CTR مخفف عبارت Click-through Rate می‌باشد. این عبارت را در فارسی می‌توان به «نرخ کلیک» ترجمه کرد. CTR برای محاسبه تعداد کلیک‌هایی که توسط کاربران بر روی تبلیغات، کلیدها و لینک‌های وب‌سایت انجام شده است، استفاده می‌شود.

به‌طورکلی، با استفاده از CTR یا نرخ کلیک، می‌توان مشخص نمود که کاربران اینترنتی تا چه حد جذب محتوای وب‌سایت شما شده‌اند و بر روی آن کلیک نموده‌اند.

کاربران با این کلیک به وب‌سایت شما وارد می‌شوند. کلیک کاربران بر موفقیت وب‌سایت تأثیر مستقیم دارد.

کاربر هنگام وارد شدن به نتایج جست‌وجو، زمان کمی صرف می‌کند تا سایت متناسب با نیاز خود را بیابد و تصمیم بگیرد که بر آن کلیک کند یا خیر. برای اینکه در این مدت‌زمان کوتاه تصویر مثبتی در ذهن مخاطب ایجاد کنید، چند فضا در اختیار دارید که در زیر به توضیح آن‌ها می‌پردازیم.

افزایش ctr

افزایش ctr

1) عنوان صفحه در نتایج جست‌وجو

عنوان هر صفحه توسط تگ (Title) تعریف می‌شود که در هدر (Header) صفحه قرار دارد. فضای موجود برای عنوان در نتایج جست‌وجو 70 کاراکتر می‌باشد که می‌توانید از عبارت‌های مختلف استفاده کنید.

برخی کلمات در فضای وب وجود دارند که نشان‌دهندهٔ یک مفهوم مشخص می‌باشند. اکثر کاربران با دیدن این عبارات بر روی آن‌ها کلیک می‌کنند؛ به‌طور مثال، سریع، قدم‌به‌قدم، ساده، ارزان، رایگان و … . استفاده از این کلمات CTR را افزایش می‌دهد.

عبارت‌ها باید با توجه به هدف مخاطب و کسب‌وکار شما انتخاب شوند. برای دست‌یابی به عبارت‌های جذاب، پیشنهاد می‌شود ابتدا عنوان موردنظر را طراحی و در زمان یک‌هفته‌ای از آن استفاده کنید. در این مدت‌زمان، بررسی CTR به شما نشان می‌دهد که از نظر کاربران چه کلماتی جذابیت بیشتری داشته است.

2) بهینه‌سازی توضیحات متا در نتایج جست‌وجو

توضیحات متا در زیر عنوان نمایش داده می‌شود که فضایی بزرگ با فونت کوچک در اختیار شما قرار می‌دهد. تعداد کاراکترهایی که در این بخش نمایش داده می‌شود، 168 کاراکتر می‌باشد. با توجه به محتوای صفحه و عبارت جست‌وجوشده، ممکن است گوگل آن را بلندتر یا کوتاه‌تر به کاربر نمایش دهد.

هنگامی که توضیحات متا را می‌نویسید، سعی کنید، در آغاز محتوای صفحه توصیفی دقیق در اختیار مخاطب قرار دهید و با استفاده از جملات جذاب او را به مطالعه متن کامل صفحه تشویق کنید. به‌طور مثال، اگر در توضیح محصولات خود بنویسید «همراه با هدیه ویژه» شانس بیشتری دارید تا مخاطب شما را انتخاب کند.

بهینه سازی توضیحات متا در نتایج جستجو

بهینه سازی توضیحات متا در نتایج جستجو

3) استفاده از نشانه‌گذاری استاندارد

هنگام جست‌وجو در گوگل، سایت‌هایی را مشاهده می‌کنید که در کنار عنوان، توضیحات و اطلاعات تکمیلی به کاربر نشان می‌دهند. استفاده از این ابزار باعث می‌شود تا توجه کاربر را جلب کنید و CTR خود را بهبود دهید. نشانه‌گذاری‌ها فقط به نمایش ستاره‌ها محدود نمی‌شود؛ بلکه بر اساس نوع محتوا می‌توان از مدل‌های مختلف آن استفاده کرد.

اهمیت نرخ کلیک یا CTR

اغلب افراد بر این باورند که بالا بودن نرخ CTR به معنی بالا بودن نرخ تبدیل می‌باشد. دلیل آن هم این می‌باشد که کاربران با مشاهده تبلیغات به خرید محصولات ترغیب می‌شوند. کلیک بر روی سایت نشانه این است که آن‌ها تصمیم خود را گرفته‌اند. بالا بودن CTR سایت، از مهم‌ترین شاخص‌های کلیدی عملکرد سایت می‌باشد.

آیا افزایش CTR بر سئو تأثیرگذار می‌باشد؟

افزایش نرخ کلیک یا CTR بدون شک بر رتبه‌بندی نتایج گوگل تأثیرگذار می‌باشد. نظرات مختلفی در میان متخصصین سئو در رابطه با این اثرگذاری وجود دارد؛ اما همه آن‌هایی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، معتقد هستند که افزایش نرخ کلیک، یکی از مهم‌ترین عوامل بهبود سئوی سایت می‌باشد. هنگامی که نرخ کلیک شما در مقابل جایگاهی که دارید، بالاتر باشد، گوگل توسط الگوریتم Rank Brain جایگاه شما را بهتر خواهد نمود. به‌طور مثال، شما در رتبه 2 گوگل هستید. این رتبه به‌طور متوسط 4 درصد کاربران را به خود جذب می‌کند؛ اما لینک شما به دلیل جذابیت توضیحات و عنوان، 10 درصد از مخاطبان را به خود جذب خواهد کرد که این عدد نزدیک به درصد کلیک رتبه 2 گوگل می‌باشد. بنابراین، اگر رتبه دوم برای کاربر جذاب نباشد، پس از گذشت مدتی، گوگل جای این دو لینک را عوض می‌کند. اگر جایگاه شما بهبود یابد، با این رتبه می‌توانید بازدیدکنندگان بیشتری داشته باشید. تصور کنید روزانه هزار نفر عبارت موردنظر شما را جست‌وجو می‌کنند و ده درصد آن‌ها شما را انتخاب می‌کنند. اگر CTR یا نرخ کلیک 20 درصد افزایش یابد، بازدیدکنندگان شما هم دو برابر خواهند شد. بهبود رتبه و افزایش تعداد بازدیدکنندگان در نتایج گوگل باعث می‌شود که افزایش CTR سایت، یکی از تکنیک‌های ارزشمند برای سئو باشد.

افزایش CTR سایت با استفاده از ربات

ایجاد کلیک‌های غیرواقعی برای سایت، یکی از اولین روش‌هایی است که به ذهن متخصصین سئو می‌رسد. اگر CTR واقعاً بر رتبه‌بندی گوگل مؤثر باشد، می‌توان ربات‌هایی طراحی کرد که با IPهای متفاوت، عبارت موردنظر را جست‌وجو کنند و بر روی سایت کلیک نمایند تا CTR به‌شدت بالا رود. اما این کار نه‌تنها تأثیری در ارتقا جایگاه شما ندارد، بلکه ممکن است گوگل شما را جریمه کند یا جایگاه خود را از دست دهید؛ زیرا گوگل الگوریتم‌های قدرتمندی دارد که ربات را از کاربر تشخیص می‌دهد. اطلاعاتی مانند سوابق اکانت گوگل، محل جغرافیایی و … را نمی‌توان برای ربات تعریف کرد.

ممکن است تکنیک‌هایی مانند کلاه‌سیاه در مدت‌زمان کوتاه تأثیر مثبتی بر روند کاری شما داشته باشد؛ اما در مدت‌زمان طولانی آسیب‌هایی به سئوی سایت شما وارد می‌کند.

افزایش ctr سایت

افزایش ctr سایت

فاکتورهای تأثیرگذار بر افزایش CTR

وقتی در صفحه نتایج جست‌وجو و در دید کاربران قرار می‌گیرید، فرصتی کوتاه برای جلب‌توجه و ترغیب آن‌ها به کلیک خواهید داشت. در این زمان، نحوه نمایش سایت به توضیحات صفحه و عنوان وابسته می‌باشد. در زیر، به توضیح چند فاکتور خواهیم پرداخت.

هدف جست‌وجو

اگر نرخ کلیک یا CTR پایینی داشته باشید، باید اطمینان حاصل کنید که محتوای شما با آنچه اشخاص دیگر در گوگل سرچ می‌کنند، مطابقت داشته باشد.

هدف جست‌وجو و ارتباط محتوا اولین فاکتوری می‌باشد که برای افزایش بازدید سایت باید در نظر گرفته شود. با درک هدف جست‌وجوی کاربر، می‌توانید بازدید سایت خود را افزایش دهید.

Search position

بر اساس آمارهای به‌دست‌آمده از کل جست‌وجوهای انجام‌شده در گوگل، تقریباً 37 درصد بازدیدها به رتبه یک صفحه اول گوگل اختصاص می‌یابد. در نتیجه، اگر می‌خواهید در زمینه افزایش نرخ کلیک اقدامات خوبی انجام دهید، باید رتبه سایت خود را با استفاده از روش‌های سئو بالا ببرید.

 متا دیسکریپشن (Meta Description)

روش‌های زیادی برای افزایش CTR وجود دارد؛ اما متا دیسکریپشن می‌تواند نقش بسزایی در این زمینه داشته باشد. توضیحات متا در صفحه سایت باید شامل عبارت‌های کلیدی LSI و عبارت‌های کلیدی اصلی باشد و توضیحات مناسبی در خود جای داده باشد.

اگر برای صفحات خود متا دیسکریپشن ایجاد نکنید، گوگل قسمتی از متن شما را برمی‌دارد و از آن برای ایجاد متا دیسکریپشن استفاده می‌کند؛ اما متن انتخابی گوگل تأثیر زیادی در جذب مخاطب برای کلیک بر لینک صفحه اصلی ندارد.

URL

یکی دیگر از فاکتورهایی که بر CTR اثر می‌گذارد، URL می‌باشد. URL بر رتبه‌بندی صفحات سایت شما هم تأثیر بسزایی دارد.

بهتر است URL به زبان انگلیسی باشد و عبارت کلیدی صفحه اصلی در آن به کار رفته باشد. URL صفحه باید کمتر از 8 کلمه واحد باشد و توضیحات مختصری درباره صفحه موردنظر ارائه دهد.

URL

URL

استفاده از تصاویر

یکی از راه‌های بسیار عالی برای افزایش CTR استفاده از تصاویر می‌باشد. با توجه به رسانه مورداستفاده خود برای بازاریابی و حوزهٔ کاری خود، می‎توانید از انواع تصاویر مختلف برای جلب‌توجه مخاطب استفاده کنید.

استفاده از هشتگ

هشتگ‌ها در پلتفرم‌هایی مانند LinkedIn، تأثیر بسیاری در افزایش CTR دارند. درباره هشتگ‌های مرتبط با حوزه کاری خود تحقیق کنید و آن‌ها را به کار ببرید تا شانس دیده شدن شما بین مخاطبان افزایش یابد.

آیا افزایش CTR بر رتبه‌بندی در نتایج تأثیرگذار می‌باشد؟

افزایش نرخ CTR بر آمار بازدید سایت تأثیر می‌گذارد که سهم بیشتری از کاربران به سایت جذب می‌شوند. بالا رفتن این عدد به گوگل نشان می‌دهد که صفحه برای کاربر جذاب بوده است و هدف گوگل هم جلب رضایت کاربران می‌باشد. بنابراین، به‌مرور زمان، اعتبار و ارزش شما برای الگوریتم‌های گوگل مشخص می‌شود و برای کسب جایگاه بهتر شانس بیشتری خواهید داشت.

محاسبه نرخ کلیک

با توجه به اینکه CTR در میزان موفقیت یک وب‌سایت اهمیت زیادی دارد، باید بتوانید آن را به‌درستی محاسبه کنید.

با توجه به الگوریتم‌های گوگل، باید تعداد کلیک‌ها بر روی وب‌سایت خود را که در نتایج جست‌وجوی گوگل قرار دارد، به تعداد نمایش آن تقسیم کنید تا نرخ کلیک به دست آید. به‌طور کلی، محاسبه نرخ کلیک یا CTR یعنی در برابر تعداد دفعاتی که سایت شما در نتیجه‌های جست‌وجو ظاهر شده است، چند مرتبه کاربران بر روی آن کلیک کرده‌اند.

باید برای موفقیت در سئو برنامه‌ریزی داشته باشید. به‌جای صرف انرژی جهت دریافت رتبه برای تعداد بیشتر صفحات، در صفحه اصلی سایت خود بر کلمات کلیدی پرمخاطب تمرکز کنید و برای هرکدام از صفحات سایت یک کلمه کلیدی مرتبط با آن صفحه در نظر بگیرید. این کار باعث افزایش CTR می‌شود و سایت شما بیشتر دیده می‌شود و در نهایت، می‌توانید محصولات و خدمات بیشتری به فروش برسانید.

کاربردهای CTR

امروزه، رقابت‌های زیادی برای جلب‌توجه و استفاده از منابع وجود دارد. باید از بازدهی برنامه بازاریابی خود آگاه باشید. برنامه بازاریابی شامل استراتژی‌ها و اقداماتی می‌باشد که برای تأثیرگذاری بر کاربر اتخاذ شده است. CTR دقیقاً باعث ارزیابی کیفیت کلمات کلیدی و در نتیجه بهبود عملکرد تبلیغات شما می‌شود. با ارزیابی CTR می‌توانید متوجه شوید که کدام کمپین کارایی مؤثرتری در جلب‌توجه بیشتر کاربر به خود دارد و باعث می‌شود کاربر بر روی پیوند کلیک نماید. این معیار باعث می‌شود که کارایی واقعی استراتژیک خود را درک نمایید. استفاده از CTR، بهترین راه برای بررسی نحوه اعمال استراتژی‌تان می‌باشد. با انجام این کار می‌توانید مشخص کنید که کدام کمپین بهترین عملکرد را دارد و کدام‌یک نیاز به بهینه‌سازی دارد.

کاربردهای ctr

کاربردهای ctr

عوامل کاهش نرخ کلیک

  • آدرس نامرتبط صفحات سایت
  • دامنه نامرتبط با موضوع جست‌وجوشده
  • استفاده از توضیحات نامشخص و متای تکراری
  • استفاده از عنوان‌های نامرتبط و تکراری
  • استفاده زیاد از کلمات کلیدی در صفحات سایت

چه زمانی نرخ کلیک برای کسب‌وکار مفید نمی‌باشد؟

اگر عبارت یا کلمه کلیدی ارتباطی با کار شما نداشته باشد، اشاره‌ای به موضوع نکند، باعث برند شدن نشود و …، افزایش CTR برای آن کلمات مفید نخواهد بود. علل آن هم کاملاً واضح می‌باشد؛ زیرا:

  • برای هر کلیک هزینه‌ای صرف کرده‌اید؛
  • برای تبلیغات تعداد زیادی کلیک انجام شده است؛
  • اگر برای کلماتی که هزینه زیادی دارند، کلیک ایجاد کنید، حتی اگر این کلمات تبدیل هم شوند، برای کسب‌وکار شما سودی نخواهند داشت.
  • کلیک‌های نامرتبط فقط باعث اتلاف سرمایه می‌شود؛ بدون اینکه ثمره‌ای برای کسب‌وکار شما داشته باشند.

پیدا کردن CTR صفحات

برای اینکه نرخ کلیک یا CTR صفحات را پیدا کنید، گوگل کار را برای شما راحت کرده است و دیگر به ماشین‌حساب نیاز ندارید.

برای بررسی CTR، می‌توانید از ابزار گوگل سرچ کنسول استفاده نمایید و اطلاعات دقیق را در مورد CTR کاربران بر روی هر صفحه از وب‌سایت خود به دست آورید. علاوه بر این، می‌توانید میانگین CTR بر روی صفحات سایت خود را هم مشاهده کنید.

نرخ کلیک طبیعی

نرخ کلیک طبیعی به ترافیکی اشاره می‌کند که کاربر به‌طور کاملاً طبیعی لینک محتوای وب‌سایت شما را در نتایج موتورهای جست‌وجو مشاهده کرده و برای وارد شدن بر روی آن کلیک می‌کند.

در بهینه‌سازی محتوا باید تمام تلاش خود را بر این بگذارید که افراد را برای کلیک بر روی لینک‌های سایت خود و ورود به آن تشویق و ترغیب نمایید. بنابراین، CTR به یک اصل مهم در سئو تبدیل شده است. مدیران سایت تلاش می‌کنند تا با بهبود بهینه‌سازی سایت خود کاربران را متقاعد سازند که در بین تمام نتایج مشابه دیگری که در نتایج جست‌وجو به نمایش در می‌آید، وب‌سایت آن‌ها را انتخاب نموده و بر روی آن کلیک کنند. این کار باعث می‌شود نرخ کلیک به میزان قابل‌توجهی افزایش یابد.

در پایان فراموش نکنید که نرخ کلیک یا CTR در هر زمان می‌تواند تغییر کند که باید به‌طور مستمر کنترل شود. اگر در حال حاضر نرخ کلیک کلیدواژه‌های شما مطلوب است، دلیلی برای بالا بودن آن در طولانی‌مدت نخواهد بود.

کمپین خود را به‌طور روزانه بررسی نمایید و فاکتورهایی را که در بهینه‌سازی کمپین به شما کمک می‌کنند، زیرنظر داشته باشید.

نرخ کلیک طبیعی

نرخ کلیک طبیعی

در این مقاله CTR یا نرخ کلیک چیست، چطور آن را افزایش دهیم و فاکتورهای تأثیرگذار بر افزایش نرخ کلیک برای شما عزیزان ارائه گردید. امیدواریم این مطالب برای شما مفید بوده باشد.

مقالات زیر را نیز می توانید در وبسایت وبانو مطالعه کنید:

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *