افزونه wp rocket
در این مقاله قصد داریم به آموزش افزونه wp rocket و نحوه تنظیم آن بپردازیم. در حالت کلی برای بهینه کردن هر سایت باید یک افزونه بهینه ساز وردپرس نصب کرد. این افزونه بسیار پرقدرت است و تاثیر بالایی در سرعت بارگذاری سایت خواهد داشت.

افزونه wp rocket
افزونهی wp rocket و تنظیم آن
wp rocket یک نوع افزونهی تجاری برای سیستم وردپرس است که باعث بالارفتن سرعت بارگذاری وبسایت وردپرس میشود.در واقع کار این افزونه فشرده کردن انواع فایلهای استاتیک مثل تصویرها، js و …است و سرعت بارگذاری صفحات را به طور چشمگیری افزایش خواهد داد. این افزونه تصاویر را دخیره میکند تا هنگام بارگذاری مجدد زمان مورد نیاز به کمترین حد ممکن کاهش یابد. با توجه به اینکه از عوامل مهم در سئو سرعت مناسب سایت است استفاده از این افزونه امری ضروری خواهد بود.
مراحل استفاده از این افزونه به شرح زیر است:
1-نصب افزونه
در مرحله اول باید افزونه wp rocket را نصب کرده و برای این کار نسخه اورجینال آن را خریداری کنید و کار نصب را انجام دهید.
2- تنظیمات افزونه
برای تنظیم افزونه wp rocket باید وارد پنل تنظیمات آن شویم. در این قسمت منوهای مختلفی وجود دارد از جمله:
-داشبورد: اطلاعات مربوط به افزونه و توضیحاتی کوتاه در باره آن را در این بخش میتوان دید.
-کش: تنظیمات مربوط به کش وردپرس در این قسمت قرار دارد یعنی با استفاده از آن میتوان کش برای کاربران و موبایل و … را کانفیگ کرد.
-بهینه سازی فایل: یکی از قسمتهای مهم افزونه همین بخش است. در این بخش نحوه بهینه سازی فایلهای وردپرس انجام میشود.
-رسانه: این قسمت مربوط به بهینه سازی فایلهای چندرسانهای است.
-قوانین پیشرفته: در این قسمت قوانین پیشرفته تعیین میشود مثلا چه کاربرانی کش بشوند و یا کدام آدرسها کش شوند.
-پایگاه داده: در این قسمت که بسیار هم اهمیت دارد بهینه سازی دیتابیس وردپرس انجام میشود.
-تپش قلب: این مورد در استفاده از منابع سرور اثر دارد و در سرعت سایت موثر است.
-آموزش: در این قسمت یک سری آموزش تصویری قرار دارد که میتوان از آن استفاده کرد.
3-تنظیمات کش
اولین قسمتی که نیاز به تنظیم دارد بخش cache در منوی سمت راست است. از قسمت کش موبایل میتوان کش را برای موبایل فعال کرد و در قسمت کش کاربران میتوان کش را برای کاربرانی که در سایت ثبت نام کردهاند فعال نمود. طول عمر کش بهتر است روی 24 ساعت تنظیم شود و در این مورد نباید از زمانی طولانی استفاده شود. پس از این اقدامات، تغییرات را ذخیره میکنیم. هرچند تنظیمات این قسمت برای اکثر سایتها ثابت است اما برای بهینه سازی بهتر است انجام داد.
4-بهینه سازی فایل
این قسمت بسیار اهمیت دارد و در مورد هر سایتی با هر کاربردی و به ویژه وردپرس باید به دقت انجام شود. در وردپرس قسمت اعظم فایلها از نوع CSS و JS هستند و این فایلها هم نیاز به بهینه سازی دارند بنابراین باید در قسمت css فایلها با فعالسازی گزینههای کمکردن و ترکیب کردن حجم این فایلها را کاهش داد. ترکیب کردن فایلها سبب خواهد شد این فایلها در گروههای کوچکتر به هم متصل شوند و به این شکل تطابق قالب/افزونه خیلی بیشتر تضمین پیدا میکند. با این وجود ترکیب چندین فایل و شکل دادن یک فایل خیلی بزرگ هم چندان مناسب نیست چون مرورگرها خیلی کند آن را پردازش خواهند کرد. در بخشهای جاوا نیز همین تغییرات را اعمال نمود و با فعال کردن قسمت حذف رشتههای کوئری، کوئریهای مربوط به ورژن فایلها را حذف کرد.
5- تنظیمات رسانه
رسانه شامل تصاویر و یا ویدئو است و چون بسیاری از محتواهای موجود دربردارنده متن و تصویر و ویدئو هستند باید در مناسبترین حالت ممکن آنها را در سایت قرار داد و بهینه کرد تا حجم کمی داشته باشند. برای فعالسازی فیلم و تصویر باید بارگذاری تنبل را فعال کرد. بارگذاری تنبل سبب خواهد شد تصاویر فقط وقتی که در صفحه نمایش کاربران قابلیت رویت دارند بارگذاری بشوند. هنگام اسکرول کردن کاربر به طرف پایین صفحه بقیه تصاویر هم بارگذاری خواهند شد و همین مسئله باعث افزایش سرعت بارگذاری میشود چون تعداد درخواستهای HTTP کاهش مییابد.
با فعال کردن قسمت جاسازی امکان جاسازی محتوای دیگران در سایت از بین میرود. در صورت تمایل به تحویل دادن تصاویر WebP به مرورگرهای سازگار باید این بخش را فعال کرد و در پایان همه این تغییرات را ذخیره نمود. با غیرفعال کردن کش کردن ایموجیها نیز تعداد درخواستهای HTTP کاهش پیدا کرده و در نتیجه زمان بارگذاری بهتر خواهد شد.
6- پیش بارگذاری
در تنطیمات preload یا پیش بارگذاری به کمک لینکهای داخل نقشه سایت کش ساخته و این قسمت با حذف یا افزودن محتوای تازه کار خود را شروع خواهد کرد. قسمتهای فعال سازی پیش بارگذاری و پیش بارگذاری حافظه نهان مبتنی بر سایت نقشه باید فعال باشد و گزینه فعال کردن لینک پیش بارگذاری باید فعال باشد .
7-تنظیمات پیشرفته
در بخش تنظیمات پیشرفته باید تعیین کرد که چه چیزی کش نشود. به عبارتی میتوان تعیین کرد بعضی مسیرها و فایلها بهینه سازی نشوند.
8- پایگاه داده
این بخش مربوط به بهینه سازی پایگاه داده و دیتابیس است. با ویرایش هر مطلب و یا نظرگذاشتن در سایت بخش زیادی از فضای هاست و سرور اشغال میشود و حجم دیتابیس نیز بالا میرود. حال این که چنین محتواهایی بدون استفاده هستند کار این قسمت بهینه سازی خودکار چنین محتواهایی است.

پایگاه داده
9-تپش قلب
این بخش بار سرور را کاهش داده و تپش قلب را به صورت خودکار انجام میدهد. در این قسمت باید تپش قلب را فعال کرده و فعالیت فرکانس تپش قلب را از هر دقیقه یکبار به دو دقیقه یکبار کاهش داد. غیرفعال کردن کامل تپش قلب برای افزونههایی که از این سرویس استفاده میکنند مشکلساز خواهد بود.
نتیجهگیری:
با توجه به مطالب بالا نتیجه میگیریم که امروزه عوامل بسیاری در موفقیت انواع وبسایتها دخیل است و برای پیشرفت در کار و جلب کاربران میبایست به این عوامل توجه کرد. از طرفی هر وبسایت نه تنها از نگاه کاربران بلکه از نگاه خود سازنده نیز باید مورد بررسی واقع شود تا در میدان رقابت گوی سبقت را از رقیبان بگیرد و ارزشهای واقعی و عملکردی آن مورد سنجش قرار گیرد. بهینه سازی وردپرس به طور کلی باید به روشی که در بالا ذکر شد صورت بگیرد. نصب افزونه wp rocket سبب بهینه سازی سرعت سایت و تمایل هرچه بیشتر کاربران به استفاده از آن خواهد شد.
بدون دیدگاه