لینک‌سازی داخلی

سئوکارهای حرفه‌ای برای دیده شدن سایت در صفحات اول سرچ گوگل، در محتوای تولیدشده خود لینک داخلی ایجاد می‌کنند. اگر این کار را انجام ندهند، در هنگام سرچ، صفحه سایت خود را در صفحات آخر گوگل مشاهده خواهند کرد.

لینک‌سازی داخلی از مهم‌ترین بخش‌های طراحی سایت است که صفحات مختلف سایت را به هم پیوند می‌دهد. عموماً سایت‌ها درباره موضوع مشخصی هستند که بخش‌های مختلف یا زیرشاخه‌هایی دارند که هر صفحه از سایت به یک بخش یا زیرشاخه می‌پردازد. پس محتوای هر صفحه حاوی اطلاعات، نکات آموزشی یا اصطلاحاتی از زیرشاخه یک موضوع کلی‌تر است.

از آنجایی که زیرشاخه‌های هر چیزی به هم مرتبط هستند، لذا وب‌سایت‌ها نیز از این قاعده مستثنا نیستند. پس هنگامی که در محتوای هر صفحه، به بخش یا زیرشاخه دیگری اشاره می‌شود، می‌توان روی همان کلمه لینک ایجاد کرد تا کاربر همان لحظه با کلیک بر آن بتواند درباره آن کلمه (زیرشاخه دیگر سایت) اطلاعات بیشتری کسب کند.

لینک‌سازی داخلی

لینک‌سازی داخلی

لینک‌سازی داخلی چگونه انجام می‌شود؟

زمانی که مطالب سایت خود را آماده می‌کنید یا به‌اصطلاح تولید محتوا می‌کنید، باید چارچوب محتوا، تیترها و محتوا را به گونه‌ای طراحی کنید که دارای کلمات کلیدی باشد و به سایر مطالب سایت ارجاع دهد. سپس بر روی همین کلمات کلیدی لینک‌سازی کنید تا صفحات سایت به هم پیوند داده شوند. بدین ترتیب، ربات‌های گوگل صفحات جدید و مرتبط را به‌راحتی پیدا خواهند کرد.

لینک‌سازی داخلی به این صورت است که ابتدا لینک صفحه موردنظر وب‌سایت خود را کپی می‌کنید و بر روی کلمه کلیدی قرار می‌دهید. با انجام این کار، آن کلمه کلیدی رنگی می‌شود و کاربر با کلیک بر روی آن، به صفحه مربوطه هدایت می‌شود.

تمامی لینک‌هایی که در منوی اصلی سایت، سایدبار، محتوای صفحه، بنرهای گرافیکی، فوتر و سایر بخش‌های صفحه مشاهده می‌کنید، لینک‌سازی داخلی آن سایت هستند که با کلیک بر روی آن‌ها به صفحه موردنظر دسترسی پیدا می‌کنید.

ربات‌های گوگل و لینک‌سازی داخلی

لینک‌سازی داخلی باعث می‌شود که ربات‌های گوگل صفحات سایت را بهتر شناسایی کنند. این صفحات پس از بررسی، ایندکس می‌شوند و صفحات جدید و مرتبط راحت‌تر پیدا و شناسایی می‌شوند. بنابراین، یکی از مهم‌ترین مزایای لینک‌سازی داخلی، شناساندن صفحات سایت به ربات‌های گوگل است که در نهایت، موجب دسترسی آسان کاربران به سایت می‌شود.

در صورتی که وب‌سایت شما فاقد لینک‌سازی داخلی باشد، در گوگل با نام orphan pages (صفحات یتیم) شناخته می‌شود و صفحه و سایت شما دیگر هیچ ارزشی ندارد.

علی‌رغم اینکه لینک‌سازی داخلی از اهمیت بالایی برخوردار است، دلیلی ندارد که بیش از حد لینک‌سازی کنید؛ زیرا لینک‌سازی زیاد و بیهوده کیفیت سئو را پایین می‌آورد که سرانجام باعث افت رتبه سایت می‌شود. بنابراین، لینک‌سازی داخلی باید بادقت و فقط برای کلمات کلیدی مهم انجام شود.

حال، سؤال این است که لینک‌سازی داخلی را چطور انجام دهیم تا باعث ارتقای رتبه سایت در نتیجه جست‌وجوی گوگل شود؟

در ادامه، به پاسخ این سؤال می‌پردازیم.

ربات‌های گوگل و لینک‌سازی داخلی

ربات‌های گوگل و لینک‌سازی داخلی

مرزبندی در تولید محتوا برای لینک‌سازی داخلی

زمانی که در سایت خود به موضوع مهمی می‌پردازید، باید توضیح خوب و مفصلی درباره آن ارائه دهید. بنابراین، مطلب شاخ‌وبرگ پیدا می‌کند. برای توضیح شاخ‌وبرگ‌ها باید محتواهای دیگری تولید کنید و در سایت قرار دهید. برای مثال، مطلب شما پنج زیرشاخه دارد و هر زیرشاخه چهار زیرشاخه دیگر دارد. حال، باید از محتوای تولیدشده خود کلمات کلیدی را انتخاب کنید. فراموش نکنید که بعضی از کلمات کلیدی اهمیت و کاربرد بیشتری در سئو دارد؛ پس کلمات کلیدی خود را باید بر این اساس گزینش کنید. سپس لینک‌سازی را بر روی کلمات کلیدی محتوا انجام دهید تا کاربر از جزئیات به کلیات مطلب برسد و همچنین با سایر زیرشاخه‌های آن موضوع آشنا شود. توجه داشته باشید که در هر زیرشاخه فقط باید به همان موضوع بپردازید.

با این کار، وقتی کاربر یکی از صفحات سایت شما را می‌بیند، از طریق همان صفحه و لینک‌سازی‌های آن صفحه، به صفحات دیگر سایت (صفحه مادر یا صفحات زیرشاخه دیگر) دسترسی پیدا می‌کند.

نکته: طراحی صفحات سایت و تولید محتوا باید طوری انجام شود که مطالب مرتبط در همان صفحه گفته شود. همچنین باید صفحه‌ای در سایت باشد تا تا مطالب مرتبط به همراه توضیحات و اطلاعات کامل داده شود تا دسترسی سریع کاربر را فراهم آورد.

مرزبندی لینک‌سازی داخلی از طریق موضوعات

می‌توان گفت یکی از بهترین روش‌های لینک‌سازی داخلی از طریق موضوعات است؛ زیرا این روش چند مزیت دارد:

  • کاربران سرچ موضوعی می‌کنند که موضوع همان کلمه کلیدی شماست؛ در نتیجه صفحه شما جزو نتایج اول گوگل خواهد بود که امکان دسترسی سریع و آسان کاربران را به سایت شما فراهم می‌آورد.
  • ربات‌های گوگل سایت شما را بهتر سازمان‌دهی می‌کنند که در نهایت، سبب درک بهتر از ارتباط موضوعی سایت می‌شود.
  • سبب ارزش‌دهی و اعتبار بیشتر سایت می‌شود؛ زیرا هر بار که آن کلمه سرچ می‌شود، صفحه شما به نمایش در می‌آید. (چون بر روی آن کلمه کلیدی لینک‌سازی انجام شده است.)

لینک‌سازی توسط انکر تکست از راه‌های مفید و درست دیگر لینک‌سازی داخلی است که در ادامه با آن آشنا خواهید شد.

مرزبندی لینک‌سازی داخلی از طریق موضوعات

مرزبندی لینک‌سازی داخلی از طریق موضوعات

انکر تکست anchor text چیست؟

انکر تکست anchor text همان کلمه‌ای است که به صفحه دیگری در سایت لینک می‌دهد. معمولاً در متن، این کلمات رنگی هستند یا به عبارت دیگر، کلمات انتخاب‌شده و لینک‌شده انکر تکست هستند.

در حالت کلی، کلماتی که در متن زیرشان خط کشیده شده است یا رنگی هستند، بیشتر جلب توجه می‌کنند. از این رو، کاربری که چنین متنی را می‌خواند، توجهش جلب می‌شود و ترغیب می‌شود تا بر روی این کلمات مشخص‌شده کلیک کند و محتوایش را بخواند.

زمانی که محتوای شما از طریق انکر تکست لینک‌سازی داخلی شده باشد، گوگل به‌راحتی متوجه معنی واقعی، تعداد لینک‌های قرارداده‌شده و آدرس لینک‌ها می‌شود و از این طریق میزان اهمیت سایت هم مشخص می‌شود. همچنین، ربات‌های گوگل موضوع سایت و هدف تولید سایت و محتواهای آن را درک خواهند کرد. علاوه بر این موارد، ربات‌ها لینک‌سازی داخلی سایت شما را بررسی می‌کنند که درست و اصولی انجام شده است یا صرفاً برای محبوبیت در گوگل است. سپس رتبه سایت شما در مقایسه با سایر سایت‌ها مشخص می‌شود.

یکی از عمده‌ترین مشکلات لینک‌سازی داخلی که ممکن است برای سایت شما هم اتفاق بیفتد، لینک‌سازی شکسته یا Internal Broken Links است که در ادامه به شما توضیح می‌دهیم:

انکر تکست anchor text چیست؟

انکر تکست anchor text چیست؟

لینک‌سازی شکسته یا Internal Broken Links

حتماً برایتان اتفاق افتاده است که وارد سایتی شده‌اید و با ارورهایی مانند 404، 505 و … یا با صفحه‌ای بدون محتوا که سیاه‌رنگ، سفیدرنگ و خالی از مطلب است، مواجه شده‌اید. تمامی این‌ها تنها یک علت دارد؛ آن هم لینک‌سازی شکسته است.

دو دلیل مهم که باعث ایجاد لینک‌سازی شکسته داخلی می‌شود

  • آدرس قبلی صفحه ویرایش شده است. زمانی که کاربر به آن صفحه وارد می‌شود، محتوایی برای نمایش وجود ندارد؛ زیرا از آدرسی به آدرس دیگر منتقل شده است و آدرس جدید باید سرچ یا پیدا شود و هنوز صفحهٔ آدرس قبلی موجود است.
  • صفحه‌ای از سایت حذف شده است؛ اما جایگزین یا مطلب جدید با اطلاعات به‌روزشده برای آن در نظر گرفته نشده است. در این حالت، کاربر با کلیک بر روی لینک با ارور 404 مواجه می‌شود و بدین ترتیب، اعتبار و ارزش سایت یا صفحه شما پایین می‌آید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *