سئو

سئو به معنی بهینه‌سازی برای موتورهای جست‌وجو می‌باشد و به سه مرحله زیر تقسیم می‌شود:

  • سئوی تکنیکال
  • سئوی داخلی
  • سئوی خارجی

در این مقاله فقط سئوی تکنیکال را بررسی می‌کنیم.

سئوی تکنیکال چیست؟

سئوی تکنیکال که گاهی با نام سئوی فنی از آن یاد می‌کنند، از اصلی‌ترین مراحل سئوی هر سایت است که هدف آن افزایش رتبه سایت نسبت به رقبا در موتورهای جست‌وجو است. در ابتدای کار، سئوی تکنیکال سعی بر شفاف‌سازی محتوای سایت برای موتورهای جست‌وجو دارد. پس از آن، کرال شدن مدنظر است که در نهایت، باعث ایندکس‌سازی بهتر سایت و محتوا به‌وسیله موتورهای جست‌وجو می‌شود.

هدف از طراحی سایت، نمایش مطالبی مفید، خوب و کاربردی برای کاربران می‌باشد. اگر شما به‌عنوان طراح سایت همه موارد سئو را رعایت کنید، علاوه بر جلب رضایت موتورهای جست‌وجو، می‌توانید رضایت کاربران وب‌سایت خود را هم جلب کنید.

دلیل اهمیت سئوی تکنیکال چیست؟

شاید امروزه موتورهای جست‌وجو تنوع بسیاری داشته باشند؛ اما هنوز درک کاملی نسبت به مفاهیم ندارند. با سئوی تکنیکال و رعایت نکات مربوط به آن می‌توانید مفاهیم محتوای خود را بهتر به موتورهای جست‌وجو ارسال کنید تا از جایگاه خوبی در گوگل برخوردار شوید.

برای کارایی بهتر سئوی تکنیکال چه کارهایی باید انجام داد؟

فاکتورهای بسیاری در سئوی تکنیکال دخیل هستند. در ادامه مطلب این فاکتورها را بررسی می‌کنیم.

جدا کردن دامنه اصلی سایت از دامنه‌های دیگر

یکی از مشکلات تولید محتوا و طراحی سایت، وجود محتوای یکسان در آدرس‌های متفاوت است که باعث سردرگمی خزنده‌های گوگل می‌شود. برای حل این مشکل، کافی است در ابتدای طراحی سایت، دامنه اصلی خود را تعیین کنید و آدرس دومی هم تعریف کنید. همچنین باید موتورهای جست‌وجو را از وجود دو آدرس دامنه برای سایت خود آگاه کنید.

بهینه‌سازی فایل txt سایت

با استفاده از این فایل می‌توانید دستورات لازم را برای خزنده‌های گوگل ارسال کنید. فایل robots.txt عموماً به تغییر نیاز ندارد. این فایل شامل چند بخش است: جلوگیری از ایندکس کل، یک صفحه خاص از سایت، یک عکس خاص، تمام عکس‌های سایت، نوع خاصی از فایل و یک دایکتوری به همراه محتوا.

بهینه‌سازی ساختار URL سایت

در ساخت URL باید به نکات زیر توجه کنید:

  • اگر از URL به زبان انگلیسی استفاده می‌کنید، از حروف بزرگ استفاده نکنید.
  • به‌جای جداسازی کلمات از – استفاده کنید.
  • جمله‌های طولانی به کار نبرید.
  • ترجیحاً فقط از کاراکترهای ضروری استفاده کنید.
  • برای کارایی بهتر می‌توانید از کلمات کلیدی استفاده کنید.

رسیدگی به ناوبری و ساختار سایت

از نظر موتورهای جست‌وجو، اگر کاربر مدت‌زمان بیشتری در وب‌سایت شما باشد، به این معنی است که سایت شما کامل و غنی از اطلاعات مربوطه است. طبقه‌بندی، یکی از بهترین راه‌ها برای جلب‌توجه کاربران است. با این کار، کاربر می‌تواند به همه موضوعات پیرامون هدف خود دسترسی داشته باشد.

استفاده از منوی Breadcrumb در سایت

از نظر سئو، این منو برای بهبود ساختار سایت و همچنین برای تجربه کاربری بهتر سایت بسیار کارآمد است. پس در ابتدای کار، اسکیما را درست پیاده‌سازی کنید.

استفاده از تگ‌های کنونیکال سایت

یکی از مشکلات طراحی سایت و تولید محتوا، وجود مطالب تکراری است. محتواهای تکراری آسیب‌های جبران‌ناپذیری به سایت شما وارد می‌کند. برای جلوگیری از بروز این مشکل، تگ‌های کنونیکال را به‌صورت ”rel”=canonical در دامنه سایت به کار ببرید.

رفع صفحه خطای ۴۰۴ سایت

خطای ۴۰۴ یکی از موارد بسیار مضر برای سئو است؛ اما می‌توانید با استفاده از منوی اصلی، استفاده از جملات پرکاربرد و همچنین قرار دادن لینک‌های مفید، تا حد امکان از بروز این خطا جلوگیری کنید.

بهبود نقشه سایت

نقشه سایت مهم‌ترین مورد در سئوی تکنیکال به حساب می‌آید. از این رو، خزنده‌های گوگل به‌صورت مداوم به آن‌ها رسیدگی می‌کنند؛ زیرا نقشه سایت که فایل XML است، دارای تمامی اطلاعات سایت می‌باشد.

داشتن گواهینامه SSL (HTTPS)

همان‌طور که قبلاً گفتیم یکی از اهداف سئو جلب رضایت مشتری است. با استفاده از گواهینامه HTTPS تمامی اطلاعات رمزگذاری می‌شوند؛ از این رو، کاربران جذب سایت شما می‌شوند. این گواهینامه برای اشخاصی که نیاز به سایت فروشگاهی دارند، اجباری است.

استفاده از SSL

امنیت اطلاعات کاربران در سایت از موضوعاتی است که کانون توجه مراجعه‌کنندگان و موتورهای جست‌وجو قرار دارد. SSL یک پروتکل امنیتی است که امنیت سایت شما را تأمین می‌کند.

افزایش سرعت سایت

افزایش سرعت نمایش اطلاعات سایت در بهبود سئوی تکنیکال مؤثر است. همچنین برای جلب رضایت موتورهای جست‌وجو و کاربران، مدت‌زمان نمایش صفحات سایت بسیار مهم است.

طراحی واکنشگرا

Responsive یا همان واکنشگرا بودن سایت، باعث می‌شود که کاربران بتوانند با هر وسیله‌ای که در دسترس دارند، به‌راحتی به سایت شما مراجعه کرده و از محتوای آن استفاده کنند.

کلام آخر

سئوی تکنیکال یکی از کارهای حیاتی در طراحی سایت و تولید محتوا است که حتماً باید انجام دهید. سئوی تکنیکال از حساسیت‌های خاصی برخوردار است که برای بهبود کارایی آن باید به این نکات توجه کنید: داشتن نقشه سایت، اهمیت به معماری سایت، توجه به ساختار URL، استفاده از txt و صفحه‌بندی.

مقالات زیر را در وبانو مطالعه کنید:

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *