انتخاب ترکیب رنگ مناسب برای سایت

همان‌طور که در زندگی روزمرهٔ خود ملاحظه می‌کنید، عصر ما را عصر دیجیتال و تکنولوژی نامیده‌اند. بسیاری از اعمال و کارهایی که در گذشته انجام می‌دادیم، امروزه اینترنتی شده‌اند و دیگر آن‌ها را به‌صورت فیزیکی انجام نمی‌دهیم. به‌طور مثال، دیگر کسی برای تحقیق یا پیدا کردن سؤالی ساده و روزمره به کتابخانه مراجعه نمی‌کند و همگی از موتورهای جست‌وجوگر مثل گوگل بهره می‌برند یا از زمانی که سایهٔ منحوس کرونا بر سر دنیا افتاد، افراد، دیگر بسیاری از خریدهایشان را به‌صورت اینترنتی انجام می‌دهند. بدین جهت، با شرایط کنونی، بسیاری از مشاغل به فعالیت آنلاین و اینترنتی روی آورده‌اند. مهم‌ترین بخش فعالیت آنلاین، به‌خصوص برای فروش اینترنتی و فروشگاه‌های آنلاین، طراحی وب‌سایت است. در این مقاله قصد داریم دربارهٔ اهمیت طراحی رنگ مناسب سایت، به بحث و گفت‌وگو بپردازیم. اگر شما نیز علاقه‌مندید در این باره اطلاعاتی به دست آورید، تا پایان با ما همراه باشید.

طراحی وب‌سایت

به‌طور کلی، می‌توان طراحی وب‌سایت را به دو بخش تقسیم کرد: بخش اول، توسعهٔ وب‌سایت و موضوعات فنی و بخش دوم، مربوط به طراحی سایت است. در بخش اول، معمولاً جنبه‌هایی مثل کارایی و دقیق بودن وب‌سایت مدنظر است که باید این کار را به فردی کاربلد و زبردست در حوزهٔ برنامه‌نویسی و توسعهٔ وب‌سایت بسپاریم. در بخش دوم که طراحی وب‌سایت است، به فردی نیاز داریم که خلاق باشد و بتواند وب‌سایت زیبا و جذابی طراحی نماید. در اینجا، بیشتر بحثمان در مورد کاری است که قرار است صورت پذیرد، نه کسی که آن را انجام می‌دهد. پس، هدف، ایجاد طراحی جذاب است تا بتوان بازدیدکنندگان زیادی را جذب کرد. انتخاب رنگ نیز یکی از مهم‌ترین بخش‌های طراحی و دیزاین وب‌سایت است. در ادامهٔ مطلب قصد داریم تا به‌تفصیل به موضوع اصلی بحث، یعنی انتخاب رنگ مناسب برای وب‌سایت بپردازیم.

انتخاب رنگ مناسب

منظور ما از انتخاب رنگ مناسب در این مقاله، بیشتر بررسی و نحوهٔ ترکیب رنگ‌ها برای بخش‌های مختلف سایت است؛ به‌طوری که برای هر بخش مثل سربرگ، منو و … رنگ‌های مختلفی انتخاب شود. پس حالا فهمیدیم که کار دو مرحله دارد: انتخاب رنگ مناسب برای هر بخش و ایجاد هارمونی و هماهنگی میان رنگ‌های انتخابی. به نظر می‌رسد که کار چندان آسانی پیش رو نداریم و باید نهایت دقت را به خرج دهیم. از این جهت، می‌بایست بسیار در انتخاب رنگ وسواس به خرج دهیم که برخی ملاحظات باید در این انتخاب رعایت شوند؛ به‌طور مثال، برخی از افراد کوررنگی دارند و باید رنگی مناسب انتخاب شود که این عزیزان نیز دچار مشکل نشوند.

انتخاب رنگ می‌تواند تأثیر شگرفی بر روی میزان بازدید و جلب‌توجه وب‌سایت شما داشته باشد. به‌طور مثال، اگر محتوای جذاب و فوق‌العاده‌ای را بر روی وب‌سایتتان ایجاد کرده باشید، اما از نظر جلوهٔ بصری و رنگ، وب‌سایت شما حرفی برای گفتن نداشته باشد، ممکن است چندان موردتوجه مخاطبان و بازدیدکنندگان قرار نگیرد. پس می‌توان گفت، رنگ وب‌سایت می‌تواند بر جنبه‌های مختلف وب‌سایت شما تأثیر بگذارد. یکی از مواردی که به‌طور مستقیم تحت تأثیر رنگ انتخابی است، برندینگ وب‌سایت است.

انتخاب رنگ مناسب

انتخاب رنگ مناسب

انتخاب رنگ و موضوع برندینگ

همان‌طور که اشاره شد، رنگ در موضوع برندینگ و حافظهٔ مشتریان مؤثر است. به‌طور مثال، وقتی که نام دیجی‌کالا را می‌شنوید، اولین چیزی که به خاطر می‌آورید، چیست؟ درست است، لوگوی قرمز و طراحی سفید و قرمز سایت دیجی‌کالا. اگر بخواهم مثالی ملموس‌تر و کالایی‌تر برای شما عنوان کنم، می‌توان به کوکاکولا اشاره کرد.

رنگ قرمزی که شرکت کوکاکولا همواره در طراحی جلد محصولات و لوگوی خود به کار می‌برد، در حال حاضر تبدیل به برندی شده است که معرف کوکاکولا است. این رنگ باعث می‌شود تا محصولات کوکاکولا در مخاطب حس هیجان به خرید و چشیدن طعم این نوشیدنی را القا کند. ضمناً این رنگ باعث می‌شود تا محصولات کوکاکولا در طبقه‌های فروشگاه نسبت به سایر محصولات، متمایز و متفاوت به نظر برسد.

بنابراین، همان‌طور که متوجه شدیم، هر رنگ حسی را به مخاطبان منتقل می‌کند، پس بهتر است پیش از آنکه به‌طور مشخص و تخصصی وارد مبحث انتخاب رنگ برای وب‌سایت شویم، روان‌شناسی و حس رنگ‌ها را بررسی نماییم.

روان‌شناسی رنگ‌ها

در این قسمت قصد داریم تا روان‌شناسی و حسی را که رنگ‌های مختلف در افراد ایجاد می‌کند، بررسی کنیم و نمونه برندهایی را که از این رنگ‌ها استفاده می‌کنند، نام ببریم.

سبز

اولین رنگی که قصد داریم به آن بپردازیم، رنگ سبز است. به‌طور کلی، رنگ سبز نماد ثروت، سلامت، آرامش و طبیعت است. همان‌طور که اشاره شد، رنگ سبز نشانگر طبیعت است و اگر شما در حوزهٔ محیط‌زیست یا طبیعت فعالیت دارید یا محصولی که ارائه می‌کنید، دوستدار محیط‌زیست است، بهترین انتخاب برای شما رنگ سبز است. یکی از برندهایی که از رنگ سبز استفاده می‌کند،Tropicana است.

آبی

رنگ آبی را می‌توان در حالت کلی یک رنگ مردانه دانست؛ اما این تمام چیزی نیست که در مورد رنگ آبی واقعیت دارد. رنگ آبی می‌تواند حس آرامش، صلح، استراحت، قدرت، ثبات و در برخی شرایط، ناراحتی را به فرد القا نماید. رنگ آبی را می‌توان اولویت افراد نامید. اغلب استفادهٔ رنگ آبی در بانک‌هاست؛ زیرا بانک‌ها قصد دارند حس امنیت و اعتماد را به مشتریان خود القا نمایند. از معروف‌ترین برندهایی که از رنگ آبی برای برندینگ خود استفاده می‌کنند، می‌توان به برندهای دل و سامسونگ اشاره کرد.

بنفش

مرموز، جذاب، احساسی و افسانه‌ای، صفاتی است که می‌توان در مورد رنگ بنفش به کار برد. به این خاطر رنگ بنفش را مرموز می‌خوانیم که به شکل فراوان در طبیعت موجود نیست و این موضوع باعث خاص و جذاب بودن این رنگ می‌شود. از معانی و مصادیق رنگ بنفش می‌توان به مواردی مثل لوکس بودن، شعبده‌بازی، خیال‌پردازی، افتخار و رمزوراز اشاره کرد.

قرمز

همان‌طور که اشاره شد، قرمز رنگی جذاب، هیجان‌آور، گرم و پرجنب‌وجوش است. رنگ قرمز معمولاً معانی مختلفی از جمله شور و اشتیاق، انرژی زیاد، عشق، گرمی، آتش، جنگ، خطر، اعتمادبه‌نفس و خشم را به همراه دارد. رنگ قرمز می‌تواند انتخاب مناسبی برای رستوران‌ها، سایت‌های فروشگاهی و … باشد. رنگ قرمز در برندهایی از جمله کوکاکولا و ال‌جی قابل‌مشاهده است.

نارنجی

رنگ نارنجی در حالت کلی، تشابه زیادی با رنگ قرمز دارد و احساس‌های هیجانی را در مخاطب ایجاد می‌کند. از معانی رنگ نارنجی می‌توان به جوانی، توان مالی، سرزندگی، صمیمیت، شوخ‌طبعی و فصل پاییز اشاره کرد. نارنجی، رنگ بسیار مناسبی برای برندهای زیبایی و شهربازی‌هاست. شیائومی که فروشندهٔ لوازم الکترونیکی و موبایل است، از رنگ نارنجی برای لوگو و سایت خود استفاده می‌کند.

زرد

رنگ زرد نیز تداعی‌گر مواردی مثل انرژی، شادی، خطر، جوانی، بازیگوشی، شادی، گرمی و … است و در حالت کلی رنگی شاد و پرانرژی است. شرکت‌های بیک و نیکون از رنگ زرد برای برندینگ خود استفاده می‌کنند.

صورتی

معمولاً از رنگ صورتی برای برندهای دخترانه و زنانه استفاده می‌شود. این رنگ به‌طور کلی برای بازار تبلیغات چندان مناسب نیست و رنگی کنایه‌آمیز است! این رنگ تداعی‌گر مفاهیمی از جمله سرگرمی، دخترانه بودن، شادکامی، شیرینی، ظرافت، آرامش و عشق است. صورتی را می‌توان رنگ محبوبی برای شیرینی‌فروشی‌ها و بسته‌بندی‌های شکلات دانست. برندهای هایر و باربی از رنگ صورتی برای لوگوی خود استفاده می‌کنند.

طوسی

طوسی در حالت کلی رنگی رسمی است و برای فعالیت‌های رسمی و حرفه‌ای به کار گرفته می‌شود. طوسی می‌تواند معانی مختلفی از جمله حرفه‌ای بودن، کارآمد بودن، رسمی بودن را تداعی کند. شرکت‌های بزرگ حقوقی از این رنگ برای برندینگ خود استفاده می‌کنند. می‌توان گفت که مرسدس‌بنز و اپل از رنگ طوسی برای لوگوی خود استفاده می‌کنند.

سیاه

سیاه از نظر فنی رنگ‌ها، نشانگر قدرت است. به همین علت، سیاست‌مداران و ثروتمندان برای ایجاد احساس قدرت و تسلط بر بقیهٔ افراد از این رنگ استفاده می‌کنند. رنگ سیاه مفاهیمی مانند لوکس بودن، عرفان، قدرت، ظرافت، تاریکی، رمزوراز، کنترل، اسرارآمیز بودن و تمایلات جنسی را منتقل می‌کند. مشکی رنگی بسیار مدرن است و برای محصولات گران‌قیمت، حساس و لاکچری بسیار مناسب است. برند اپل به‌طور کلی از رنگ مشکی استفاده می‌کند؛ اما در برخی موارد، لوگوی آن به رنگ طوسی بر روی محصولات نقش می‌بندد. از دیگر برندهایی که از رنگ مشکی بهره می‌برند، می‌توان به آدیداس، نایک و پوما اشاره کرد.

سفید

سفید رنگی پاکیزه است و مفاهیمی مانند خلوص، سادگی، افتخار، صلح، جوانی، سردی و بی‌حسی را منتقل می‌کند. سفید رنگی مناسب برای صنایع خوراکی سرد مانند بستنی است. از رنگ سفید به‌صورت انحصاری در برندها و طراحی لوگو استفاده نمی‌شود؛ اما سفید همواره جزئی از لوگوی شرکت‌هاست و در برندهایی مثل آدیداس و تویوتا می‌توانیم رنگ سفید را در لوگو مشاهده کنیم.

قهوه‌ای

رنگ قهوه‌ای برای ایجاد احساساتی مانند قابل‌اعتماد بودن، قدیمی بودن، مردانه بودن، طبیعی بودن و گرم بودن مناسب است. قهوه‌ای کمی احساس کثیف بودن را منتقل می‌کند و برای محیط‌هایی مثل رستوران و هتل چندان مناسب نیست. از این رنگ برای برندینگ محصولات و پوشاک چرمی، فروشگاه لوازم باغبانی و … می‌توان استفاده کرد. از برندهایی که از رنگ قهوه‌ای استفاده می‌کنند، می‌توان به آپس و کافی‌شاپ اشاره کرد.

با در نظر گرفتن روان‌شناسی رنگ‌ها، می‌بایست با توجه به کاربری وب‌سایتتان، از یک یا چند رنگ با هارمونی مناسب استفاده نمایید.

روانشناسی رنگ ها

روانشناسی رنگ ها

انتخاب رنگ برای وب‌سایت

می‌توانید برای وب‌سایت خود، سه رنگ اصلی انتخاب نمایید:

  1. انتخاب رنگ اول به‌عنوان برندینگ و لوگو و نام تجاری؛
  2. انتخاب دو رنگ برای ایجاد تنوع رنگی در سایت و طرح رنگی؛
  3. انتخاب یک رنگ برای پس‌زمینه برای تکامل طراحی وب‌سایت.

در ادامهٔ این مطلب، انتخاب رنگ برای این سه بخش را موردبررسی قرار می‌دهیم.

انتخاب رنگ اول به‌عنوان رنگ غالب برای رنگ برند (برندینگ) و لوگو و نام تجاری

منظور از رنگ اول یا همان رنگ غالب، رنگی است که برای برندینگ و لوگوی خود انتخاب کرده‌اید. این رنگ، همان رنگی است که کاربران به‌محض ورود به سایت شما با آن مواجه می‌شوند و می‌توانند حس آن رنگ را دریافت کنند. این رنگ، آن چیزی است که از شما و برندتان در یاد همگان می‌ماند. اگر هنوز رنگ برند خود را انتخاب نکرده‌اید، می‌توانید با بررسی بخش روان‌شناسی رنگ‌ها، رنگ مناسب برندینگ خود را انتخاب نمایید و در این مورد به جمع‌بندی برسید. در بخش انتخاب رنگ اصلی برای لوگو و برندینگ، حرف اول و آخر را جامعهٔ مخاطبان شما می‌زنند و می‌بایست با توجه به نظرات این جامعهٔ آماری، اقدام به انتخاب رنگ نمایید. جنسیت، نوع کالا و … هم می‌تواند تعیین‌کنندهٔ این رنگ باشد.

انتخاب دو رنگ برای ایجاد تنوع رنگی در سایت و طرح رنگی

اگر قصد دارید وب‌سایت جذابی برای مخاطبان فراهم آورید، می‌بایست از تنوع رنگی همراه با هارمونی مناسب استفاده نمایید. در این میان، برخی از قسمت‌های وب‌سایت به تأکید نیاز دارند و باید رنگی برای آن‌ها انتخاب نماییم که توجه بیشتری را جلب کند. این بخش‌ها، عبارت‌اند از: نقل‌قول‌ها، دکمه‌ها (نقاطی که باید مخاطبان کلیک کنند)، زیرنویس‌ها و … . برای سایر بخش‌های وب‌سایت، مانند منوها و قسمت‌های جانبی نیز می‌بایست رنگ‌های معمولی و خنثی را انتخاب نمایید. رنگ‌هایی مثل طوسی و مشکی می‌تواند انتخاب مناسبی برای این قسمت‌ها باشد.

انتخاب یک رنگ برای پس‌زمینه برای تکامل طراحی وب‌سایت

انتخاب پس‌زمینهٔ سایت که به‌اصطلاح رنگ قسمت‌های خالی در وب‌سایت شماست، اهمیت بسیاری دارد. نباید برای رنگ پس‌زمینه، رنگی انتخاب کنید که بیش‌ازحد جسورانه یا تیره باشد؛ زیرا ممکن است چشم خوانندهٔ متن را اذیت کند. پس بهتر است یک رنگ معمولی و خنثی مانند سفید انتخاب نمایید.

بررسی رنگ سایت‌ها با کاربری مختلف

نمی‌توان هر رنگی را برای هر سایتی انتخاب کرد؛ زیرا رنگ‌ها تداعی‌گر مفاهیم مختلفی هستند. در ادامه کمی به این موضوع می‌پردازیم.

رنگ سایت‌های محتوایی و فروشگاهی

معمولاً سایت‌های محتوایی و فروشگاهی از ترکیب رنگ خنثی، مانند سفید و رنگ‌های جسورانه، مانند قرمز، بنفش و … برای جلب نظر مخاطبان استفاده می‌کنند.

رنگ سایت‌های شرکتی و تجاری

سایت‌های تجاری و شرکت‌هایی که قصد تبلیغات محصول را دارند، از رنگ اصلی خود برای پس‌زمینهٔ سایت خود استفاده می‌کنند تا یادآور آن محصول باشد. دلیل این موضوع نیز یادآوری خاطرات خوش استفاده از محصول و ایجاد احساس نزدیکی با وب‌سایت است که می‌تواند تجربهٔ موفق تبلیغاتی را برای شرکت‌ها به ارمغان آورد.

شرکت‌هایی که قصد تبلیغ خدمات خود را دارند، معمولاً از رنگ‌های خنثی، مانند طوسی و سفید برای پس‌زمینه استفاده می‌کنند. سایر رنگ‌های مورداستفاده در سایتشان نیز مرتبط با حوزه کاری‌شان است.

در حالت کلی، نمی‌توان رنگ مناسب یک سایت را برای همهٔ وب‌سایت‌ها، حتی در همان حوزهٔ کاری، پیشنهاد داد. اینجاست که خلاقیت تیم طراحی وب‌سایت یا خلاقیت خود شما به‌عنوان صاحب سایت مطرح است که می‌تواند تعیین‌کننده باشد.

رنگ سایت های شرکتی و تجاری

رنگ سایت های شرکتی و تجاریدر این مقاله، رنگ مناسب سایت را بررسی کردیم و خاطرنشان کردیم که رنگ مناسب سایت شما می‌تواند به‌طور مستقیم با کاربری و جامعهٔ هدف شما در ارتباط باشد. اگر قصد دارید تا سایتتان به‌طور ویژه‌ای موردتوجه کاربران قرار گیرد، ابتدا باید آگاهی خوب و مناسبی نسبت به مخاطب خود داشته باشید. کمک گرفتن از تیم طراحی سایت نیز می‌تواند تأثیر بسزایی در انتخاب رنگ مناسب سایت داشته باشد و شما را به هدفتان برساند. در پایان امید است که این مطلب برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *