نظریه جست‌وجوی معنایی (Semantic Search) به سال ۲۰۰۳ باز می‌گردد. این نظریه در مقاله‌ای که توسط R.Guha و همکاران او از شرکت‌های بزرگی مانند IMB W3C و دانشگاه استنفورد نوشته شده بود، مطرح شد.

عملی شدن این تئوری به زمان زیادی احتیاج داشت. در سال ۲۰۱۳، یعنی حدود ده سال بعد، شاهد به‌روزرسانی الگوریتم گوگل و اولین نتایج موفقیت‌آمیز جست‌وجوی معنایی برای کاربران بودیم.

webano

جست‌وجو در وب

جست‌وجو در وب یعنی الگوریتم، یعنی راه و شیوه‌ای برای جمع‌آوری، جمع‌بندی و تفسیر داده‌های وب و در نهایت، ترکیب آن‌ها در قالب پاسخی به پرسش کاربر.

امروزه دو گرایش شدن کوئری‌های کاربران و پاسخ‌های دقیق‌تر از موتورهای جست‌وجو در کوئری‌ها یا جست‌وجوی کاربران به وجود آمده است.

موتورهای جست‌وجو می‌توانند ارتباط بین کلمات کلیدی را پیدا کنند. کارشناسان ساختارهایی پیدا کرده‌اند که کوئری جست‌وجویی که در آن شکل می‌گیرد، هوشمندتر از روش‌های جست‌وجو می‌باشد.

موتورهای جست‌وجو راه‌حلی پیدا کردند که ارتباط بین کلمات کلیدی و بافتی را که کوئری در آن شکل می‌گرفت، تشخیص می‌دادند و این به‌معنای ظهور نسل هوشمند شیوه‌های جست‌وجو می‌باشد.

وب معنایی چیست؟

جست‌وجوی معنایی در بستر وب معنایی انجام می‌گیرد. وب معنایی چهارچوبی است که تمام اطلاعات و پایگاه‌های دانش را به‌صورتی که درک آن هم برای کاربر و هم برای ماشین‌های هوشمند امکان‌پذیر باشد، در خود جای داده است. همچنین، وب معنایی اجازه می‌دهد که اطلاعات در وب‌سایت‌های مختلف به اشتراک گذاشته شود و در سایت‌های دیگر مورداستفاده قرار گیرد. وب معنایی از داده‌های سراسر اینترنت استفاده می‌کند و اطلاعات به‌دست‌آمده را بر اساس ارتباط و تعامل آن‌ها با یکدیگر مرتبط می‌سازد.

چگونه وب معنایی باعث به وجود آمدن جست‌وجوی معنایی می‌شود؟

بین زبان برنامه‌نویسی و معنی‌شناسی ارتباط وجود دارد. رایانه‌ها معنا را با توجه به دستورات برنامه‌نویسی و قوانین تعریف‌شده دنبال می‌کنند. در واقع، هر چیزی که مرتبط با جست‌وجو یا وب‌سایت باشد، می‌تواند بخشی از دامنه معنایی مرتبط با نتایج جست‌وجو باشد. به‌طور کلی، جست‌وجوی معنایی به دو عامل میزان اطلاعات معنایی موجود برای استفاده و نشانه‌گذاری معنایی وب‌سایت‌ها بستگی دارد.

جست‌وجوی معنایی چیست؟

جست‌وجوی معنایی به‌معنی درک ارتباط واژه‌ها و منطق حاکم بر این ارتباط می‌باشد. جست‌وجوی معنایی با درک نیت کاربر، از طریق معنای کلمات در بافت، دقت جست‌وجو را افزایش می‌دهد و بهترین نتایج را پیش روی کاربر می‌گذارد.

در حقیقت، جست‌وجوی معنایی با سعی و تلاش برای درک نیت و مقصود جست‌وجوکننده از راه بررسی معنای کلمه‌ها و عبارت‌ها در متن، در فضای داده‌هایی که قابل‌جست‌وجو هستند، در پی تولید نتایج مرتبط برای جست‌وجوی کاربر است.

نیت

هدف کاربر از وارد کردن کوئری، جست‌وجو می‌باشد. به‌طور مثال، موتور جست‌وجو می‌خواهد پی ببرد که کاربر با جست‌وجوی عبارت «رستوران در اصفهان» به دنبال چیست. آیا پخش‌کننده مواد غذایی است و می‌خواهد بداند در محدودهٔ اصفهان چند رستوران وجود دارد؟ آیا به دنبال رستورانی برای غذا خوردن می‌باشد؟

بافت

بافت یعنی هر آنچه حول یک جست‌وجو شکل می‌گیرد و معنی عبارت جست‌وجوشده را محدود کرده و آن را مشخص‌تر و دقیق‌تر می‌سازد. معنای بافتی، یعنی معنایی که بر اساس محتوا، متن، عبارت، جمله و شرایط واژه استنباط می‌شود.

به بیان دیگر، بافت هر چیزی است که یک کلمه در ارتباط با آن یا درون آن تفسیر می‌شود. به‌طور مثال، کلمه «بفرمایید» در تعارف‌های ایرانیان معنای واحدی ندارد و بسته به بافت یعنی شرایطی که کلمه در آن به کار می‌رود، معنای مختلفی را در بر می‌گیرد. بنابراین، موتورهای جست‌وجو با متصل نمودن بافت و نیت به یکدیگر، کوئری‌های مختلف را در می‌یابند که باعث ایجاد یک کوئری توسط کاربر می‌شود. نکته مهم این است که کاربر از جست‌وجوی کوئری چه انتظاری دارد.

گوگل برای تشخیص عوامل مربوط به یک کوئری موارد مختلفی را در نظر می‌گیرد؛ مانند:

  • سابقه جست‌وجوی کاربر
  • خصوصیات کوئری
  • محل جغرافیایی کاربر
  • سابقه جست‌وجوی همگانی
  • دامنه‌های لینک‌شده به استناد مربوط به موضوع جست‌وجو و متن

جست‌وجوی معنایی چگونه کار می‌کند؟

می‌توان روش‌ها و کاربردهای جست‌وجوی معنایی را با استفاده از عبارات منطقی بهبود بخشید. در ابتدا، موتورهای جست‌وجو بیشتر تلاش کردند تا بهبود جست‌وجوی معنایی را بر روی درک و تفسیر زبان‌ها قرار دهند.

یکی از روش‌های بازیابی اطلاعات LSI است که با توجه به کلماتی که توسط کاربر وارد می‌شوند، اطلاعات موجود در اینترنت را بررسی می‌کند. نتایجی که از این روش حاصل می‌شود، نشان‌دهنده الگوریتم‌های خاصی می‌باشد. در این روش، بر کلمات کلیدی تکیه نمی‌شود. از این رو، عدم تمرکز بر کلمات کلیدی باعث کامل‌تر شدن نتیجه جست‌وجو می‌شود.

چرا وجود جست‌وجوی معنایی مهم است؟

جست‌وجوی معنایی برای موتورهای جست‌وجو یعنی اسپم‌های کمتر، داده‌های بیشتر و درک عمیق‌تر از قصد کاربر. جست‌وجوی معنایی این امکان را به موتورهای جست‌وجو می‌دهد که بهترین تجربه جست‌وجو و بهترین پاسخ را به کاربران ارائه دهند.

داده‌های جهان هر دو سال یک بار، دو برابر می‌شوند که داده‌ها به قاعده اصلی بازار جست‌وجو بدل شده‌اند و حجم غیرقابل‌تصور از داده‌ها سؤالشان این است که این داده‌ها برای من چه معنایی می‌دهند؟

فرایند ساختاردهی، سازمان‌دهی و ارتباط‌دهی معنایی داده‌ها همان هدفی می‌باشد که موتورهای جست‌وجو به دنبال آن می‌باشند. در این مسیر، چه چیزی بهتر از تکنولوژی جست‌وجوی معنایی می‌تواند راهگشا باشد؟

کاربردهای جست‌وجوی معنایی

گوگل تا حدی جست‌وجوی معنایی را پیاده‌سازی می‌کند که نمونه‌های جدیدی از این شیوه را می‌توان در نتایج جست‌وجوی گوگل مشاهده کرد. چند مورد از کاربردهای جست‌وجوی معنایی را در ادامه شرح خواهیم داد.

تشخیص محتواهای بی‌کیفیت

جست‌وجوی معنایی فقط غلط‌های املایی را جست‌وجو نمی‌کند و گوگل استفاده‌های مهم‌تری از آن می‌کند. اگر بخواهیم تخصصی‌تر توضیح دهیم، باید بگوییم که یکی از مزایای جست‌وجوی معنایی برای گوگل این می‌باشد که از طریق آن می‌تواند محتواهای کم‌کیفیت را شناسایی کند و به آن‌ها تنزل اعتبار دهد. به‌طور مثال، برخی از افراد اغلب کلمات کلیدی را در صفحات همرنگ فضای زمینهٔ وب‌سایت قرار می‌دادند، به‌گونه‌ای که کاربر آن را نمی‌دید؛ در صورتی که خزشگرهای گوگل آن‌ها را پیدا می‌کردند و رتبه صفحه را بالاتر ارزیابی می‌کردند.

امروزه، با استفاده از الگوریتم‌ها و تکنیک‌های پیچیده از جمله نمایه‌گذاری پنهان معنایی، تخصیص پنهان دیریکله و … دیگر از تکرار کلمات کلیدی کاربر خبری نمی‌باشد.

تولید پاسخ‌های کارآمدتر و دقیق‌تر برای جست‌وجوهای کاربر

موتورهای جست‌وجو با استفاده از جست‌وجوی معنایی به درک خواسته‌های کاربر می‌رسند؛ زیرا جست‌وجوی معنایی مبتنی بر شیء می‌باشد. منظور از شیء هر چیزی است که خصوصیات ویژه‌ای دارد؛ مانند یک فرد معروف، یک کتاب خاص، یک ناحیه جغرافیایی، یک نظریه علمی و … .

تشکیل گراف دانش

یکی دیگر از دستاوردهای هیجان‌انگیز جست‌وجوی معنایی گراف دانش است. در بعضی از جست‌وجوها، در سمت راست صفحه یک نوار کناری وجود دارد که گوگل این نوار را گراف می‌نامد. گراف دانش یکی از سیاست‌های گوگل برای پی بردن به جست‌وجوها به‌جای پی بردن و فهمیدن رشته کاراکترهای عددی و حرفی می‌باشد.

استراتژی‌های سئو در جست‌وجوی معنایی

در نوشتن محتوای سایت خود موارد زیر را رعایت کنید تا سایت بهینه‌ای داشته باشید:

ساده و پاسخ محور بنویسید

باید به این نکته توجه داشته باشید که در مرحله اول، کاربر مهم است و زبان نوشته باید طبیعی باشد. در نوشته نباید از شاخه‌ای به شاخهٔ دیگر بروید.

موتورهای جست‌وجو و کاربر باید بتوانند خط سیر نوشته را از ابتدا تا انتها درک کنند. علاوه بر این، موتور جست‌وجو باید بفهمد که این محتوای خاص چطور از نقطه الف به نقطه ب می‌رسد تا در نهایت نتیجه نهایی مطلوب را نمایش دهد.

زبان طبیعی در نوشتار را دست‌کم نگیرید. گوگل آینده درخشانی برای جست‌وجوی صوتی تصور می‌کند که این جست‌وجو بر پایه زبان طبیعی شکل خواهد گرفت.

ساختار ایجاد کنید

هنگامی که محتوایی ایجاد می‌کنید، از خود سؤال کنید که چگونه اطلاعات را ارائه دهم تا ساختار و بستری منطقی اطراف آن شکل بگیرد و یافتن آن برای کاربر ساده باشد. اگر کاربر بتواند محتوا و اطلاعات مطلب را به‌سادگی متوجه شود، هم به کاربر و هم به موتورهای جست‌وجو برای فهم محتوا کمک کرده‌اید.

باهم‌آیی را فراموش نکنید

وقتی از هم‌آیی، هم‌آیندی و هم‌رخدادی صحبت می‌شود، منظور کنار هم آمدن دو یا چند واژه است. به‌طور مثال، «چه» و «خبر» در عبارت «چه خبر؟» هم‌آیند می‌باشند. کاربران زبان فارسی کلمه «چه» و «خبر» را در کنار هم به کار می‌برند؛ پس هنگامی که «چه» را شنیدید باید انتظار داشته باشید کلمه بعد از آن «خبر» باشد.

موتورهای جست‌وجو با ترکیب‌های هم‌آیند، دایره معنایی کوئری را کوچک‌تر می‌کنند. به‌طور مثال، اگر عبارت «رفت‌وآمد» را تایپ کنید، نتایج مربوط به «رفت» از دامنه نتایج مربوط به کوئری خارج می‌شوند.

البته در جست‌وجوی معنایی، موتورهای جست‌وجو مفهوم با هم‌آیی را وسیع‌تر از مفهوم آن در زبانشناسی در نظر می‌گیرند و کلماتی را که به‌طور منطقی در صحبت از یک موضوع خاص در یک متن به کار می‌رود، موردبررسی قرار می‌دهند. به‌طور مثال، اگر در محتوای وب‌سایت خود مطلبی در مورد شیر نوشته‌اید و منظور شما حیوان شیر می‌باشد، باید کلماتی مانند سلطان جنگل، درنده، شکار و … را در متن به کار ببرید.

به این ترتیب، اگر بتوانید در تولید محتوای خود کلماتی را به کار ببرید که با کلمات کلیدی محتوا هم‌نشین باشند، شانس دیده شدن محتوا در نتایج جست‌وجو افزایش می‌یابد.

در نتیجه، اگر می‌خواهید در نتایج گوگل جزء پاسخ‌های دقیق به کوئری کاربر قرار بگیرید، باید کلمات هم‌نشین با کلمات کلیدی را در محتوا بگنجانید تا از دایره پاسخ‌های دقیق حذف نشوید.

در متن خود کلمات مترادف و نسخه‌های متفاوت یک کلمه یا عبارت را به کار ببرید

استفاده از کلمات و عبارات مترادف و صورت‌های نوشتاری متفاوت یک کلمه تأثیر بسیاری در سئو دارد. تصور کنید کلمه کلیدی شما «سئو» باشد. باید توجه کنید که مفهوم سئو را کاربر با چند کلمه متفاوت مانند سئو، بهینه‌سازی برای موتور جست‌وجو و … در گوگل سرچ می‌کند که این معادل‌ها گونه‌های مختلف یک کلمه واحد یا یک مفهوم هستند. می‌توان گفت نسخه‌های متفاوت یک کلمه را می‌توان در نوع نگارش یک کلمه واحد یافت. به این صورت که اگر محتوایی در مورد مواد غذایی می‌نویسید، باید به این نکته توجه کنید که برخی از کاربران ممکن است به‌جای کلمه «غذایی» از «غذائی» استفاده کنند. این نمونه‌ها نسخه‌های مختلف از یک کلمه واحد می‌باشند.

به وب‌سایت‌ها و منابع با موضوعات مشابه خود لینک دهید

هنگامی که می‌خواهید به وب‌سایت‌های دیگر لینک دهید، باید به این نکته توجه کنید که محتوای آن وب‌سایت مشابه با موضوع سایت شما باشد. لینک‌ها باید نسبت به محتوای شما باکیفیت‌تر باشند یا از کیفیت برابری برخوردار باشند. با این کار، ارتباط بین دو محتوا تقویت می‌شود و برای کاربران ارزش بیشتری قائل خواهید شد و گوگل نیز به شما پاداش می‌دهد.

محتوایی تولید نمایید که به سؤالات کاربر پاسخ دهد

آفت هر محتوایی نامفهوم بودن آن می‌باشد. پس، محتوا باید:

  • با فعالیت‌های شما مرتبط باشد؛
  • با هدف مشخصی تولید شود؛
  • به سؤالاتی که در ذهن کاربر وجود دارد، پاسخ دهد؛
  • منبع ارزشمندی در حیطه موضوع خود قلمداد شود.

ساختار ایجاد کنید

هنگامی که محتوای جدیدی خلق می‌کنید، از خود سؤال کنید که اطلاعات را به چه طریقی ارائه دهم تا ساختار و بستری منطقی حول آن شکل گیرد و یافتن آن برای کاربر ساده باشد. اگر کاربر بتواند محتوای مطالب شما را در ساختاری مناسب به‌راحتی متوجه شود، هم به کاربر و هم به موتورهای جست‌وجو برای فهم محتوا کمک بزرگی کرده‌اید.

در ساخت لینک داخلی زیاده‌روی نکنید

یکی از روش‌هایی که باعث می‌شود مخاطب مدت‌زمان بیشتری را در وب‌سایت شما سپری کند، لینک دادن به سایر محتوای وب‌سایت است. ایجاد لینک داخلی باعث می‌شود مخاطب به قسمت‌های مختلف سایت شما مراجعه کند و پاسخ جامعی بگیرد. با این حال، نباید در لینک دادن زیاده‌روی شود. زمانی باید به تمامی محتواهای وب‌سایت لینک دهید که مطمئن باشید کاربر از نظر موضوعی نیازمند آن لینک می‌باشد.

بر کلمات کلیدی طولانی تمرکز داشته باشید

در هنگام جست‌وجو، یافتن نتایج برای کلمات کلیدی طولانی راحت‌تر می‌باشد. همچنین، با استفاده از کلمات کلیدی طولانی به موتورهای جست‌وجو اعلام می‌کنید که برای پاسخ جست‌وجوی کاربر پاسخ‌های بهتر و دقیق‌تری در اختیار دارید.

نشانه‌گذاری طرح‌واره‌ها

نشانه‌گذاری طرح‌واره‌ها در واقع شناساندن برخی مفاهیم یا طرح‌واره‌ها به موتورهای جست‌وجو از طریق کد می‌باشد تا بتوانند راحت‌تر بخش‌هایی از محتوا و وب‌سایت را درک کنند و نتایج دقیق‌تری در اختیار کاربر قرار دهند. به‌طور کلی، نشانه‌گذاری طرح‌واره‌ها نوعی فرهنگ لغت معنایی برای موتورهای جست‌وجو می‌باشد که دسته‌بندی قسمت‌هایی از محتوای وب‌سایت را به موتور جست‌وجو ارائه می‌دهد.

تشخیص و اصلاح خودکار املای کلمات

جست‌وجوی معنایی قابلیت اصلاح کلمات را دارد. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که کلمه‌ای را در کادر جست‌وجو اشتباه تایپ کنید. در این مواقع، گوگل شکل صحیح کلمه را به شما یادآوری می‌نماید و نتایج را بر اساس شکل درست کلمه به شما نمایش می‌دهد. این مورد یکی از کاربردهای مهم جست‌وجوی معنایی گوگل می‌باشد.

جست‌وجوی معنایی در وب فارسی

جست‌وجوی معنایی در وب فارسی وضعیت مطلوبی ندارد. با توجه به اینکه گوگل شرایط وب معنایی را فراهم کرده است، جست‌وجوی معنایی گوگل از زبان فارسی هم پشتیبانی می‌کند. ضعف وب فارسی در تولید محتوا و کیفیت آن موجب می‌شود که بیشتر اوقات کاربران فارسی‌زبان در جست‌وجوی معنایی با مشکل روبه‌رو شوند یا حتی به در بسته بخورند. به‌طور مثال، تعداد گراف‌های دانش در زبان انگلیسی را نمی‌توان با گراف‌های زبان فارسی مقایسه نمود؛ به‌دلیل اینکه پایگاه‌هایی مانند ویکی‌پدیای فارسی کوچک‌تر و محدودتر از ویکی‌پدیای انگلیسی هستند.

در جست‌وجوی فارسی، اگر نام برخی از مکان‌های تاریخی، افراد معروف و … را جست‌وجو کنید، گوگل از ویکی‌پدیای فارسی می‌تواند گراف دانش تولید کند؛ در صورتی که اگر کوئری شما ناشناس باشد، گراف دانش تولید نخواهد کرد.

الگوریتم جست‌وجوی معنایی

وجود الگوریتم جست‌وجوی معنایی در سئو می‌تواند بسیاری از مسائل را حل کند. موتورهای جست‌وجو به‌کمک هوش مصنوعی کار می‌کنند. گوگل نتایج جست‌وجو را در مکالمات طبیعی قرار می‌دهد و زیر پرچم جست‌وجوی معنایی، الگوریتم‌های یادگیری ماشین را دسته‌بندی می‌کند.

الگوریتم جستجوی معنایی

مزایای جست‌وجوی معنایی

جست‌وجوی معنایی هم به نفع موتورهای جست‌وجو است و هم به نفع کاربران. جست‌وجوی معنایی باعث می‌شود جست‌وجو بیشتر بر پایه حس و درک باشد و به کاربر کمک می‌کند تا نتایج نزدیک‌تری را به آنچه جست‌وجو می‌کنند، پیدا کند. جست‌وجوی معنایی موجب می‌شود که استفاده از روش‌های کلاه‌سیاه برای دست‌کاری در نتایج جست‌وجو مشکل‌تر شود. همچنین، محتوای کم‌کیفیت را کاهش می‌دهد.

فاکتورهای مرتبط با جست‌وجوی معنایی

دو فاکتور زیر ارتباط تنگاتنگی با جست‌وجوی معنایی دارند:

جست‌وجوی صوتی

یکی از فاکتورهای تأثیرگذار در جست‌وجوی معنایی، افزایش استفاده از جست‌وجوی صوتی می‌باشد. افراد برای جست‌وجوی پرسش‌های خود با دستیارهای مجازی صحبت می‌کنند.

موتورهای جست‌وجو در تلاش می‌باشند که معناشناسی و ماهیت مکالمه‌ای جست‌وجوی کاربران را بررسی و شناسایی کنند. در جست‌وجوی طبیعی، از زبان محاوره‌ای و سؤالات زیادتری استفاده می‌شود.

الگوریتم مرغ مگس‌خوار و رنک برین

گوگل به‌طور دائم الگوریتم‌های جست‌وجوی خود را اصلاح می‌نماید تا تجربه بهتری برای کاربران فراهم کند. به‌روزرسانی‌ها و افزودن فاکتورهای رتبه‌بندی به الگوریتم‌ها، به دقیق‌تر شدن نتایج جست‌وجو کمک می‌کند.

در سال ۲۰۱۳، الگوریتم مرغ مگس‌خوار توسط گوگل منتشر شد که بر پرسش‌های مطرح‌شده به زبان طبیعی تأکید داشت.

در سال ۲۰۱۵، رنک برین (RankBrain) راه‌اندازی شد که برای تجزیه‌وتحلیل نتایج جست‌وجو از هوش مصنوعی استفاده می‌کرد. الگوریتم مرغ مگس‌خوار و رنک برین با همراهی یکدیگر، جست‌وجو را به سمت اولویت‌بندی نیت کاربر و معناشناسی به‌عنوان فاکتور رتبه‌بندی منتقل نمودند.

 اهمیت جست‌وجوی معنایی در سئو

برای متخصصان سئو آشنایی با جست‌وجوی معنایی بسیار مهم می‌باشد؛ زیرا باید همگام با تغییر و تحول موتورهای جست‌وجو پیش بروند. مثلاً در آینده‌ای نزدیک، جست‌وجوی صوتی بیشتر از گذشته، سهمی در نتایج جست‌وجو خواهد داشت. از این رو، اهمیت زبان محاوره در جست‌وجو غیرقابل‌انکار می‌باشد.

در نتیجه، سئوکارها و صاحبان وب‌سایت باید تکنیک‌ها، تغییرات و قواعد جست‌وجوی معنایی را به‌دقت بررسی کنند.

آشنایی با نحوه کار جست‌وجوی معنایی، باعث می‌شود از زاویه دید جدیدی به تولید محتوا نگاه کنیم. در حقیقت، تولید محتوا باید با در نظر گرفتن شیوه‌های جدید جست‌وجو و متناسب با آن انجام شود.

به‌طور مثال، اگر از تمام کلمات کلیدی یک شیء مطلع باشیم و جست‌وجوهای احتمالی کاربر را پیش‌بینی کنیم، می‌توانیم نحوه پاسخگویی گوگل به کوئری کاربر را تا حدی درک کنیم و محتوایی تولید کنیم که جایگاه مناسبی در پاسخ تولیدی گوگل داشته باشد و محتوای ما در کادر پاسخ گوگل قرار بگیرد.

ارتباط موتورهای جست‌وجو با جست‌وجوی معنایی

دلیل اینکه گوگل می‌خواهد دنیای ارتباطی بیشتری را دنبال کند، از نظر موتورهای جست‌وجو سخت نمی‌باشد. ارتباط‌دهی، نظم‌دهی و سازمان‌دهی اطلاعات به‌طور معنایی به وظیفه‌ای برای موتورهای جست‌وجو تبدیل شده است.

با استفاده از جست‌وجوی معنایی، موتورهای جست‌وجو می‌توانند درک بهتری از آنچه کاربر می‌خواهد، داشته باشند. گوگل و دیگر موتورهای جست‌وجو در شناسایی ماهیت‌های مختلف بسیار ماهر شده‌اند و از طریق ارتباط دادن داده‌ها، جست‌وجوی قوی‌تری انجام می‌دهند.

پاسخ دادن به سؤالات به‌صورت الگوریتمی نمایش داده می‌شود؛ به‌طور مثال، هنگامی که سؤالی در گوگل پرسیده می‌شود، موتور جست‌وجو می‌تواند کلمات کلیدی مربوط به یک ماهیت را به هم ارتباط دهد و پاسخ دقیق ایجاد نماید تا جست‌وجو برای کاربران سودمندتر شود.

مزایای جست‌وجوی معنایی برای بازاریابی دیجیتال

۱- کسب‌وکار رونق می‌گیرد.

۲- تقویت روابط معنایی باعث بهبود تجربه کاربر می‌شود.

۳- بازدیدکنندگان سایت هنگام پیدا کردن پاسخ سؤالات خود لذت می‌برند.

۴- شرکت‌ها روابط بهتری با مشتری ایجاد می‌کنند.

۵- ربات‌های گوگل سایت را بهتر درک می‌کنند و محتوا را با جست‌وجوی کاربر ارتباط می‌دهند.

۶- جست‌وجوی معنایی کمک می‌کند تا محتوای بی‌کیفیت حذف شود و نتایج مفیدتری به کاربران ارائه شود. علاوه بر این، محتواهای تکراری و کپی‌شده را شناسایی می‌کند و رتبه محتوا را پایین می‌آورد.

۷- تمرکز جست‌وجوی معنایی بیشتر بر روی متن می‌باشد، نه کلمات کلیدی. به همین دلیل، بر روی محتواهای باکیفیت تمرکز می‌کند تا بهترین پاسخ را به سؤالات دهد.

۸- جست‌وجوی معنایی با تمرکز بر پرسش‌ها و ارائه پاسخ‌ها، به‌عنوان یک اعتبار به موقعیت نام تجاری یا وب‌سایت شما کمک می‌کند و با ارائه موارد مفید باعث بهبود موقعیت شما در گوگل می‌شود. بنابراین اعتبار شما در کسب‌وکارتان سرمایه‌گذاری بزرگی برای بازاریابی آنلاین است.

جمع‌بندی

وقتی که وب‌سایت شما برای جست‌وجوی معنایی بهینه شود، می‌توانید از مزایای وب‌سایت استفاده کنید. در واقع، تلاش شما بر این است که موتورهای جست‌وجو و خوانندگان احترام زیادی برای وب‌سایت شما قائل باشند. بنابراین، می‌توانید اعتبار و موقعیت خود را با بهینه‌سازی سایت افزایش دهید.

به‌طور کلی، می‌دانیم که چشم‌انداز جست‌وجو در زمان حال و در زمان آینده به‌جز جست‌وجوی معنایی چیزی نمی‌باشد. جست‌وجوی معنایی یعنی زبانی مشابه با زبان محاوره انسان با همان اهدافی که هنگام صحبت دربارهٔ یک موضوع در ذهن داریم.

اگرچه کلمات کلیدی از اهمیت زیادی برخوردار هستند، اما عامل سقوط و صعود شما در نتایج جست‌وجو نمی‌باشند. امروزه آنچه دارای اهمیت است، در نظر گرفتن ارتباط منطقی اجزای محتوا با یکدیگر و ایجاد ساختاری منظم است؛ ساختاری که همواره در زبان طبیعی خودمان وجود دارد.

در این مقاله، چیستی جست‌وجوی معنایی، اهمیت وجود جست‌وجوی معنایی، جست‌وجوی معنایی در وب فارسی، کاربردهای جست‌وجوی معنایی، مزایای جست‌وجوی معنایی، فاکتورهای جست‌وجوی معنایی، اهمیت جست‌وجوی معنایی در سئو و … ارائه گردید. امیدواریم که توانسته باشیم مطالب کاربردی و مفیدی در زمینه جست‌وجوی معنایی در اختیار شما عزیزان قرار داده باشیم.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *