوای بی‌کیفیتی برخوردار هستند، رتبه این سایت‌ها را پایین می‌آورد و چه بسا باعث حذف آن سایت‌ها می‌شود. دنیای سئو بعد از الگوریتم پاندا دنیایی جذاب با چاشنی رقابت شد؛ زیرا سایت‌ها از کپی محتوا و طرز گفتار محتواهای دیگر سایت‌ها پرهیز کردند. بعد از ورود الگوریتم پاندا، گوگل مملو از سایت‌هایی شد که محتوایشان دارای حجم بالا، کیفیت عالی و همچنین غیرتکراری بود.

فضای گوگل جای خوبی برای خریدوفروش لینک‌ها نبود. کاربران سعی می‌کردند با ساخت بک لینک‌های نامعتبر یا خریدوفروش لینک‌ها به رتبه بالا در موتورهای جست‌وجوی گوگل برسند؛ اما این موضوع خلاف قوانین گوگل بود. الگوریتم پنگوئن (Google Penguin Algorithm) در سال ۲۰۱۶ پا به عرصه گوگل و سئو گذاشت تا مانعی باشد برای تخلف‌های شکل‌گرفته در زمینه لینک و بک لینک. این الگوریتم قابلیت خود را در زمان کوتاهی به گوگل اثبات کرد و امروزه جزئی از هسته الگوریتم اصلی گوگل به حساب می‌آید.

مدتی است که کاربران گوگل از ترس چشمان تیزبین الگوریتم پنگوئن دیگر دست به ساخت لینک‌های بی‌ارزش و همچنین فروش آن‌ها نمی‌زنند تا از پرداخت جریمه در امان باشند. برای جلوگیری از این تخلف بهتر است موقع گرفتن لینک، به کیفیت سایت‌ها دقت کنید. از لینک با سئوی ضعیف پرهیز کنید و تا حد امکان از لینک‌هایی که دارای anchor text هستند، استفاده نکنید.

الگوریتم مرغ مگس‌خوار

در گذشته، موتورهای گوگل هنگام نمایش نتیجه جست‌وجو، تمام جمله‌هایی را نمایش می‌دادند که کلمه موردنظر در آن‌ها وجود داشت. این عملکرد باعث می‌شد که کاربر ساعت‌ها وقت بگذارد تا نتایج یک جست‌وجوی ساده را بررسی کند. اما از سال ۲۰۱۳ به بعد این مشکل به دست الگوریتم مرغ مگس‌خوار (Google Hummingbird) حل شد. حالا موضوع‌های مرتبط با کلمه سرچ‌شده مورد اهمیت است؛ نه هر جمله‌ای که حاوی آن کلمه یا عبارت باشد.

پس از طراحی و اجرای الگوریتم مرغ مگس‌خوار کار طراحان سایت سخت‌تر شد؛ زیرا هنگام نوشتن محتوا نباید به کلمات تکراری و جملات ساده بسنده می‌کردند؛ بلکه باید کلمات مترادف و جملات متفاوت در محتواهای خود به کار می‌بردند.

برای جلب رضایت این الگوریتم، نباید مانند ربات رفتار کنید. به انکر تکست‌ها توجه کافی داشته باشید و همچنین نشانه‌گذاری‌های استاندارد را فراموش نکنید.

الگوریتم مرغ مگس‌خوار

الگوریتم مرغ مگس‌خوار

الگوریتم گورخر

در دنیای امروز که اکثر کارهای روزمره مردم با اینترنت پیش می‌رود، خرید یکی از مهم‌ترین کارهای روزانه هر خانواده است که امروزه بیشتر مردم آن را به‌صورت اینترنتی انجام می‌دهند. در این زمینه، امنیت اقتصادی اهمیت بسیاری دارد. تا چند سال پیش، اعتماد به سایت‌ها و خرید امن از دغدغه‌های مردم بود تا اینکه گوگل الگوریتم جدیدی را به مردم معرفی کرد تا با نابود کردن سایت‌های کلاه‌برداری، امنیت خرید اینترنتی را برقرار کند.

پوست بدن گورخر سیاه و سفید است؛ درست مانند بارکدهای روی اجناس قابل‌فروش. اگر قصد طراحی سایت فروشگاهی دارید، بهتر است بدانید که هیچ‌گاه از زیر ذره‌بین الگوریتم گورخر (Google Zebra Algorithm) دور نخواهید ماند.

الگوریتم کبوتر

پیش‌تر، هنگام جست‌وجو در گوگل، نتایج متفاوت با مکان جغرافیایی کاربر نمایش داده می‌شد. این نحوه نمایش باعث دور شدن کاربران از دنیای اینترنت شده بود. از این رو، طراحی سایت هم رونق چندانی نداشت. با به وجود آمدن الگوریتم کبوتر (Google Pigeon Algorithm) در سال ۲۰۱۶، گوگل هنگام نمایش نتیجه، فروشگاه یا وسیله‌ای را نمایش می‌دهد که به محل سکونت کاربر نزدیک‌تر است.

الگوریتم Page Layout

یکی از راه‌های کسب درآمد از طریق سایت، قرار دادن تبلیغ‌های مختلف در آن است. تعداد آگهی‌های تبلیغاتی در سایت باید به اندازه‌ای باشد که کاربر هنگام مراجعه به سایتتان، سردرگم نشود و مجموعه‌ای از آگهی‌ها او را آزار ندهند. قرار دادن بیش‌ازحد آگهی در سایت، باعث کاهش بازدید کاربران از سایت می‌شود. علاوه بر آن، سایت مورد جریمه الگوریتمی گوگل به نام Page Layout قرار می‌گیرد. این الگوریتم وظیفه دارد میزان تبلیغ‌های سایت شما را بسنجد. اگر تعداد تبلیغات بیش‌ازحد مجاز باشد و تشخیص دهد که برای کاربران آلودگی دیداری به وجود آورده‌اید، شما را به پرداخت جریمه سنگینی محکوم خواهد کرد.

الگوریتم رنک برین

الگوریتم رنک برین (Google RankBrain Algorithm) پا به عرصه گوگل گذاشت تا مکمل خوبی برای الگوریتم مرغ مگس‌خوار باشد. با پیدایش این الگوریتم، گوگل نتایج جست‌وجو را کامل‌تر و گسترده‌تر نمایش می‌دهد. در دنیای اینترنت، این الگوریتم به جذاب‌ترین الگوریتم معروف است. اگر می‌خواهید توجه الگوریتم رنک برین را جذب کنید، باید به نرخ کلیک‌ها توجه داشته باشید و از نرخ پرش غافل نشوید. همچنین، بهتر است برای جلب رضایت این الگوریتم، از فیلم‌های غیرقابل دانلود، تولید محتوای جذاب و طولانی و همچنین افزایش مدت‌زمان ماندگاری در سایت استفاده کنید.

الگوریتم Page Authority

شما به‌عنوان طراح سایت و محتوانویس موظف به ساخت سایتی قوی هستید. الگوریتم Page Authority وظیفه دارد تا قدرت سایت شما را با توجه با معیارهای خود بسنجد و سپس نتیجه را به موتورهای جست‌وجو اعلام کند. اگر سایتتان مورد تأیید این الگوریتم قرار بگیرد، یک قدم به صفحه اول گوگل نزدیک‌تر می‌شوید.

الگوریتم کافئین

این روزها، شبکه‌های اجتماعی مختلف راهی برای پیشرفت در گوگل شده‌اند. از این رو، کاربران ارتباط زیادی بین سایت و شبکه‌های اجتماعی به وجود می‌آورند تا بازدید سایت خود را افزایش دهند. در این میان، الگوریتم کافئین (Google Caffeine Algorithm) مسئول رسیدگی به این ارتباط است. این الگوریتم با بررسی راه ارتباطی شبکه‌های اجتماعی و سایت شما از خطرات احتمالی جلوگیری می‌کند.

الگوریتم کافئین

الگوریتم کافئین

الگوریتم Mobilegeddon

امروزه کمتر کسی را پیدا می‌کنید که با استفاده از موبایل، امور مربوط به اینترنت را انجام ندهد. نتایج دو سال گذشته نشان می‌دهد که کاربران بیشتر با استفاده از تلفن همراه خود به سایت‌ها مراجعه می‌کنند. همین امر باعث شده است که در سال گذشته الگوریتم جدید مخصوص موبایل به جمع الگوریتم‌های گوگل بپیوندد. این الگوریتم Mobilegeddon نام دارد.

الگوریتم بوستون

از اولین الگوریتم‌های گوگل می‌توان به الگوریتم بوستون (Google Boston Algorithm) اشاره کرد که در سال ۲۰۰۳ پا به این عرصه گذاشت. هدف این الگوریتم بررسی روزانه سایت شما است.

الگوریتم فلوریدا

الگوریتمی در سال ۲۰۰۳ جهانی شد که هدف آن طراحی سایت‌های بیشتر با جذابیت صدبرابری بود. این الگوریتم فلوریدا (Google Florida Algorithm) نام دارد که کاربران با جلب رضایت این الگوریتم، ترافیک سایت خود را به‌صورت طبیعی چندبرابر می‌کنند.

الگوریتم شخصی‌سازی نتایج گوگل

در سال ۲۰۰۵، یکی از کاربردی‌ترین الگوریتم‌ها به جمع الگوریتم‌های گوگل اضافه شد. الگوریتم شخصی‌سازی نتایج گوگل (Google Personalized Search Algorithm) نتیجه جست‌وجوی قبلی کاربران را ذخیره می‌کند و در نتیجه جست‌وجوی بعدی نمایش می‌دهد. این الگوریتم علاوه بر راحتی کاربران، باعث افزایش بازدید سایت شما می‌شود.

الگوریتم جست‌وجوی کلی

طبقه‌بندی نتایج جست‌وجو، یکی از آرزوهای دیرینه کاربران گوگل بود که در سال ۲۰۰۷ به وقوع پیوست. الگوریتم جست‌وجوی کلی (Google Universal Search Algorithm) نتیجه کاربران را به‌صورت طبقه‌بندی‌شده و در قالب‌های متفاوت عکس، فیلم، کتاب و صوت به نمایش می‌گذارد.

الگوریتم پیشنهاد گوگل

در سال ۲۰۰۸، الگوریتمی به وجود آمد تا تنها با سرچ یک کلمه از جمله طولانی نتیجه موردنظر کاربر را نمایش دهد. پس از الگوریتم Google Suggest، طراحان سایت بر روی کلمات کلیدی تمرکز بیشتری داشتند.

الگوریتم پیشنهاد گوگل

الگوریتم پیشنهاد گوگل

کلام آخر

روند کار الگوریتم‌ها مدام در حال رشد می‌باشد. این پیشرفت و تحول، کار شما را به‌عنوان طراح سایت سخت‌تر می‌کند؛ زیرا هیچ‌یک از فعالیت‌های شما از چشمان تیزبین الگوریتم‌ها دور نمی‌ماند. پس خود را ملزم به جلب رضایت الگوریتم‌ها کنید تا روند رسیدن به رتبه برتر برایتان راحت‌تر شود. همچنین با رعایت قوانین الگوریتم‌ها، مشمول پرداخت جریمه‌های سنگین نیز نمی‌شوید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *