سئو سایت
سئو به معنای دستکاری موتورهای جستوجو و فریب با روشهای غیراخلاقی نیست. سئو برای کمک به ارتباط وبسایتها در نتایج جستوجوی طبیعی با هدف رساندن سایت به رتبهبندی بالا ایجاد شده است.
سئو نیازمند دانش زیاد و علم پیشزمینهای است و فرایند سادهای نیست که بهراحتی پیادهسازی شود. موتورهای جستوجو با تغییر الگوریتمهای رتبهبندی خود غیرقابل پیش بینی هستند و وظیفه مهندسین سئو بهروز نگه داشتن اطلاعات در این زمینه میباشد.
تاریخچه سئو سایت
اولین موتورهای جستوجو کار خود را در اوایل سال ۱۹۹۰ آغاز کردند که بعضی از معروفترین آنها Vista، Yahoo، Alta و Infoseek بودند.
با رشد اینترنت، موتورهای جستوجوی جدیدی ظاهر میشدند که الگوریتمهای رتبهبندی آنها بسیار پیچیده بود. برای سازگاری با این الگوریتمها، سایتها در محتوای خود از کلمات کلیدی یا برچسبهای مشابه آن استفاده میکردند.
سئو فعالیت خود را برای بیشتر دیده شدن سایتها آغاز کرد. با گسترش رتبهبندی صفحات بهوسیله موتورهای جستوجو، مهندسین به پیدا کردن راههایی جهت تأثیرگذاری در رتبهبندی این موتورها روی آوردند.
در اوایل، به دست آوردن رتبهبندی بالا برای کلمات کلیدی خاص کار خیلی راحتی نبود. امروزه نیز الگوریتمهای موتورهای جستوجو پیچیدهتر شدهاند و سازگاری با موتورهای جستوجو برای مهندسین بهینهسازی سخت میباشد.
اهداف سئو سایت چیست؟
هدف سئو کمک به وبسایتها برای به دست آوردن رتبه مناسب در نتایج جستوجوی طبیعی و افزایش ارتباط بین کلمات کلیدی و صفحات واردشده توسط کاربر میباشد.
نمایش صفحات بیشتر که مرتبط با جستوجوی کاربر است، دارای مزایای زیادی برای کاربر و موتور جستوجو میباشد؛ زیرا کاربر میتواند بیشترین نتایج مرتبط با جستوجوی خود را پیدا کند. الگوریتمهای موتور جستوجو نیز کمک میکنند که بیشترین صفحات مرتبط با کلمه کلیدی نشان داده شود.
پس از آن که سئو در نتایج جستوجوی طبیعی، کار خود را برای بهبود رتبهبندی سایتها شروع کرد، این فرایند برای پیادهسازی روشهای خود نیازمند زمان و دانش شد.
با توجه به اینکه کلمات کلیدی رقابتی در بهینهسازی مورداستفاده قرار میگیرد، ماهها و هفتهها طول میکشد تا سئو به نتیجه برسد. نتایج بهینهسازی جستوجو ممکن است بهسرعت دیده نشود؛ اما در دراز مدت باعث افزایش تعداد بازدیدکنندگان و افزایش رتبهبندی سایت میشود.
انواع سئو
سئو به طورکلی به سئوی داخلی، سئوی خارجی، سئوی فنی و سئوی محلی تقسیم میشود.
سئوی داخلی: به کلیه بهینهسازیهایی که داخل وبسایت اتفاق میافتد، سئوی داخلی یا آن پیج (On-page SEO) گفته میشود. اگر میخواهید سایت شما در دراز مدت رتبه خوبی کسب کند، باید بهطور مداوم روی سئوی داخلی خود کار کنید.
سئوی خارجی: به کلیه بهینهسازیهایی که خارج از سایت اتفاق میافتد، سئوی خارجی یا آف پیج (Off-page SEO) گفته میشود. سئوی خارجی از مراحلی میباشد که باید با حساسیت زیاد بر روی آن کار کنید؛ زیرا زیاده روی در سئوی خارجی ممکن است سایت شما را با مشکل مواجه کند.
سئوی فنی: به بهینهسازیهایی که برای خزش موتورهای جستوجو در سایت انجام میشود، سئوی فنی یا تکنیکال گفته میشود. گوگل آنالیتیکس و گوگل سرچ کنسول ابزارهایی هستند که در سئوی فنی به شما کمک میکنند.
سئوی محلی: به بهینهسازیهایی که برای یک محله خاص انجام میشود، سئوی محلی گفته میشود.
چرا سئو مهم است؟
اگر کاربر بخواهد درباره یک کلمه کلیدی، محتوایی مطالعه کند، ابتدا آن را در گوگل سرچ میکند. پس از جستوجوی کلمه کلیدی موردنظر، چندین نتیجه برای کاربر نمایش داده میشود که معمولاً کاربر بر روی یکی از سه لینک اول کلیک میکند.
اگر شما جزء یکی از سه لینک اول باشید، کاربر وارد سایت شما میشود و این مسئله باعث افزایش ترافیک سایت خواهد شد. همچنین هنگامی که کاربر کلمه کلیدی را جستوجو میکند، به این معنا میباشد که به آن حوزه علاقهمند است. بنابراین، اگر سایت شما در آن حوزه فعالیت میکند، کاربری که وارد سایت شما شده است، مخاطب هدف میباشد.
جذب مخاطب هدف کار سادهای نمیباشد و اهمیت بسیار زیادی دارد. با جذب مخاطب میتوانید نرخ تبدیل سایت خود را افزایش دهید و به رشد فروش خود کمک کنید. پس مخاطبانی که از گوگل وارد سایت میشوند، مخاطبان هدف هستند و شانس زیادی برای فروش محصولات خود به آنها دارید.
امروزه در بازار رقابتی، سئو بیشتر از همیشه اهمیت دارد. میلیونها کاربر روزانه به دنبال حل مشکلات و پاسخ سؤالات خود هستند و این کار را از طریق موتورهای جستوجو، مانند گوگل انجام میدهند.
اگر یک وبسایت یا فروشگاه اینترنتی آنلاین دارید، سئو به کسبوکار شما کمک میکند تا به اهداف خود برسید. در نتیجه، اگر به دنبال کاهش هزینههای بازاریابی و برندسازی هستید، موضوع سئو را جدی بگیرید.
مزایای سئو
افزایش نرخ تبدیل
امکان جذب مخاطبان هدف
برند سازی
بهترین روش یادگیری سئو
آموزش سئو کمی پیچیده میباشد. زمانی که به دنبال موضوع خاصی در زمینه سئو هستید، یک مقاله آموزشی درباره آن موضوع پیدا میکنید که اطلاعات محدود اما دقیقی در همان زمینه به شما عرضه میکند. اما بهترین راهکار برای یادگیری جامع سئو به شرح زیر میباشد:
- مطالعه کتاب پایه
در اینترنت کتابهای بسیار مفیدی وجود دارند که مفاهیم اولیه سئو را به شما آموزش میدهند. با استفاده از این کتابها بهراحتی میتوانید با اصطلاحات رایج این حوزه آشنا شوید و مسیر سئو را بهطور صحیح بیاموزید.
- مطالعه مقالات و مشاهده ویدئو
پس از آن که کتاب مناسبی در این باره مطالعه کردید، با مفاهیم مقدماتی و پایه آشنا خواهید شد. حال، برای استفاده از آنها سعی کنید برای هر کدام وقت کافی صرف کنید و مقالات تخصصی و ویدئوهای آموزشی مرتبط با آن موضوع را بررسی نمایید.
- شرکت در دورههای آموزشی سئو
پس از کسب دانش و تجربهای نسبی در زمینه سئو، میتوانید با شرکت در دورههای تخصصی آموزشی در زمان کوتاه دانش خود را تکمیل کنید و تکنیکهای کاربردی زیادی بیاموزید.