وقتی صحبت از سرعت سایت میشود، منظور سرعت بارگذاری و سرعت رسیدن کاربر به هدف خود میباشد. بهطور مثال، اگر صفحه اصلی سایت سریع باز شود، اما بارگذاری کامل صفحه چند ثانیه طول بکشد، بهمعنای آن است که سایت شما سریع نمیباشد.
سرعت هر صفحه به عناصر موجود در آن مانند افکتها، تصاویر و … بستگی دارد؛ اما زمانی که درباره سرعت کل سایت صحبت میشود، عواملی مثل سرور میزان و کش مطرح میباشند. بنابراین، در کل، سرعت سایت مفهومی جامعتر دارد. سرعت هر وبسایت یکی از عوامل مهم و تأثیرگذار در موفقیت آن میباشد. وبسایتهایی که در مرورگر کاربر با سرعت بیشتری ظاهر میشوند، نرخ تبدیل بالاتری دارند و رتبههای بهتری در نتایج گوگل به دست میآورند. علاوه بر این، بازدیدکنندگان زمان بیشتری برای این سایتها صرف میکنند که در نتیجه، سایت کاربران بیشتری را جذب خود میکند و بانس ریت آنها کمتر است. در این مقاله، ۱۰ روش و ابزار برای فهمیدن سرعت لود سایت شرح داده میشود.
۱) Web Page Test
یکی از محبوبترین ابزارها برای سنجش عملکرد صفحه وب Web Page Test میباشد که خدمات منحصربهفردی به کاربران خود ارائه میدهد. توسط این ابزار میتوانید تستهای عملکرد وب را از مکانهای مختلف در سراسر جهان، در مرورگرهای مختلف انجام دهید. این ابزار بر اساس تستهای مختلف خود، مانند تستهای کش کردن، فشردهسازی و … به وبسایت شما امتیاز میدهد.
Web Page Test برای وبسایتهای چندزبانه که کاربران از کشورهای مختلف هستند و فرهنگهای متنوعی دارند و از دستگاهها و مرورگرهای مختلفی استفاده میکنند، مناسب میباشد. این ابزار نمودارهای آبشاری دقیق و جامعی از نحوه فراخوانی فایلها در سایت تستشده، ارائه میدهد.
گزارش Web Page Test در هشت بخش جزئیات، خلاصه گزارش، مرور عملکرد، جزئیات بارگذاری محتوا، اسکرینشاتها، آنالیز تصاویر و نقشه سرعت بارگذاری ارائه میشود. همچنین، روش سنجش این ابزار منحصربهفرد میباشد.
بهطور کلی، Web Page Test برای تست وبسایت در کشورها و مرورگرهای مختلف، قابلیت ضبط و نمایش ویدئوی بارگذاری سایت، امکان انتخاب مدل موبایل، امکان غیرفعالسازی جاوا اسکریپت و … را دارد.
ویژگیهای Web Page Test
اطلاعات تشخیصی را ارائه میدهد که شامل بررسی بهینهسازی سرعت صفحه، بارگذاری چارتهای آبشاری و پیشنهاداتی برای تجربه بهتر کاربران میباشد. این ابزار را میتوان در اینترنت اکسپلورر و مرورگرهای کروم با سرعت واقعی اتصال مصرفکننده اجرا کرد.
این ابزار تست پیشرفته مانند مسدود کردن محتوا، تراکنشهای چندمرحلهای، ضبط ویدئو و … را انجام میدهد.
۲) GTmetrix
GTmetrix یک برنامه رایگان، معروف، پرطرفدار و آنلاین قوی میباشد که موجب افزایش سرعت سایت میشود. Web Page Test سرعت صفحه وب را توسط Page speed و شاخص YSlow با استانداردهای مشخص از A تا F بررسی میکند و گزارشی ارائه میدهد و به عملکرد صفحه وب امتیاز میدهد.
گزارشهای GTmetrix در بخشهای Page speed، YSlow، ویدئو، تاریخچه، نمودار آبشاری و زمان بارگذاری ارائه میشود. همچنین، برای بهبود هرگونه مشکل در سایت توصیههایی ارائه میدهد.
در ایران، عده زیادی به این سایت پرطرفدار سر میزنند تا وبسایت خود را ارزیابی کنند. به همین دلیل، بیشترین ترافیک این سایت از ایران میباشد و کاربران ایرانی بیش از کاربران دیگر کشورها به این سایت وارد میشوند.
GTmetrix سایتی کارآمد برای تست و آنالیز سرعت بارگذاری وبسایت میباشد. این سایت پارامترهای مختلف لودینگ را که در سرعت بارگذاری وبسایت تأثیرگذار میباشند، بررسی میکند و با نشان دادن فاکتورهای لازم باعث افزایش سرعت وبسایت میشود.
ویژگیهای GTmetrix
- عملکرد خلاصهای از شاخههای کلیدی را ارائه میدهد.
- میتوانید لودهای صفحه وب را بهصورت فیلم پخش کنید.
- در کشورهای مختلف با مرورگرهای متفاوت میتوانید وبسایت خود را آزمایش کنید.
- میتوانید عملکرد وبسایت را با مانیتورینگ دنبال و با گراف آن را مشاهده کنید.
- میتوانید صفحه وب را در دستگاههای مختلف شبیهسازیشده بررسی نمایید.
۳) Uptrends
Uptrends ابزاری برای سرورها، کنترل آپتایم و عملکرد وبسایتها میباشد.
ویژگیهای Uptrends
- مشکلات عملکرد سایت را بهطور خودکار در مرورگرهایی مانند فایرفاکس، کروم و … شناسایی میکند.
- میتواند تراکنشهایی مانند جستوجو، خرید، لاگین و فرمها را مانیتور کند.
- میتواند uptime API سایت را کنترل کند و call APIها را تنظیم نماید تا دادههای پاسخ آن را بررسی کنید.
۴) KeyCDN
این ابزار برای شناسایی مشکلات اتصال و تحلیل عملکرد وبسایت است و از اقدامات غیرمجاز جلوگیری میکند.
ویژگیهای KeyCDN
- گزارش دقیقی از زمان واقعی ارائه میدهد.
- این ابزار را میتوانید برای مشخصات خود پیکربندی کنید.
- امکان کنترل حساب کاربری شما را از هر برنامه و زبانی فراهم میکند.
- بهینهسازی سایت را در موتورهای جستوجو افزایش میدهد.
۵) PageSpeed Insights
PageSpeed Insights صفحه وب را ارزیابی میکند و پیشنهادهایی برای زمان بارگذاری ارائه میدهد. برای سرعت سایت، این ابزار ابتدا امتیاز مربوط به دستگاههای تلفن همراه را نشان میدهد. برای مشاهده سرعت سایت در دسکتاپ باید بر روی تب مربوطه کلیک کنید. PageSpeed Insights میزان کاربردی بودن هر صفحه را بر مبنای عملکرد آن در زمان بارگذاری کل صفحه و زمان بارگذاری قسمت بالایی صفحه ارزیابی میکند.
ویژگی PageSpeed Insights
- این ابزار پیشنهادات و امتیاز Page speed را برای عملکرد مناسبتر فراهم میکند.
- هنگامی که کاربران توسط موتور جستوجوی گوگل به صفحات وب دسترسی دارند، بازیابی صفحه وب را سریعتر مینماید.
- میتوانید از این ابزار برای بهینهسازی منابع و بازنویسی وبسایت هم استفاده کنید.
۶) Performance
Performance بارگیری کامل هر صفحه و مدتزمان اتصال به سایت را مشخص میکند.
ویژگیهای Performance
- میتوانید عملکرد سایتهای خود را در هر کشور تست کنید.
- میتوانید زمان سرور را برای پاسخدهی به درخواستهای دادهشده از دستگاه دیگر بررسی کنید.
۷) Dotcom
وبسایت Dotcom ابزاری قدرتمند و نسبتاً ساده برای تست عملکرد و مانیتورینگ میباشد. با استفاده از این برنامه، میتوانید سرعت وبسایت خود را با پخش ویدئوی سایت و چارتهای آبشاری بررسی کنید.
تست سرعت، وبسایت را از نواحی مختلف بهطور همزمان به اجرا در میآورد و نتایج آن را در یک صفحه نمایش میدهد. با کلیک بر روی هرکدام از نواحی، میتوانید گزارش وضعیت آن را در ستون سمت چپ مشاهده نمایید.
ویژگیهای Dotcom
- سرعت بارگذاری صفحه با مرورگرهای مختلف را در سراسر جهان بررسی مینماید.
- میتوانید عملکرد چندین سرویس اینترنتی را تحلیل کنید.
- با استفاده از چارتها و نمودارها میتوانید دادههای قدیمی و مشکلات مربوط به عملکرد را شناسایی کنید.
- میتوانید تغییرات را از طریق پیام کوتاه، ایمیل و پیام صوتی به افراد دیگر ارسال نمایید.
۸- GiftOfSpeed
این ابزار برای آزمایش سرعت وبسایت و بهینهسازی عملکرد وبسایت کاربرد دارد.
ویژگیهای GiftOfSpeed
- GiftOfSpeed برای افزایش سرعت صفحه، اسکریپتهای css را به حداقل میرساند.
- با استفاده از GiftOfSpeed میتوانید نحوه بارگیری کدهای css هر صفحه را تجزیهوتحلیل نمایید.
- با استفاده از این ابزار میتوانید بدانید که آیا Gzlp compression فعال میباشد یا خیر.
- GiftOfSpeed شناسایی تصاویر و پیوندهای شکسته و تمامی فایلها را برای عملکرد بهتر وبسایت انجام میدهد.
۹) SpeedCurve
SpeedCurve ابزاری است که عملکرد و طراحی وبسایت را اندازهگیری میکند و به شما اجازه میدهد مشکلات مرتبط با عملکرد وبسایت را در سطح صفحه رفع کنید.
ویژگیهای SpeedCurve
- اگر محتوای مناسبی ارائه دهید، فوراً سنجش خود را آغاز میکند.
- نقشه عملکرد را ایجاد و هشدارها را دریافت میکند.
- میتوانید معیارهای مختلف از جمله نرخ تبدیل و … را ردیابی کنید.
۱۰) Dareboost
Dareboost ابزاری است که عملکرد وبسایت شما را تحلیل میکند و نکاتی در رابطه با بهینهسازی ارائه میدهد. Dareboost با هدف کاهش زمان لود صفحه وب و افزایش کیفیت آن طراحی شده است.
ویژگیهای Dareboost
- با استفاده از این ابزار میتوانید سرعت وبسایت خود را تست کنید.
- صفحات وب را مدام تجزیهوتحلیل میکند.
- میتوانید رفتار کاربر را در وبسایت بررسی کنید.
- به شما این امکان را میدهد که سرعت وبسایت خود را با رقبا مقایسه نمایید.
اهمیت تست سرعت سایت
یکی از مهمترین مواردی که باعث میشود تعداد بازدیدکنندههای سایتی کمتر از دیگری باشد، کندی سرعت لود سایت است. سرعت سایت و بارگذاری آن عنصری مهم در کسب موفقیت میباشد و نباید از تست سرعت سایت خود غافل شوید. همچنین، سرعت سایت یکی از فاکتورهای مهم در سئوی سایت میباشد. طبق گفته گوگل، بهبود سرعت وبسایت در افزایش رتبه سایت در نتیجه جستوجو تأثیر بسزایی دارد.
عوامل مؤثر بر سرعت لود سایت
سه مسئله زیر در سرعت بارگذاری سایت تأثیرگذار است:
۱) سرعت نتورک بازدیدکننده
برای مشاهده سایت، سرعت اینترنت کاربران اهمیت زیادی دارد. کاربری که از اینترنت کمسرعت استفاده میکند، نمیتواند سایت را بهخوبی مشاهده کند.
۲) برنامه سایت و نحوه تنظیم آن
طراحی سایت و تنظیمات آن باید به شکلی باشد که سایت کاملاً بهینه باشد و عملکرد مناسبی داشته باشد. حجم صفحات سایت باید استاندارد باشد؛ زیرا صفحات سنگین باعث کندی سرعت لود میشوند.
صفحات بهکاررفته در سایت باید بهینه باشد؛ یعنی سایز تصاویر در کد سایت وارد شود و حجم آنها کم باشد. تعداد درخواستهای ارسالشده به سرور نباید بیش از ۷۰ مورد باشد.
۳) سرور و مشخصات سختافزاری، نحوه ستاپ و تنظیم نرمافزاری
بخش مهمی از سرعت لود سایتها مربوط به سرور و هاست میباشد. انتخاب هاست مناسب در دستیابی به سرعت بالای بارگذاری میتواند مؤثر باشد.
تنظیمات سختافزاری و نرمافزاری بهکاررفته در هاست باعث میشود تا کاربران بتوانند به بالاترین سرعت لود سایت دست یابند.
تأثیر سرعت سایت در سئو
گوگل در چند مورد از بهروزرسانیهای مهم اعلام کرده است که سرعت سایت یکی از فاکتورهای رتبهبندی میباشد. اولین بهروزرسانی در سال ۲۰۱۰، بر روی تعدادی از وبسایتها تأثیر گذاشت و دومین بهروزرسانی در سال ۲۰۱۸، بر تعداد زیادی از نتایج جستوجو و سایتها تأثیرگذار بود. گوگل بیشتر بر روی ایجاد تجربه کاربری خوب تأکید دارد که سریع بودن سایت هم بخشی از این تجربه به شمار میرود.
دومین تأثیر سرعت سایت بر سئو در مرحله ایندکس اتفاق میافتد. هنگامی که رباتهای گوگل صفحهای از وبسایت را کشف میکنند یا خود شما خود صفحه جدید یا سایت خود را به گوگل اطلاعرسانی میکنید، رباتهای بررسیکننده صفحه به سراغ آن میآیند. رباتها مدتزمان محدودی را به هر صفحه اختصاص میدهند و قرار نیست برای بررسی و ذخیره هر صفحه چند دقیقه زمان بگذارند. اگر با یک بار سر زدن کامل ربات، صفحه کامل دانلود نشود، در دفعات بعد ربات باز هم به آن صفحه سر میزند تا صفحه را کامل دریافت نماید.
تاثیر سرعت سایت در سئو
۷ علت مهم کند بودن سرعت لود سایت
چند عامل مهم در کاهش سرعت لود سایت دخیل است:
۱) روش برنامهنویسی
کدنویسی نقش مهمی در طراحی سایت دارد. شیوه کدنویسی در سایت بهصورتی است که اگر از کدهای بهینه استفاده نکنید یا در نوشتن کدها زیادهروی کرده باشید، سرعت لود سایت به طرز عجیبی پایین خواهد آمد.
۲) بهینه نبودن عکسها
عکسها بخش زیادی از محتوای هر سایتی را تشکیل میدهد. اگر عکسها قبل از درج شدن در سایت، به سایز و فرم مناسبی تبدیل نشوند، سرعت لود سایت پایین میآید.
۳) میزبانی ضعیف
یکی از مهمترین دلایل کند شدن سرعت لود سایت ضعیف بودن یا کافی نبودن منابع هاست صفحه میباشد. هاست مشترک هزینه مناسبتری دارد؛ اما در حقیقت، شلوغ بودن آن ممکن است دردسرهایی ایجاد کند.
۴) موقعیت سرور وبسایت
موقعیت سرور باید فاصله کمی با کاربران سایت داشته باشد؛ زیرا هرچقدر این فاصله بیشتر باشد، سایت شما کندتر خواهد بود. در واقع، باید با در نظر گرفتن فاصله جغرافیایی، نزدیکترین سرور به کشور خود را انتخاب کنید.
۵) ارسال درخواستهای متعدد
برای نمایش هر بخش از صفحه، یک درخواست به سرور ارسال میشود. هرچقدر این درخواستها بیشتر باشد، باید انتظار کندتر شدن سرعت سایت را داشته باشید.
۶) استفاده از پلاگینهای زیاد
هنگام استفاده از هر پلاگین، یک سری درخواست به سرور ارسال میشود و پاسخی دریافت خواهید کرد. هرچقدر تعامل این دو بیشتر شود، سرعت لود سایت کمتر خواهد شد. بنابراین، سعی کنید از پلاگینهای کمتری استفاده کنید.
۷) هک شدن سایت
در بسیاری از مواقع، هک شدن سایت باعث کندی سرعت سایت میشود. پس از هک شدن سایت، نصب اسکریپتهای خطرناک روی سایت، تنها دلیل کندی و کاهش لود سایت میباشد.
امیدواریم که با استفاده از ۱۰ روش گفتهشده و سایر مطالب ارائهشده درباره سرعت لود سایت، بتوانید سرعت لود سایت خود را بهبود ببخشید.
مقالات زیر را در وبانو مطالعه کنید:
بدون دیدگاه