ریدایرکت چیست؟
ریدایرکت (Redirect) به معنای راهنمایی کاربر برای رفتن از یک آدرس به آدرس جدید است. هنگامی که شما یک آدرس (URL) جدید برای وبسایت خود در نظر میگیرید، ولی کاربران همان آدرس قدیمی وبسایت شما را وارد میکنند، با خطای ۴۰۴ مواجه میشوند. در چنین مواقعی موتورهای جستوجو پس از مراجعه به آدرس قدیمی شما متوجه این عملکرد میشوند و بهطور خودکار به آدرس جدید شما هدایت میشوند. کاربران نیز همانند موتورهای جستوجو بهصورت خودکار به سمت آدرس جدید وبسایت شما هدایت میشوند.
انواع ریدایرکت
ریدایرکتهای زیادی وجود دارند که هرکدام از آنها دارای کاربردی متفاوت از دیگری میباشد. وظیفه اصلی همه ریدایرکتها هدایت کاربر به آدرس جدید وبسایت است. در این قسمت از مقاله قصد داریم شما را با انواع ریدایرکتها آشنا کنیم.
ریدایرکت ۳۰۱
اگر قصد دارید آدرس صفحه وبسایت خود را بهصورت دائمی به صفحه دیگری تغییر دهید، بهتر است از ریدایرکت ۳۰۱ استفاده کنید. هنگامی که قصد تغییر آدرس وبسایت خود را دارید، بهتر است برای تمامی صفحات وبسایت ریدایرکت ۳۰۱ را فعال کنید؛ زیرا فعال کردن این ریدایرکت برای هر صفحه، سبب حفظ اعتبار آن صفحه میشود و اعتبار صفحه شما از بین نمیرود. این امر علاوه بر حفظ اعتبار صفحه، باعث حفظ بازدیدکنندگان صفحه وبسایت شما نیز خواهد شد.
ریدایرکت ۳۰۲
اگر قصد دارید آدرس صفحه وبسایت خود را بهصورت موقت به صفحه دیگری انتقال دهید، باید از ریدایرکت ۳۰۲ استفاده کنید. نکته حائز اهمیت این است که این مدت نباید طولانی شود.
بهطور کلی میتوان گفت، هنگامی که صفحاتی از وبسایت شما به هر دلیلی بهصورت موقت در دسترس نباشد، میتوانید از ریدایرکت ۳۰۲ استفاده کنید؛ زیرا این ریدایرکت به موتورهای جستوجو میفهماند که این صفحه از وبسایت موقتاً در دسترس نیست. بنابراین کاربران نیز هنگام مراجعه به آن صفحه از وبسایت، با خطای ۴۰۴ مواجه نمیشوند و میتوانند وارد آن صفحه از وبسایت شوند.
ریدایرکت ۳۰۷
میتوان گفت ریدایرکت ۳۰۷ همان ریدایرکت ۳۰۲ است. در گذشته، برای تغییر موقت آدرس صفحه وبسایت از ریدایرکت ۳۰۷ استفاده میکردند؛ اما هنگامی که کلاینتها روش درخواست HTTP را از POSTبه GET تغییر دادند، ریدایرکت ۳۰۷ نیز در آپدیت HTTP قرار گرفت. بنابراین برای انتقال URL از یک صفحه از وبسایت به صفحه دیگر، علاوه بر ریدایرکت ۳۰۲، ریدایرکت ۳۰۷ نیز کاربرد دارد.
کاربردهای ریدایرکت
کاربردهای ریدایرکت عبارتاند از:
تغییر دامنه سایت
تغییر دامنه وبسایت یک موضوع بسیار عادی در اینترنت میباشد. تغییر دامنه به دلایل گوناگونی همچون پیدا کردن دامنه بهتر از دامنه قبلی یا بروز اختلال در دامنه قبلی میباشد.
جالب است بدانید که با استفاده از ریدایرکت، میتوان رتبه قبلی وبسایت را حفظ کرد. در واقع به کمک ریدایرکت میتوان رتبه قبلی سایت را به آدرس جدید سایت منتقل کرد.
انتقال آدرس برخی از صفحات وبسایت
در برخی موارد لازم است آدرس قدیمی بسیاری از صفحات وبسایت بهروزرسانی شود. با استفاده از ریدایرکت میتوان آدرسهای قدیمی برخی از صفحات وبسایت را تغییر داد. در چنین مواقعی به صفحات وبسایت آسیبی وارد نمیشود.
حذف صفحات تکراری وبسایت
گاهی ممکن است برای یک موضوع، چندین محتوای مشابه در وبسایت وجود داشته باشد که مطمئناً URL این صفحات با یکدیگر متفاوت است. با استفاده از ریدایرکت میتوان یک صفحه را بهعنوان محتوای مرجع انتخاب نمود و سایر صفحات اضافی را حذف کرد. به این نکته توجه کنید که اگر از انواع ریدایرکت برای حذف صفحات تکراری وبسایت استفاده نکنید، سئوی وبسایت را با مشکل مواجه خواهید کرد.
استفاده از چندین URL برای یک وبسایت
از دیگر کاربردهای ریدایرکت میتوان به استفاده از چندین URL برای یک وبسایت استفاده کرد. بهعنوان مثال، اگر برای وبسایت خود دامنه .irو .com را بهصورت همزمان خریداری کرده باشید، میتوانید با استفاده از ترفندهای ریدایرکت، هر دو دامنه را بر روی یک هاست قرار دهید. در این صورت، کاربران هر دامنه را که جستوجو کنند، به وبسایت شما ارجاع داده میشوند.
افزایش ایمنی و فعالسازی SSL برای وبسایت
دریافت گواهی SSL میتواند به قابلیتها و اعتبارسازی وبسایت شما کمک کند. بنابراین، یکی دیگر از کاربردهای ریدایرکت دریافت گواهی SSL میباشد که این گواهی میتواند به افزایش ترافیک وبسایت شما کمک کند و در نتیجه سبب اعتماد بیشتر کاربران به وبسایت شود.
ریدایرکت شدن زیاد یک صفحه از وبسایت
گاهی ممکن است در اثر ریدایرکتهای زیاد، با خطاهایی در وبسایت مواجه شوید که در اصطلاح به این خطاها Redirect Chian میگویند و برای وبسایت مضر میباشند. زمانی با این خطا مواجه میشوید که یک صفحه از وبسایت را ریدایرکت کرده باشید و بهاشتباه یک بار دیگر هم همان صفحه را ریدایرکت کنید.
استفاده از متاتگ Refresh
یکی از روشهایی که به کمک آن میتوانید صفحات وبسایت خود را ریدایرکت کنید، استفاده از متاتگ رفرش میباشد. اگر در بخش Head صفحه قدیمی وبسایت، متاتگ رفرش را قرار دهید، کاربر بهصورت خودکار به صفحه جدید هدایت میشود.
بهطور کلی استفاده از متاتگ رفرش توصیه نمیشود؛ زیرا زمان پردازش صفحات حاوی متاتگ رفرش توسط مرورگرها افزایش مییابد. همچنین این متاتگ میتواند UX نامناسبی برای کاربران وبسایت ایجاد کند.
مقالات زیر را در وبانو مطالعه کنید:
بدون دیدگاه