الکسا چیست ؟

الکسا (به انگلیسی: Alexa) یک وبگاه آنالیزکننده ترافیک وب که یکی از شرکت‌های تابعهٔ شرکت آمازون، واقع در سان فراسیسکو است .

الکسا در آوریل سال ۱۹۹۶ کار خود را آغاز کرد و روز به روز دامنه خدمات و فعالیت خود در سطح اینترنت را گسترش داد و امروزه به عنوان یک منبع مفید از داده‌های وبگاههای اینترنتی شناخته می‌شود.

رتبه الکسا بعد از پیج‌رنک گوگل ، برای صاحبان وب‌سایت‌ها اهمیت زیادی دارد .

الکسا، سایت آنالیزکننده ترافیک وب‌سایت‌ها است که آن‌ها را براساس تعداد بازدید کاربران، رتبه‌بندی می‌کند. به بیان دیگر، سایت Alexa ، اطلاعات ترافیک دیتا، در محیط اینترنت را از تمامی نقاط دنیا جمع‌آوری می‌کند .

مهم‌ترین اطلاعاتی که این سایت به کاربران می‌دهد این است که در تمام دنیا و نیز در هر کشور و هر دسته‌بندی، چه سایت‌هایی دارای بیشترین بازدید هستند .

سایت الکسا یکی از سرویس‌های خدماتی شرکت آمازون است و در سال ۱۹۹۶ باهدف جمع‌آوری داده‌های اطلاعاتی ارزشمند و فروش آن‌ها، فعالیت خود را آغاز کرد .

الکسا چیست

الکسا چیست

تاریخچه تاسیس وب‌سایت الکسا

وب‌سایت الکسا در سال ۱۹۹۶ توسط دو کارآفرین وب به نام‌های «بروستر کیل» و «بروس گلیت» پایه‌گذاری شد .

نام این وب‌سایت برای ادای احترام به «کتابخانه اسکندریه مصر» به عنوان یکی از بزرگترین اماکن علم و دانش ، و با امید به اینکه دنیای اینترنت نیز به چنین مکانی تبدیل شود ، انتخاب شد .

۳ سال بعد ، یعنی در سال  ۱۹۹۹، آمازون شرکت Alexa را خریداری کرد و تاکنون ، مالکیت شرکت الکسا اینترنت و سرویس رتبه‌بندی Alexa را در اختیار دارد .

علت مهم بودن رتبه ی الکسا :

 

اکنون لازم است بدانیم رتبه الکسا چیست ؟ رنک یا رتبه Alexa از موضوعات مورد توجه صاحبان سایت‌ها و کارشناسان سئو است .

الکسا، همه سایت‌های اینترنتی را براساس پارامترهایی مانند «میزان بازدید»، رتبه‌بندی می‌کند و این رتبه را در قالب رنک کشوری و جهانی ارائه می‌دهد . در رتبه جهانی، الکسا، در واقع همه سایت‌های جهان را با هم مقایسه می‌کند .

رتبه‌ کشوری نیز رتبه‌بندی آن سایت را بر اساس کشور محل سکونت مخاطبان نمایش می‌دهد. در صورتی که سایت در هر کدام از این بخش‌ها صاحب رتبه‌ای نبود، به این معنی است که اطلاعات دریافتی Alexa از وب‌سایت، آنقدر کم است که نتوانسته آن وب‌سایت را در رتبه‌بندی وارد کند .

نحوه کار الکسا چگونه است؟

تا اینجا با سایت Alexa و نحوه رتبه‌بندی توسط آن آشنا شدیم. اما سوالی که اکنون مطرح می‌شود، این است که این سیستم چگونه کار می کند؟

الکسا یک نوار ابزار (toolbar) دارد که بر روی مرورگرها نصب می‌شود و اطلاعات سایت‌هایی که کاربران از آنها دیدن می‌کنند را به سرور مرکزی Alexa ارسال می‌کند.

طبق این اطلاعات، سایت‌های مختلف در الکسا رتبه‌بندی می‌شوند . البته نکات دیگری نیز در این مورد وجود دارد که برخی از آنها با توجه به سیاست‌های کاری Alexa به صورت محرمانه است .

برخی دیگر نیز مشابه ثبت نام در سایت الکسا برای اجازه دادن به این آنالیزور برای استفاده از اطلاعات سایت است، که می‌تواند به بهبود رتبه شما در Alexa کمک کند.

نحوه محاسبه رتبه الکسا به چه صورت است؟

محاسبه رتبه Alexa برای هر وب‌سایت، بر اساس ترکیبی از تخمین بازدیدکننده منحصر به فرد (Unique Visitors) و تخمین بازدید صفحه (Pageviews) در سه ماه گذشته است .

بازدیدکننده منحصر به فرد، تعداد کل کاربرانی است که در یک روز از یک وب‌سایت بازدید می‌کنند. بازدید صفحه، تعداد درخواست کاربران برای بازدید از یک وب‌سایت است. تعداد بیشتر از یک بازدید از هر وب‌سایت توسط هر کاربر در هر روز، فقط یک بازدید صفحه، حساب می‌شود .

این شاخص‌ها در فرمول‌های محاسبات آماری قرار می‌گیرند و وب‌سایتی که عدد به دست آمده از ترکیب دو شاخص آن، بالاتر باشد رتبه‌اش هم بالاتر است .

بنابراین ، سایت الکسا ، آمار ترافیک چند ماه گذشته میلیون‌ها وب سایت را در اختیار دارد . متریک رتبه Alexa ، حاصل چگونگی مقایسه یک وب‌سایت با دیگر سایت‌ها است .

هرچه این عدد کمتر باشد ، سایت محبوب‌تر است . به‌عنوان مثال ، وب‌سایتی با رتبه الکسا ۱ از بیشترین میزان ترافیک برخوردار است . به بیان دیگر، رنک Alexa عددی متغیر است که توسط سایت Alexa بر اساس ترافیک ورودی سایت‌ها به آنها اختصاص داده می‌شود .

این عدد نمایانگر محبوبیت سایت در بین مردم شناخته می‌شود. هرچه این عدد ارقام کمتری داشته باشد نشانگر ترافیک بیشتر سایت و محبوبیت بیشتر آن، در میان کاربران است .

نحوه محاسبه رتبه الکسا

نحوه محاسبه رتبه الکسا

سیستم رتبه‌بندی الکسا چگونه است؟

وب‌سایت الکسا، برای رتبه‌دهی به سایت‌ها از دو فاکتور استفاده می‌کند. این فاکتورها عبارتند از:

تعداد بازدید از صفحات مختلف وب سایت : تعداد بازدید از صفحات، به دفعاتی گفته می‌شود که کاربران به آدرس وب سایت شما مراجعه کرده‌اند .

در شمارش تعداد بازدید‌کننده، هر کاربر تنها یک‌بار در روز شمارش می‌شود. ممکن است یک کاربر در طول روز چندین بار به وب سایت مراجعه کند، اما ارزش آن برای الکسا، معادل یک مراجعه‌کننده است .

تعداد بازدیدکنندگانی که در طول سه ماه به سایت مراجعه کرده‌اند : رتبه‌بندی الکسا، از طریق ترافیک ارسالی یک سری از کاربران مشخص صورت می‌گیرد . این کاربران افرادی هستند که افزونه Alexa را بر روی مرورگر خود نصب کرده‌اند .

هرگاه کاربری وارد وب‌سایت شما شود، این افزونه اطلاعاتی را به سرورهای الکسا ارسال می‌کند. این اطلاعات شامل آدرس وب‌سایت و آدرس IP کاربر است. اطلاعاتی که در طول سه ماه جمع‌آوری و محاسبه شده، به این ترتیب، رتبه تمامی وب‌سایت‌ها مشخص می‌شود.

چرا الکسا مهم است؟

در قسمت قبل با نحوه محاسبه رتبه Alexa آشنا شدیم. در این بخش می‌خواهیم دلیل اهمیت الکسا را بررسی کنیم و بدانیم چرا رتبه Alexa تا این اندازه مورد توجه قرار دارد؟

  • زمانی که قصد مقایسه سایت خود با سایر وب‌سایت‌ها را داریم، باید به آمار موجود استناد کنیم. الکسا، اکنون تنها مرجع رتبه‌بندی سایت‌ها به‌شمار می‌رود. تا زمانی که شرکتی بهتر از گوگل، به عرصه رتبه‌بندی سایت‌ها وارد نشود، یا وب‌سایت‌های مشابه Alexa تکنیک بهتری برای رتبه‌بندی سایت ارائه ندهند، تنها مرجع کاربران اینترنت، برای سنجش بهتر یا بدتر بودن (مقایسه)، همین رتبه‌بندی موجود است. پس موقع معرفی سایت، دیگر نیازی به ارائه اطلاعات غیرلازم مانند آمار کلیک، مدت حضور مخاطبان در سایت، میزان تاثیرگذاری و… نیست، کافی است بگوییم رتبه سایت ما چه عددی است .

 

  • اگر فکر می‌کنیم آمار مخاطبان ما به درستی به الکسا نرسیده و رتبه‌ای که به وب‌سایت ما اختصاص داده شده، درست نیست، باید بدانیم سیستم رتبه‌بندی Alexa ، تعداد بازدیدکنندگان هر سایت را به طور دقیق و صحیح محاسبه و تعیین می‌کند. از سوی دیگر، شرایط برای همه سایت‌های رقیب به همین شکل است. یعنی قرار نیست وب سایتی با رتبه ۱۰۰۰ با سایت دیگری با رتبه ۱۰۰ مقایسه شود .

 

  • نتایج اعلامی توسط سایت الکسا به طور مستقیم یا با واسطه از طریق ابزارهای بررسی رتبه سایت، همگی از پارامترهای مهم در بهینه‌سازی وب سایت و تعیین  موقعیت و جایگاه سایت در نتایج موتورهای جستجو به شمار می‌رود .

 

  • این نکته را نیز باید در نظر داشت که به دلیل برخی ترفندهای سئو کلاه سیاه، می‌توان آمار بازید سایت را به صورت غیرواقعی افزایش داد. البته این آمار اعلامی توسط الکسا برای سایت مزبور صحت نداشته و ملاک معتبری برای ارزیابی رتبه و جایگاه سایت نخواهد بود .
وبگاه الکسا

وبگاه الکسا

وبگاه الکسا

خدمات وبگاه الکسا را می‌توان در ۵ دسته اصلی دسته‌بندی نمود:

  • وبگاه‌های برتر:

در این قسمت وبگاه‌های پربازدید نمایش داده خواهد شد. برای نمایش وبگاه‌های پربازدید از ۳ نوع فیلتر استفاده می‌شود: جهانی، کشوری و بر پایه موضوع خاص

  • مشخصات وبگاه (Site Info):

الکسا طیف گسترده‌ای از داده‌های دقیق برای هر وبگاه را دارا می‌باشد.

  • واتز هات (What’s Hot):

این قسمت صفحات معروف اینترنت را نشان می‌دهد و هر ۵ دقیقه به روز می‌شود.

  • نوارابزار الکسا (The Alexa Toolbar):

نوارابزار شناخته‌شده الکسا که تمام خدمات وبگاه الکسا را به راحتی در اختیار می‌گذارد.

  • برای دارندگان وبگاه (For Site Owners):

در این قسمت صاحبان وبگاه‌ها می‌توانند داده‌های وبگاه خود را در الکسا وارد نمایند یا ویرایش کنند. مهم‌ترین قسمت این وبگاه رتبه‌بندی وبگاه‌ها بر اساس میزان بازدید است. در این رتبه‌بندی تنها تعداد بازدید از یک وبگاه تعیین‌کننده است.

مقالات زیر را در وبانو مطالعه کنید:

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *