برای طراحی سایت حتماً بایستی با انواع زبانهای کدنویسی آشنا باشید. برای به کار بردن زبانهای برنامهنویسی مانند جاوا، پایتون، سیپلاسپلاس، متلب و سیشارپ بایستی مهارتهای کافی در این زمینه داشته باشید.
علاوه بر انواع زبانهای برنامهنویسی، محیطهایی طراحی شده است که در آن به کدنویسی اضافی نیازی ندارید و فقط باید بر قسمتهای مخصوص و کاربردی برنامه مربوطه متمرکز شوید. این محیطها متشکل از مجموعهای از شاخصها و کاربردها است که میتوانند در حل مشکلات برنامهنویسی به شما کمک کنند.
تعریف فریمورک
فریمورک (Framework) یا چارچوب نرمافزاری، جزو برنامههای پایهای بسیار مهم است. فریمورکها، چارچوب و اساس برنامههای نرمافزاری را تعیین میکنند. ساختار فریمورک از فایلهایی مشخص با کدهایی استاندارد تشکیل میشود. با استفاده از فریمورک میتوان ساختار مشترکی ارائه داد که سازندگان سایت میتوانند با استفاده از این ساختار مشترک، از کدهای ساختهشده استفاده کنند و کدنویسی را از صفر شروع نکنند.
به بیان دیگر، فریمورک شامل یک سری کدهای تکراری است که کدنویس را از کدنویسی مجدد و استفاده دوباره از کدها بینیاز خواهد کرد. از این رو، با استفاده از فریمورک میتوان در زمان صرفهجویی زیادی کرد که به نفع کدنویس است.
فریمورک میتواند دربرگیرنده کتابخانههای کد یا برنامهنویسی، قوانین برنامهنویسی، کامپایلر و برنامههای مهم در توسعه بستر نرمافزار باشد.
انواع فریمورک بر روی سیستمعامل ویندوز، اندروید، iOS و macOS قابلیت اجرا و نمایش دارند. از نمونههای معروف چارچوبهای نرمافزاری که قابلیت اجرا در سیستمهای نامبرده را دارند، میتوان به ActiveX و NET اشاره داشت.
در برخی از فریمورکها یک سیستمعامل پشتیبانی وجود دارد که فریمورک را در نصب و راهاندازی یاری میکند؛ اما بعضی از فریمورکها هم وجود دارند که برای اجرا بایستی در یک محیط خاص تعریف شوند.
دات نت فریمورک (.NET Framework)
این برنامه محصول شرکت مایکروسافت است. در اصطلاح عامیانه به آن چارچوب دات نت فریمورک هم میگویند. این چارچوب منظم، صدها هزار کتابخانهٔ کوچک با قواعدی جهت توسعه ابزاری برنامههای مختلف در خود جای داده است. هدف از تعریف این برنامه، ایجاد یک محیط برنامهنویسی قابلحمل است.
با گذشت زمان متوجه شدند که میتوانند این برنامه را بهجز سیستمعامل ویندوز، بر روی سیستمهای دیگر هم پیاده و بهراحتی استفاده کنند. پیشرفت برنامهنویسی و توسعه آن، به گسترش دات نت فریمورک کمک بسیاری کرده است.
زبانهای C++، C# و VB.NET از زبانهای اصلی فریمورک دات نت بهحساب میآیند.
تفاوت فریمورک و کتابخانه
تفاوت میان کتابخانه و فریمورک از تعریفشان مشخص است. کتابخانه مجموعهای است از مراحل منظم و پشتسرهم که از قبل تعیین شده است. فریمورک کدهای اضافهشده توسط برنامهنویس یا کاربر را تشخیص میدهد و جمعآوری میکند. در نهایت، فریمورک انتخاب میکند که چه زمانی از این کدها استفاده شود. در مقابل کدهای تشخیص دادهشده، کتابخانه نرمافزار را جمعآوری میکند.
انواع فریمورک
فریمورکها بر اساس سمت و کاربردشان نامگذاری میشوند. بهطور کلی، تمامی فریمورکها به دو دسته اصلی FRONT-END و BACK-END تقسیم میشوند.
فریمورک FRONT-END برای کاربر مورداستفاده قرار میگیرد. این نوع فریمورک برای ساختار جلویی و ظاهری سایت شما بسیار کاربردی است. Angular JS، j Query، Ember.js و React JS از فریمورکهای دسته اول هستند.
فریمورک BACK-END برای طراحی کدهای سمت سرور به کار گرفته میشود. این نوع فریمورک به توسعهدهنده کمک میکند تا بتواند کارش را راحت و بیدردسر انجام دهد. Spring Boot، Flask، Ruby on rails، Laravel، Cake PHP، Django و Express از فریمورکهای دسته دوم بهحساب میآیند.
به عبارتی دیگر، میتوان گفت با بهکارگیری فریمورکها از نوشتن کدهای تکراری در برنامهها بینیاز خواهید شد. با بینیاز شدن از نوشتن، امنیت بالا میرود، سرعت توسعه بهبود مییابد و توسعهپذیری در بهترین وجه خود شکل میگیرد.
مزایای استفاده از فریمورک
برنامهنویسان عموماً از فریمورکها بهطور متناوب و مکرر استفاده میکنند. دلیل استفاده آنها مزایای بسیار عالی فریمورک است که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره میکنیم.
-
هزینه بسیار کم
نیمی از طرحهای فریمورک جهت استفاده رایگان هستند. از این رو، توسعهدهنده میتواند بهراحتی از این طرحها استفاده کند و سرعت خود را در کدنویسی بالا ببرد.
-
گروه پشتیبانی
اگر در حین استفاده از فریمورکها به مشکلی برخوردید، بهراحتی میتوانید با گروه پشتیبانی آن تماس بگیرید. گروههای پشتیبانی به شما کمک میکنند تا بتوانید کارهای خود را سریع پیش ببرید.
-
ساختار فریمورکها
فریمورکها عموماً ساختار MVC دارند. این ساختار باعث نظمدهی و بالا بردن سرعت در کدها و کدنویسی میشود.
-
صرفهجویی در زمان
برای برنامهنویسی به چندین هزار کد و ساعتها وقت احتیاج دارید. با استفاده از فریمورکها میتوانید در مدتزمان کوتاهی کار خود را جلو ببرید. علاوه بر صرفهجویی در زمان، در کار خود نیز با سرعت بالایی پیش میروید.
مزایای استفاده از فریم ورک
معایب استفاده از فریمورک
هر برنامهای در کنار مزایایی که دارد، یک سری معایب هم همراه خود دارد. بنابراین، علاوه بر در نظر گرفتن مزایا، باید معایب را هم در نظر بگیرید. فریمورک هم از جمله برنامههایی است که علیرغم داشتن بعضی مزایا، معایبی هم دارد. از جمله معایب فریمورک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
شخصیسازی
برخی از فریمورکهای موجود در بازار را بایستی شخصیسازی کنید. اگر شخصیسازی یا خصوصیسازی را انجام ندهید و از گزینههای پیشفرض استفاده کنید، در نهایت سایتی خواهید داشت که مشابه سایتهای تولیدشده دیگر است.
-
تغییر قابلیت
گاهی تیم پشتیبانی تصمیم به تغییر برخی قابلیتهای فریمورک خود میکند. در نهایت، شما هم باید از این تصمیمات پیروی کنید؛ چون در صورت پیروی نکردن، پشتیبانی سایت شامل شما نخواهد بود. اگر میخواهید از تغییرهای جدید پیروی نکنید، میتوانید از نسخههای قدیمی استفاده کنید که کار نسبتاً دشواری بهحساب میآید.
-
یادگیری
درست است که این برنامه در صرفهجویی زمان و سرعت توسعه کمک بالایی میکند، اما اگر مهارتهای کافی در استفاده از برنامهها را نداشته باشید، نمیتوانید بهدرستی از آنها استفاده نمایید. پس بایستی مدتی را به یادگیری فریمورک اختصاص دهید.
معایب استفاده از فریم ورک
آیا استفاده از فریمورک بهینه است؟
با استفاده از فریمورک و مقایسه مزایا و معایب این برنامه میتوانید بهوضوح ببینید که مزایای این برنامه بیشتر است. استفاده از فریمورک به صرفهجویی در زمان کمک بسیاری میکند. فریمورکها را برنامهنویسهای حرفهای و متخصصین کدنویسی نوشتهاند. اگر شما هم در فکر برنامهنویسی هستید، بهراحتی میتوانید از فریمورک استفاده کنید و از این انتخاب لذت ببرید.
بدون دیدگاه