یکی از راههای رسیدن به صفحه اول گوگل، توجه به کلمات کلیدی و چگالی آن در محتوای صفحه سایت میباشد. به نسبت کلمات کلیدی به دیگر کلمات محتوا، چگالی کلمات کلیدی (Keyword Density) میگویند. موتورهای جستوجو جهت بهینهسازی در نتایج جستوجو، از کلمات کلیدی با چگالی مناسب استفاده میکنند.
در دنیای سئوکاران، بعضی این عمل را مؤثر و برخی دیگر چگالی کلمات کلیدی را بیاثر میدانند. متخصصان سئو از روش افزایش تعداد کلمات کلیدی برای افزایش بازدید سایت خود استفاده میکنند؛ اما عدهای به دلیل وجود معناشناسی (Semantic)، این روش را بیهوده میانگارند. از سال 1990 تا به امروز، روش چگالی کلمات از اساسیترین روشهایی است که سئوکاران موظف به اجرا و رعایت قوانین مربوط به آن هستند. ضرورت رعایت امر چگالی کلمات به این معنا نیست که با بهکارگیری کلمات کلیدی، ارزش محتوای خود را کاهش دهید؛ بلکه چگالی کلمات باید بهگونهای انجام شود که موجب پیشرفت رتبه سایت شما باشد. وقتی این روش را جدی میگیرید، موتورهای جستوجوی گوگل نیز شما را جدی میگیرند. از این رو، میزان رعایت چگالی کلمات کلیدی امری حیاتی به حساب میآید.
چگالی کلمات کلیدی
محاسبه کلمات کلیدی
میزان تراکم یا چگالی کلمات کلیدی، همانطور که از اسمش مشخص است، به معنی میزان تعداد کلمات خاص در کل محتوا میباشد. برای محاسبه آن، کافی است تعداد دفعات تکرارشده کلمه را بر تعداد کل کلمات محتوا تقسیم کنید. سپس، عدد بهدستآمده را در 100 ضرب کنید تا درصد چگالی کلمات کلیدی را به دست آوردید. هیچ قانون ثابتی برای تعیین میزان مناسب چگالی کلمات کلیدی وجود ندارد؛ اما بهصورت کلی، بهترین میزان، 1 الی 2 درصد است. در ادامه، به شرح انواع کلمات کلیدی میپردازیم.
انواع کلمات کلیدی
- کلمه کلیدی اصلی: کلمهای است که بهطور آشکار در محتوا تکرار میشود.
- کلمه کلیدی مرتبط: کلمهای است که در صفحه جستوجو مشخص است و به پیشنهاد خود گوگل از آن استفاده میشود.
- کلمه کلیدی LSI: کلمهای است که بهنوعی با کلمات اصلی در ارتباط باشد.
مکان کلمات کلیدی مهم است؟
کلمات کلیدی باید موردتوجه موتورهای جستوجو قرار بگیرند تا باعث ارتقا رتبه سایت شود. به همین دلیل، هرچه عبارت یا کلمه کلیدی به ابتدای جمله نزدیکتر باشد، موتورهای جستوجو بیشتر به آن توجه خواهند داشت.
میزان مناسب کلمات کلیدی
از ابتدای به وجود آمدن این روش تا مدتی قبل، سئوکاران برای بهکارگیری کلمات کلیدی دست به تکرار بیشازاندازه کلمات میزدند که همین امر باعث افت کیفیت محتوای سایت میشد. این صفحات، هیچ جذابیتی برای کاربران گوگل نداشت. مدتی است که محتوانویسان به اشتباه خود پی بردهاند و میزان استفاده از کلمات کلیدی را با درصد مناسب تنظیم میکنند. عموماً، درصد چگالی کلمات کلیدی در سایتهای قوی بین 1 الی 2 درصد است.
تأثیر چگالی کلمات کلیدی بر روی سئو
سالها پیش، تنها یک روش مشخص برای رسیدن به صفحه اول گوگل وجود داشت؛ اما امروزه با وجود موتورهای جستوجوی فراوان و افزایش امکانات گوگل، رسیدن به سئوی دلخواه بهراحتی امکانپذیر نمیباشد.
رسیدن به سئوی دلخواه با رعایت چگالی کلمات کلیدی
- در گذشته برای سئوی سایت، یک کلمه کلیدی انتخاب میشد؛ اما امروزه بهتر است بهجای آن، از یک عبارت کلیدی و کاربردی استفاده شود.
- از بهکارگیری عبارتهای بیمعنی و نامرتبط با محتوای خود جداً خودداری کنید.
- از روش قدیمی استفاده از کلمههای هم فرم، تا حد امکان استفاده نکنید.
- به سؤالات کاربران که درباره محتوای سایت است، پاسخ دهید. پاسخگویی به سؤالات یکی از راههای افزایش بازدید سایت و افزایش سئوی سایت است.
برای جلوگیری از افزایش چگالی کلمات کلیدی چه راهحلی به کار بگیریم؟
- 80 درصد از کاربران به دنبال پاسخ پرسشهای خود هستند؛ پس ابتدا مطلبی مناسب برای خوانندگان خود بنویسید و بعد از آن بر روی کلمات کلیدی تمرکز کنید.
- بهجای تکرار مداوم یک کلمه، از کلمات همخانواده و هممعنیهای آن استفاده کنید.
- توجه به کاربرد کلمات کلیدی و تراکم آن بسیار مهم است؛ ولی نباید بیشازحد به این موضوع توجه کرد؛ بهگونهای که ارزش محتوای خود را به خاطر کلمات کلیدی از دست بدهید.
- اگر بهجای کلمه کلیدی از عبارت کلیدی استفاده کردید، بهتر است میزان فاصله مناسب را رعایت کنید تا عبارت کلیدی بهتر نمایان شود.
- بهکارگیری کلمات کلیدی در بخشهای مهم محتوا بسیار حیاتی است.
- همیشه بهعنوان یک محتوانویس سعی بر تولید محتوایی طولانی و جامع داشته باشید؛ بهطوری که همه سؤالات کاربران را در این زمینه پاسخ دهد.
جمعبندی
در آخر، باید ذکر کنیم که اگر قصد استفاده از فاکتور مهم چگالی کلمات کلیدی را در سر دارید، ابتدا باید چگالی کلمات را دقیق محاسبه کنید و درصد مناسبی از آن را در محتوای خود را به کار گیرید. با رعایت نکات مربوط به چگالی کلمات کلیدی، نهتنها کیفیت سایت خود را کاهش نمیدهید، بلکه باعث ارتقا و بهبود سئوی سایت میشوید.
بدون دیدگاه