نام یک برند، هویت آن برند را به نمایش می گذارد؛ پس نباید از اهمیت انتخاب یک نام خوب و متفاوت به سادگی گذشت! در انتخاب نام برندتان عجله نکنید و به سراغ اسم های معمولی و رایج نروید؛ از کارشناسان تبلیغات و برندینگ کمک بگیرید و به فکر یک نام خاص و منحصربه فرد باشید. همواره به دنبال ایده های جدید بگردید و سعی کنید نام برند خود را بر اساس تجربیات، علایق یا سبک کسب و کار خود انتخاب کنید به گونه ای که در عین جذاب بودن، به سرعت در ذهن مخاطب حک شده و برند شما را در یک لحظه به مخاطب بشناساند.

در این مقاله قصد داریم به بررسی اصول و راه های انتخاب یک نام خوب برای برند بپردازیم. اگر شما هم برای انتخاب بهترین نام برای برندتان سردرگم هستید؛ پیشنهاد می کنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

 

ویژگی های یک نام برند خوب چیست؟

چه نامی برای برند خود انتخاب کنم؟ بهترین نام برند چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟ برای این که بتوانید یک نام خوب و مناسب برای برندتان انتخاب کنید؛ ابتدا باید با ویژگی های یک نام ایده آل آشنا شوید.

 

  • نام برند باید جذاب و گیرا باشد و بتواند توجه مخاطب را به سوی خود جذب کند.
  • یک نام برند خوب باید خوش آهنگ باشد؛ نامی که به سختی تلفظ شود چندان مناسب نخواهد بود.
  • نام برند باید با شخصیت برند و هدفی که دنبال می کنید هماهنگ باشد.
  • این نام باید مناسب تبلیغات باشد و در تبلیغاتی که به صورت آفلاین یا آنلاین انجام می دهید؛ به چشم بیاید.
  • بهتر است نام برند خاص و یونیک باشد.
  • نام برند باید بتواند حس و حال کسب و کار شما را به مخاطب منتقل کند. مثلا نام برند گلفروشی بهتر است نامی لطیف و باطراوت باشد.

شاید انتخاب اسمی که همه این ویژگی ها را داشته باشد کمی سخت به نظر برسد؛ اما با کمی صبر و حوصله و ایده پردازی می توانید نامی زیبا و جذاب را انتخاب کنید تا سالهای سال مخاطبان شما را با این نام به خاطر بیاورند و در ذهن ها حک شوید.

 

 

ویژگی های یک نام برند خوب چیست؟

 

چند نکته که بهتر است قبل از انتخاب نام برند بدانید

در این بخش از مقاله به چند نکته مهم می پردازیم که بهتر است پیش از انتخاب نام برند بدانید:

 

  • اگر در نام برند از ساختارهای تکرار شونده استفاده شود؛ نتیجه مثبت تری دریافت خواهید کرد. مثلا به نام برندهای کیت کت و کوکا کولا دقت کنید.
  • هیچوقت برای انتخاب نام برند به سراغ اسم های بلند بالا و سخت نروید. اسمی که در اولین نگاه به سادگی خوانده شود، زودتر در ذهن مخاطب می نشیند تا اسمی که حتی تلفظ آن هم سخت است.
  • از اسم های پُر تکرار و به قول معروف “خز” استفاده نکنید. به سراغ نام های خاص بروید. بهتر است نام برندتان شخصی سازی شده باشد.
  • از نام برندهای معروف کپی نکنید! این کار ارزش و اعتبار برند شما را زیر سوال خواهد برد.

فراموش نکنید که شما بزرگ ترین قدم را با راه اندازی کسب و کارتان برداشته اید و انتخاب نام مناسب یک گام مهم دیگر است تا بذری که کاشته اید را شکوفا کنید.

 

چگونه یک نام خوب برای برند انتخاب کنیم؟

هر چیزی می تواند الهام بخش شما باشد تا یک نام خوب برای برندتان انتخاب کنید. دیدن یک پروانه یا یک رنگ خاص یا یک حتی یک جمله می تواند نام برندتان را به ذهن تان برساند؛ کافی است درهای ذهن خود را برای ایده های جدید باز کنید و یک نام خوب بر اساس معیارهای زیر انتخاب کنید:

 

  • ارتباط معنایی

نام برند باید با هدف برندتان و آنچه در کسب و کارتان دنبال می کنید؛ هماهنگ باشد. به بیان دیگر هر کسب و کاری یک جوهره دارد که به واسطه آن به وجود آمده و به واسطه آن باید شناخته شود. مثلا هدف از برند تولید کننده نوشیدنی انرژی زا، افزایش انرژی و نیرو و سرحالی است. بنابراین باید نام برند به گونه ای انتخاب شود که احساس نیرومندی و پُر انرژی بودن را انتقال دهد.

با این حال نام برند تولید کننده تشک و وسایل خواب باید به گونه ای باشد که احساس آرامش، نرمی، لطافت و لذت خوابیدن و لم دادن را به مخاطب برساند.

فراموش نکنید که این ارتباط معنایی بسیار مهم است چون نام برند در برندینگ و تبلیغات نقش اصلی را ایفا می کند؛ پس اگر این نام با هدفی که دنبال می کنید هم سو نباشد، تبلیغات هم نمی توانند تاثیر عمیق خود را روی مخاطب بگذارند.

 

  • خاص بودن

برخی به اشتباه تصور می کنند که اگر نام برند خود را نزدیک به یک نام معروف انتخاب کنند، زرنگی کرده اند؛ در حالی که این کاملا غلط است! شاید انتخاب نام مشابه با برندهای معروف، کمی فروش شما را افزایش دهد با این حال پس از مدتی به عنوان یک برند فیک به نظر می رسید و اعتبار و ارزش واقعی خود را نخواهید داشت. در واقع مردم شما را به عنوان برندی می شناسند که می خواهد زیر سایه یک برند بهتر از خودش به جایی برسد و قطعا این همان چیزی نیست که شما به دنبالش هستید!

پس خاص باشید؛ از نام های جدید و متمایز استفاده کنید و برند تازه تاسیس خود را با یک نام متفاوت به مخاطبان خود معرفی کنید و اجازه دهید که کیفیت محصولات و خدمات شما، نام برندتان را در ذهن مخاطبان جاودانه کنند.

 

  • سادگی

به دنبال اسم های عجیب و غریب و سخت نباشید! نامی انتخاب کنید که بتوان به سادگی آن را تلفظ کرد. در صورتی که اسم انتخاب شده به سختی تلفظ شود، به ندرت در خاطر مخاطب باقی می ماند در حالی که نام های خوش آهنگ و ساده به سرعت در ذهن مخاطب نقش می بندند.

در این زمینه بهتر است به این نکته اشاره کنیم که به سراغ اسم های مخفف نروید؛ چون این نوع اسم ها معمولا ترکیب چندان جذابی را به دست نمی دهند. همچنین به احتمال زیاد تک تک حروف یک اسم مخفف در ذهن مخاطب باقی نمی ماند و تلفظ آن را هم سخت می کند.

دومین نکته این است که در صورت انتخاب اسم فارسی، اسم هایی را انتخاب کنید که یک نگارش ثابت دارند. استفاده از نام هایی که نگارش متفاوت و خوانش یکسان دارند، می تواند گیج کننده باشد. مثل عاج و آج.

 

  • قابل ثبت بودن

در انتخاب نام برند حتما به قوانین ثبت برند توجه داشته باشید. برخی از کسب و کارهای نوپا، پس از انتخاب نام برند و تبلیغات گسترده، تازه به سراغ ثبت نام تجاری خود می روند و با مشکل بزرگی روبرو می شوند و آن هم تایید نکردن نام برند است!

پس پیش از هرگونه تبلیغات و بازاریابی و برندینگ؛ ابتدا یک نام برند قابل ثبت برای خود انتخاب کنید و سپس با سرعت به سوی موفقیت حرکت کنید!

 

  • آینده نگر بودن

اگر به تازگی کسب و کارتان را راه اندازی کرده اید؛ فقط پیش پایتان را نبینید! شاید الان محدوده فعالیت شما کوچک باشد اما در آینده کسب و کارتان رشد کرده و به مرزهای فراتر از چیزی که فکر می کنید راه پیدا خواهید کرد و این اصلا تصور دور و بعیدی نیست. پس در نام برند به یک حیطه محدود اکتفا نکنید و به دنبال یک اسم جامع باشید. مثلا اگر نامی انتخاب کنید که تنها مختص به یک شهر یا استان خاص باشد، بدون شک پس از رشد کسب و کارتان، نمی توانید نام برند را به کل کشور تعمیم دهید.

 

  • بصری بودن

شما به محض دیدن نام “اپل” تصویر یک سیب در ذهنتان شکل می گیرد. پس سعی کنید نامی که انتخاب می کنید همزمان یک تصویر را در ذهن مخاطب ایجاد کند. این نکته هم به ماندگار شدن نام در ذهن مردم کمک می کند و باعث می شود تا مخاطبان سریع تر آن را به خاطر بسپارند و هم گرافیست یا طراح می تواند بیشتر روی طراحی لوگو و تبلیغات مانور دهد و طرح های خلاقانه تر و جذاب تری خلق کند.

 

چگونه یک نام خوب برای برند انتخاب کنیم؟

 

ایده های جذاب برای انتخاب نام برند

بسیاری از برندهای بزرگ، نام خود را از یک ایده خلاقانه به دست آورده اند که لحظه ای به ذهن صاحب کسب و کار یا یکی از کارمندان او رسیده است. کافیست به نشانه ها خوب دقت کنید و همه ایده ها را خوب بشنوید. چند ایده خوب برای انتخاب نام برند به تعریف زیر هستند:

 

  • نام های توصیفی

نام های توصیفی برگرفته از نوع فعالیت کسب و کار شماست. در این نوع نام ها، کاری که انجام می دهید، محصولی که تولید می کنید یا خدماتی که ارائه می دهید توصیف می شود. به عنوان مثال جنرال موتورز یا نان آوران.

 

  • نام های ساختگی

یک اسم از خودتان در بیاورید! این اسم می تواند فقط برای شما معنا دار باشد و برای مخاطبان مانند یک راز باقی بماند. توجه کنید که این نام های ساختگی باید آسان، جذاب و ساده برای تلفظ باشند.

 

  • نام های مکان ها

اگر محصولات خود را از محل خاصی تهیه و تولید می کنید یا این که خدمات شما از یک محل خاص ارائه می شود، می توانید نام آن محل را روی برند خود بگذارید مثل آب معدنی دماوند. همچنین در صورتی که کسب و کار خود را از یک محل خاص شروع کرده اید و دوست دارید برندتان را با محل تولد کسب و کارتان بشناسند، نام آن مکان را به عنوان نام برند خود انتخاب کنید.

 

  • نام های استعاره ای

گاهی نام یک اسطوره یا کلمه ای در یک شعر معروف یا داستان های تاریخی و باستانی، الهام بخش شما برای انتخاب نام برندتان می شوند. به عنوان مثال شرکت داروسازی رازی نام خود را از حکیم زکریای رازی، یکی از دانشمندان بزرگ ایرانی در علم طب و داروسازی، گرفته است؛ یا برند عطر و ادکلن کوروش.

با توجه به راهنمایی بالا؛ آیا ایده ای برای انتخاب نام برندتان در ذهن دارید؟ اگر همچنان تصمیم گیری سخت است؛ پیشنهاد می کنیم با کارشناسان ما در این زمینه مشورت کنید.

 

ایده های جذاب برای انتخاب نام برند

 

کلام آخر

در این مقاله تلاش کردیم تا به بررسی اهمیت انتخاب یک نام خوب برای برند و تاثیر آن در افزایش اعتماد و بالا رفتن سطح فروش بپردازیم. همچنین با بررسی مهم ترین نکات انتخاب یک نام ایده آل، سعی کردیم تا به شما در انتخاب یک نام خوب کمک کنیم. امیدواریم این مقاله برایتان مفید بوده باشد. با سپاس از این که همراهمان هستید و با آرزوی موفقیت.

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *