نسبت متن به کد HTML یکی از ابزارهای مهم در حوزه سئو است. نمی‌توانیم این ابزار را مورد بسیار مهمی در سئو و رتبه‌بندی سایت بدانیم؛ اما هر مورد کوچکی می‌تواند تأثیر زیادی داشته باشد. از سوی دیگر، می‌تواند بر تجربه کاربری نیز اثرگذار باشد.

نسبت متن به کد (Text to HTML)

نسبت متن به کد (Text to HTML)

نسبت متن به کد یعنی چه؟

صفحه وب شما از کد HTML تشکیل شده است و بخشی از آن متن است. در قسمت سورس صفحه می‌توان میزان متن قابل‌رؤیت و کدهای HTML صفحه را مشاهده کرد که مقایسه این دو با هم را نسبت متن به کد می‌نامند. این نسبت معیاری برای اندازه‌گیری میزان محتوای متنی موجود در صفحه با توجه به مقدار کدهای HTML است. اگر برای نمایش مقدار کمی متن به کد زیادی نیاز دارید، به این معنی است که نسبت متن به HTML شما پایین است.

مثال: فرض کنید برای نمایش 300 کاراکتر در صفحه کاربری خود به 10000 کاراکتر HTML نیاز دارید؛ یعنی نسبت متن به HTML شما، %3=10000/300 است که خیلی کم است.

برعکس، اگر برای نمایش همان 300 کاراکتر فقط به 500 کاراکتر HTML نیاز داشته باشید، نسبت متن به HTML شما %60=500/300 است که خیلی بهتر است.

آیا نسبت متن به HTML برای سئو مهم است؟

نه واقعاً. کد اضافی می‌تواند صفحه شما را کندتر کند و به‌نوبه خود ممکن است بر رتبه شما تأثیر منفی بگذارد. با این حال، تأثیر مقدار HTML بر سرعت صفحه کم است. برای اکثر پروژه‌های سئو، چیزهای مهم‌تری از نسبت متن به HTML وجود دارد که باید نگران آن‌ها بود.

نسبت متن به HTML مناسب چقدر است؟

نسبت متن به HTML ایدئال بین 25 تا 70 درصد است. این نسبت، به متن قابل‌مشاهده در مقابل عناصر HTML، اطلاعات غیرقابل‌مشاهده و تگ‌های تصاویر اشاره دارد. این توضیح می‌دهد که چرا سایت‌هایی با متن قابل‌مشاهده‌تر را می‌بینید که در نتایج جست‌وجو رتبه بالاتری دارند.

نسبت متن به HTML

نسبت متن به HTML

این نسبت چگونه محاسبه می‌شود؟

برای آنکه از وضعیت صفحه وب‌سایت مطلع شویم، باید نسبت متن به کد را محاسبه کنیم.

روش دستی: در این حالت باید درون ویرایشگر متن، از حالت نمایش نوشته به حالت نمایش کد، تغییر وضعیت داده و سپس مقدار متن صفحه را با مقدار کدهای موجود، مانند کدهای HTML مقایسه کنید.

روش ابزاری: برای استفاده از این روش رایگان، باید در گوگل عبارت Text To code Ratio Checker را سرچ کنید تا مجموعه‌ای از اپلیکیشن‌ها را به شما معرفی کند. استفاده از این ابزارها می‌تواند اطلاعات دیگری، مانند اندازه متن، اندازه کدها، حجم صفحه و … را به ما بدهد.

متا تگ‌های مهم HTML در سئو

برای آشنایی با متاتگ می توانید مقاله متاتگ چیست را در وبلاگ وبانو مطالعه کنید.متا تگ‌های مهم شامل موارد زیر است:

1) تگ عنوان

این تگ به «عنوان سئو» هم معروف است. تگ عنوان همان تگی است که در نتایج گوگل و تب مرورگر نمایش داده می‌شود. این تگ اثرگذارترین متا تگ از میان تگ‌های مهم HTML در سئو است که باید در تمام صفحات استفاده شود. بهتر است کلمه کلیدی و نام سایت هم در این تگ نوشته شود. اگر از سیستم‌های مدیریت محتوا مثل وردپرس استفاده می‌کنید، می‌توانید این تگ را از طریق افزونه‌های سئو، مثل یواست سئو ایجاد کنید.

2) رمزگذاری کاراکتر

این تگ نباید در حین طراحی فراموش شود. استفاده از تگ رمزگذاری برای نمایش صحیح تمام کاراکترهای صفحات وب است. برای این منظور، تگ را باید در بخش Head در HTML قرار داد.

 3) متا تگ توضیحات

این متا تگ اثرگذاری بسیار خوبی در سئوی صفحات سایت دارد. برای هر صفحه از سایت باید توضیحاتی بنویسید که در نتایج گوگل نمایش داده می‌شود. امروزه، اگرچه توجه موتورهای جست‌وجو به این تگ کمرنگ‌تر شده است، اما همچنان اثر خوبی در افزایش نرخ کلیک دارد. اگر بتوان متن جذابی در این تگ نوشت، می‌توان نرخ ورودی کلیک را افزایش داد.

متا تگ توضیحات

متا تگ توضیحات

4) متا تگ ربات‌ها

این متا تگ ربات‌های خزنده را راهنمایی می‌کند تا وضعیت دسترسی به ایندکس صفحات را مشخص کند. برای مثال، تگ زیر به ربات‌های خزنده می‌فهماند که اجازه ایندکس این صفحه وجود دارد:

Meta name = robots

content = index, follow

در حالت عادی چون تمامی صفحات ایندکس می‌شوند، نوشتن کد بالا ضروری نیست؛ اما برای صفحاتی که نمی‌خواهید ایندکس شود، باید از کد زیر استفاده کنید:

Meta name = robots

content = noindex

اگر بخواهیم به ربات‌ها بگوییم که مثلاً اجازه دنبال کردن لینک‌های این صفحه را ندارند، باید عبارت nofollow را به بخش content اضافه کنیم.

5) متا تگ کلمه کلیدی

می‌توان یک تگ کلمه کلیدی در بخش head سند HTML سایت قرار داد و کلمات اصلی خود را در آن نوشت. فقط باید به این نکته توجه کنید که نباید در استفاده از این تگ زیاده‌روی کرد و تنها باید کلمات کلیدی مهم را در آن قرار داد.

6) تگ کنونیکال (Canonical)

این تگ زمانی استفاده می‌شود که محتوای تکراری در وب‌سایت وجود داشته باشد. محتوای تکراری معمولاً ناشی از استفاده نادرست از تگ‌ها، کپی کردن محتوا و باز شدن هم‌زمان سایت با آدرس‌های http و https ایجاد می‌شود. برای رفع این مشکل این تگ کارکرد مناسبی دارد.

7) تگ Viewport

این تگ برای نمایش صفحات وب‌سایت در نمایشگر گوشی بسیار کاربردی است. با کمک این تگ می‌توان اندازه صفحه سایت را با اندازه نمایشگر تطبیق داد. برای طراحی صحیح و responsive کردن سایت، وجود این تگ ضروری است.

تگ viewport

تگ viewport

8) تگ Hreflang

این تگ برای مشخص کردن زبان سایت استفاده می‌شود. با کمک این تگ می‌توان به موتورهای جست‌وجو فهماند که زبان اصلی سایت چیست. استفاده از این تگ در سایت‌های چندزبانه توصیه می‌شود.

فواید بالا بودن نسبت متن به کد در HTML

1 – محتوا برای کاربران به‌راحتی قابل‌خواندن و درک کردن است.

2 – صفحاتی با متن بیشتر برای مخاطبان به وجود آمده است که باعث جلب رضایت بیشتر کاربران می‌شود. هرچه رضایت کاربران از وب‌سایتی بیشتر باشد، اعتبار و ارزشش برای گوگل بیشتر خواهد بود.

3 – تجربه کاربری بهتری را ایجاد می‌کند.

این نسبت اغلب نشانه کدنویسی دقیق است که می‌تواند در تسریع ایندکس سایت اثرگذار باشد.

راه‌های بهینه‌سازی نسبت متن به کد

1) عدم استفاده از کدهای اضافی در صفحات؛

2) حذف فضاهای خالی اضافی که به کدنویسی آسیب وارد نمی‌کند؛

3) استفاده نکردن از تب‌های زیاد؛

4) استفاده از فایل CSS خارجی برای استایل دادن به صفحه؛ زیرا به طرز قابل‌توجهی سرعت لود صفحه را افزایش می‌دهد؛

5) استفاده کمتر از کدهای جاوا اسکریپت؛

6) کامپرس و بهینه کردن تصاویر؛

7) حذف کامنت‌های کدها؛

8) نگنجاندن متن‌های پنهان در کدهای HTML (زیرا مخاطبان قادر به دیدن آن‌ها نیستند)؛

9) تنظیم حجم صفحه بر روی کمتر از 300 کیلوبایت؛

10) استفاده حداقلی از جداول؛

11) حذف توضیحات موجود در کدها.

امیدواریم با رعایت نسبت متن به کد بتوانید سایت بهتری داشته باشید تا رضایت کاربران را به خود جلب کنید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *