تصور کنید در دنیای اینترنت مزرعه‌ای داریم که در آن نهال لینک کاشته‌ایم. هدف این مزرعه دادن لینک‌ها به دیگر سایت‌ها است که امروزه یکی از روش‌های سئوی کلاه سیاه به حساب می‌آید.

یکی از معیارهای سئو در انواع موتورهای جست‌وجو لینک‌سازی است. بر اساس این معیار، مدیران سایت‌ها برای رسیدن به رتبه بالا، تعداد لینک‌های سایت خود را افزایش می‌دهند. وقتی این عمل به‌صورت گروهی و پیوسته انجام گیرد، مزرعه لینک به وجود می‌آید.

مزرعه لینک برای ارتباط با کاربران سایت‌های دیگر طراحی نشده است؛ بلکه برای قرار دادن لینک سایت در دیگر سایت‌ها با توافق صاحبان آن‌ها انجام می‌شود. صاحبان سایت‌ها به‌صورت گروهی به توافق می‌رسند که برای کسب رتبه بالا در جست‌وجو، لینک‌های همدیگر را درون وبلاگ خود قرار بدهند.

در مزرعه‌های لینک، تعدادی زیادی لینک خارجی کاشته شده است که قصد آن‌ها دور زدن موتورهای جست‌وجو است. از طرفی، مزرعه لینک فقط بر روی کمیت لینک‌ها تمرکز دارد و کمترین توجهی به کیفیت آن نمی‌کند؛ یعنی با برداشت لینک از مزرعه لینک، تعدادی زیادی لینک دریافت می‌کنید اما اکثر این لینک‌های دریافتی از کیفیت خوبی برخوردار نیستند.

شما به‌عنوان طراح سایت باید از گرفتن لینک از هر سایتی خودداری کنید؛ زیرا گوگل با شناسایی مزرعه‌های لینک، سایت‌هایی را که از آن‌ها لینک دریافت می‌کنید، جریمه می‌کند.

مزرعه لینک

مزرعه لینک

روش‌های مختلف ایجاد مزرعه لینک

  • دستی: کسانی که هدف رسیدن به صفحه اول گوگل را در سر دارند، این روش مناسب نیست؛ زیرا بک‌لینک‌های خریداری‌شده از کیفیت خوبی برخوردار نیستند و گوگل آن‌ها را شناسایی و جریمه می‌کند.
  • غیردستی: در این روش، مدیر سایت صفحات زیادی را به وجود می‌آورد و در هرکدام لینک سایت خود را قرار می‌دهد. البته امروزه این تکنیک برای موتورهای جست‌وجو شناخته شده است و تقریباً هیچ فایده‌ای ندارد.

لینک فارم و سئو

به‌عنوان طراح سایت، اگر برای بالا رفتن رتبه سایت خود از لینک‌های مزرعه استفاده کنید، سایتتان جریمه می‌شود. این جریمه به وسعت دامنه شما بستگی دارد؛ گاهی فقط با افت رتبه مواجه می‌شوید و گاهی هر آنچه را که برایش تلاش کرده بودید، از دست می‌دهید. این نوسان رتبه و از دست دادن محتوا به سئو ضربه می‌زند و باعث اختلال در کارایی آن می‌شود.

دلایل دوری از مزرعه لینک

  • سایت شما به اسپم تبدیل می‌شود: اگر بیشتر از ۷۰ لینک نامعتبر، مجزانشده، بی‌کیفیت و طبقه‌بندی‌نشده داشته باشید، به مزرعه لینک تبدیل می‌شوید و سایتتان پر از لینک‌های مضر و اسپم می‌شود.
  • تبادل لینک ارزشی ندارد: به اشتراک گذاشتن لینک‌های خود با دیگر سایت‌ها، همیشه تأثیر مثبتی ندارد. پیدا کردن سایت معتبر که فاقد لینک‌های اسپم باشد، کار آسانی نیست. امروزه بسیاری از مدیران سایت‌ها به سایت‌های غیرمعتبر دیگر اعتماد کرده و لینک‌های خود را با آن‌ها به اشتراک می‌گذارند. بدین ترتیب، سایت آن‌ها پر از لینک‌های اسپم می‌شود و نه‌تنها موجب ارتقای رتبه سایت نمی‌شود، بلکه در صورت شناسایی، گوگل مدیر آن سایت را جریمه می‌کند.
  • اعتبار سایت خود را از دست می‌دهید: گوگل دارای الگوریتمی به نام hilltop است که تمامی لینک‌های سایت را موردبررسی قرار می‌دهد. در این بررسی، لینک‌هایی که به روش تکنیک کلاه سیاه سئو به وجود آمده‌اند، شناسایی و جریمه می‌شوند.

چه روشی را جایگزین مزرعه لینک کنیم؟

  • پیدا کردن وبلاگ‌های باکیفیت و معتبر: هدف نهایی، دیده شدن توسط موتورهای جست‌وجو است. وقتی از طریق سایت‌های معتبر و شناخته‌شده لینک تهیه می‌کنید، گوگل با بررسی ورودی‌های شما، رتبه سایتتان را ارتقا می‌دهد. برای پیدا کردن این سایت‌ها ابزاری‌هایی مانند Ahrefs، Open Site Explorer و Semrush وجود دارد.
  • ایجاد پست مهمان: پست مهمان یک روش به‌روز است. با این روش، می‌توانید به دیگر سایت‌ها پیشنهاد به اشتراک گذاشتن یک محتوای رایگان در ازای یک لینک، در سایت خود بدهید. بسیاری از سایت‌ها این پیشنهاد را قبول نمی‌کنند؛ اما این روش هیچ ضرری برای سئوی سایت شما نخواهد داشت.
  • استفاده از اینفوگرافیک: به طراحی تصاویر ساده به‌جای استفاده از متن‌های طولانی اینفوگرافیک می‌گویند. با استخدام یک اینفوگرافیست حرفه‌ای، می‌توانید مطالب خود را در قالب تصویر به کاربرانتان نمایش دهید. این کار باعث جذب بیشتر کاربران می‌شود. همچنین، اینفوگرافیک در کنار روش پست مهمان، بازدید سایت را چندبرابر می‌کند.
  • رضایت‌نامه مشتریان: از کاربران و خریداران محصولات خود بخواهید تا در قسمت نظرات، نظر خود را راجع به محصولات و محتوای سایتتان بنویسند. این کار به کاربران نشان می‌دهد که با فروشگاه آنلاین واقعی روبه‌رو هستند.
  • خرید لینک شکسته: با استفاده از ابزار check my link می‌توانید لینک‌های رهاشده و بلااستفاده را که تعدادشان کم هم نیست، پیدا کنید. سپس با صاحبان آن‌ها ارتباط برقرار کنید و از آن‌ها تقاضا کنید تا لینک‌ها را به شما بفروشند.

کلام آخر

گوگل دشمنی سرسختی با مزرعه لینک دارد؛ زیرا آن را بسیار پوچ می‌شمارد. ۹۰ درصد سایت‌هایی که برای ارتقای رتبه از مزرعه لینک استفاده کرده‌اند، به لینک اسپم تبدیل شده‌اند. این سایت‌ها نه‌تنها به ارتقای رتبه دست پیدا نکرده‌اند، بلکه گوگل با شناسایی لینک‌هایی که از مزرعه لینک استخراج شده بودند، این سایت‌ها را جریمه می‌کند. همان‌طور که گفتیم، این جریمه به بزرگی دامنه سایت بستگی دارد؛ اما جریمه آن هرچقدر باشد، به سئوی سایت آسیب می‌زند که گاهی غیرقابل‌جبران است. پس تا حد امکان از لینک فارم استفاده نکنید و به روش‌های جایگزین آن روی بیاورید.

مقالات زیر را در وبانو می توانید مطالعه کنید:

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *