وردپرس (WordPress)، CNS قدرتمندی است که در زمینه طراحی و مدیریت سایت به طراحان سایت و برنامه‌نویسان کمک می‌کند تا قوی‌ترین و حرفه‌ای‌ترین سایت‌ها را طراحی کرده و محتوای سایت خود را مدیریت کنند.

این CNS پرکاربرد به زبان PHP طراحی شده است و دیتابیس MYsql پشتیبانی‌های لازم وردپرس را برعهده دارد. همچنین برای پستگرس‌کیوال (PostgreSQL) یک نسخه در دنیای طراحی سایت موجود می‌باشد.

اگر بخواهیم حرفه‌ای‌تر به  WordPressنگاه کنیم، وردپرس یک سایت رایگان تحت وب و باز می‌باشد که از خانواده CMS به حساب می‌آید.

تاریخچه وردپرس

WordPress توسط مولونگ طراحی شد و در سال ۲۰۰۳ به‌صورت گسترده در جهان عرضه شد. در ابتدا، بیشتر وبلاگ‌نویسان از آن استفاده می‌کردند؛ اما اکنون با وجود افزونه‌های متنوع و پیچیده‌ای که به وردپرس اضافه شده، در دنیای طراحی سایت بسیار پرکاربرد شده است. امروزه این سیستم مدیریت محتوای سایت به‌قدری پیشرفته شده است که طراحان سایت و کدنویسان می‌توانند با استفاده از تم‌ها، افزونه‌ها و همچنین قالب‌های جدید، در کمترین زمان سایت قدرتمندی طراحی کنند.

مزایای وردپرس

حال که تا حدودی با وردپرس آشنا شده‌اید، بهتر است در ادامه به مزایای آن اشاره کنیم:

مدیریت آسان

WordPress با ابزارهای به‌روزی که دارد، این امکان را برای کاربر خود به وجود می‌آورد که در هر زمانی که خواست و با هر وسیله‌ای که در دسترس داشت، سایت و محتوای آن را کنترل کند.

ظاهر زیبا

قالب‌های طراحی‌شده زیادی در سطح فروشگاه‌های اینترنتی وجود دارد که علاوه بر آسان‌تر کردن کار طراحان سایت، ظاهر سایت را بسیار زیبا و جذاب می‌کند که باعث جذب مشتریان می‌شود.

کاهش هزینه‌ها

این سیستم مدیریتی این امکان را برای کاربران خود به وجود می‌آورد که هر زمان بخواهند تغییرات لازم را در محتوا و سایت خود ایجاد کنند. این امر باعث کاهش هزینه برای طراحان سایت می‌شود.

ارتباط با شبکه‌های اجتماعی

WordPress با افزونه‌هایی که دارد این امکان را به شما می‌دهد تا با شبکه‌های اجتماعی از جمله فیس‌بوک و یوتیوب ارتباط داشته باشید و اخبار سایت خود از این طریق به اشتراک بگذارید.

امنیت

هیچ‌گاه نمی‌توان گفت امنیت صددرصدی است؛ فقط می‌توان آن را تقریب زد. WordPress به‌دلیل داشتن تیم پشتیبانی که وظیفه آن‌ها تأمین امنیت در هر ساعت از شبانه‌روز است، از امنیت نسبی خوبی برخوردار است.

انعطاف‌پذیری

یکی دیگر از دلایل پرطرفدار بودن WordPress، منعطف بودن آن است. کاربران وردپرس در هر ساعتی از شبانه‌روز می‌توانند امکانات دلخواه را به سایت خود اضافه کنند.

سئوی عالی

وردپرس از نظر کدنویسی کاملاً تأیید شده است. همین باعث شده است تا سئوی شما ارتقا یابد و در گوگل از جایگاه خوبی بهره‌مند شوید.

مخزن

وردپرس این امکان را برای طراحان سایت به وجود می‌آورد که افزونه‌های طراحی‌شده را با نام خود کاربر با سایر طراحان سایت و کدنویسان به اشتراک بگذارند.

همیشه در حال توسعه

WordPress از تیم پشتیبانی قوی‌ای برخوردار است که وظیفه آن‌ها تقویت و به‌روزرسانی وردپرس و امکانات آن است.

نصب افزونه‌های جدید

این سیستم مدیریتی این قابلیت را دارد که کاربران در هر زمان که اراده کنند، افزونه جدید به ابزارهای وردپرس خود اضافه کنند.

داشتن امکانات مناسب برای SEO

در هر سایتی بهینه‌سازی برای موتورهای جست‌وجو برعهده SEO می‌باشد.WordPress با افزونه یواست سئو این امکان را به شما می‌دهد تا سایت شما در نتیجه جست‌وجوی کاربران قرار بگیرد.

وجود آموزش رایگان

به‌دلیل کارایی زیاد وردپرس و راحتی کاربران، در سراسر وب آموزش‌های نحوه کار با وردپرس وجود دارد تا طراحان سایت قوی‌ترین سایت‌ها را در کمترین زمان ممکن طراحی کنند.

معایب وردپرس

در این بخش معایب وردپرس را بررسی می‌کنیم:

باگ‌های امنیتی

WordPress از امنیت صددرصدی برخوردار نیست. شما باید با انتخاب افزونه‌های مناسب و استاندارد از هک و نفوذ دیگران به سایت خود جلوگیری کنید.

کند شدن سایت در ایران

اکثر قالب‌ها و افزونه‌های وردپرس در خارج از ایران و متناسب با اینترنت خارج از ایران طراحی شده است. بنابراین، طبیعی است که با توجه به سرعت کند اینترنت در ایران، سرعت کارکرد سایت پایین بیاید.

به‌روزرسانی مداوم

به‌روزرسانی همیشه هم بد نیست. گاهی به‌روزرسانی باعث پیشرفت سایت می‌شود؛ اما گاهی اوقات ممکن است به‌روزرسانی باعث کاهش کارایی افزونه‌هایی شود که از آن‌ها استفاده می‌کنیم.

پشتیبانی WordPress

طراحان این سیستم مدیریتی در خارج از کشور هستند. همین عامل باعث شده است تا کاربران ساکن ایران قادر به ارتباط آسان با تیم پشتیبانی وردپرس نباشند.

توابع وردپرس چیست؟

طراحان سایت هنگام افزودن افزونه‌ها یا قالب‌ها از توابعی استفاده می‌کنند که به آن‌ها توابع وردپرس می‌گویند.

WordPress دارای بخش‌های متنوعی از جمله نمایش، قالب وردپرس، منوها، ابزارک، افزونه‌ها، کاربران و تنظیمات است.

ویژگی‌های وردپرس

کارایی وردپرس و ابزارهای آن باعث افزایش طرفداران این سیستم مدیریتی شده است؛ زیرا کاربرد آن در دنیای طراحی و مدیریت سایت بسیار گسترده شده است. در اینجا می‌خواهیم به چند ویژگی WordPress بپردازیم:

  1. با استفاده از WordPress و ابزارهای آن، سایت شما در کمترین زمان آماده می‌شود.
  2. این سیستم مدیریت محتوا یک سیستم رایگان است.
  3. هاست‌های زیادی وجود دارد که وردپرس می‌تواند به‌راحتی روی آن‌ها نصب شود و مورداستفاده کاربران قرار گیرد.
  4. یکی دیگر از قابلیت‌های وردپرس، نصب چندین WordPress بر روی یک هاست است.
  5. یکی از دلایل افزایش طرفداران وردپرس، طراحی قالب‌ها به‌دلخواه خود کاربران است.
  6. در خود وردپرس سیستم جست‌وجو وجود دارد.
  7. وردپرس بستری عالی برای انواع وب‌سایت‌ها به حساب می‌آید.
  8. از دلایل استفاده فراوان WordPress می‌توان به دنیای خریدوفروش و امکانات تجاری آن اشاره کرد.

با استفاده از وردپرس و ابزار به‌روز آن می‌توانید بهترین وب‌سایت‌های الکتریکی، تجاری، عکاسی، رزومه، آموزش آنلاین، انجمن، موسیقی، خبری و همچنین وب‌سایتی همانند یک فروشگاه را در کمترین زمان ممکن طراحی کنید.

مقالات زیر را در وبانو مطالعه کنید:

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *