بر مبنای جدیدترین آمار موجود، در هر دقیقه 380 وب‌سایت ساخته می‌شود که هرکدام از این وب‌سایت‌ها برای رقابت با هم وارد میدان می‌شوند. با توجه به تعداد بالای این آمار و ارقام، قاعدتاً سنجش عملکرد و کیفیت آن‌ها نیز به‌سختی صورت می‌گیرد. حال از کجا باید دانست که عملکرد سئوی یک سایت بهتر از دیگری است؟ تجربه کاری مهم است یا طراحی سایت؟ باید لینک‌های ورودی را بررسی کنیم یا به رتبه سایت در نتایج جست‌وجوی گوگل توجه داشته باشیم؟ معیارهای بسیار زیادی در تعیین کیفیت وب‌سایت‌ها دخیل هستند؛ اما اگر بخواهیم به یک نتیجه‌گیری کلی در این باره برسیم، از قدرت دامنه یا Domain Authority استفاده می‌کنیم.

Domain authority

Domain authority

اعتبار دامنه

برای هر آزمونی یک نمره جهت ارزشیابی ثبت می‌شود. برای تعیین کیفیت هر سایت نیز ملاک مشخصی وجود دارد. سیستم نمره‌دهی به وب‌سایت‌ها، اولین بار توسط شرکت گوگل و با استفاده از pagerank صورت گرفت. پس از مدتی، استفاده از پیج رنک ملغی شد و نمونه‌های مشابه آن به بازار آمد. شرکت‌های زیادی نمونه‌های مشابه به پیج رنک طراحی کردند تا اینکه در نهایت اعتبار دامنه معرفی گردید.

قدرت دامنه (DA) در واقع امتیازی بین صفر تا صد می‌باشد که توسط شرکت Moz ارائه شده است. این امتیاز برای رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها استفاده می‌شود. رتبه‌دهی به هر وب‌سایت توسط الگوریتم‌های گوگل صورت می‌گیرد. بنابراین، استفاده از معیارهای دیگر در این زمینه چندان قابل‌اعتماد نیست. به همین دلیل، می‌بایست برای رتبه‌دهی از اعتبار دامنه استفاده کرد. استفاده از اعتبار دامنه به شناخت دقیق سایت و هماهنگی آن با قوانین الگوریتم‌های گوگل، پیشبرد آن با استراتژی‌های درست و جذب کاربران بیشتر، شناخت الگوهای مناسب برای پیشرفت و نیز بررسی سایت‌های رقیب کمک می‌کند.

هرچند اعتبار دامنه تنها راه سنجش سئوی سایت نیست، اما بیانگر عملکرد سایت در بخش لینک‌سازی خارجی است و زمانی مفید واقع می‌شود که هدف استفاده از آن، با توجه به مطالب بالا معلوم باشد. گرفتن نمره بالاتر لزوماً به معنای رتبه بالاتر نیست؛ بلکه نشان می‌دهد که سایت موردنظر تا چه اندازه با قوانین الگوریتمی گوگل هماهنگ است.

از جمله عوامل دیگری که تعیین‌کننده کیفیت سایت است، اسپم اسکور است. شرکت ماز پس از شناسایی 27 خط‌قرمزی که در سایت‌های جریمه‌شده تکرار شده بود، از کاربرد این معیار اطمینان حاصل کرد. درصد بالای اسپم اسکور نشان می‌دهد که سایت موردنظر به جریمه شدن نزدیک و نزدیک‌تر می‌شود.

دامنه اعتبار

دامنه اعتبار

چگونه می‌توان اعتبار دامنه را سنجید؟

برای سنجش اعتبار دامنه، باید وارد سایت moz شوید و بعد از ثبت‌نام و ورود به حساب کاربری خود، از بخش link explorer آدرس دامنه موردنظر را وارد کنید. در این بخش، اطلاعات کلی درباره اعتبار دامنه و تعداد لینک‌های ورودی به سایت دیده می‌شود.

موارد زیر در تعیین اعتبار دامنه سایت مؤثر است:

  • لینک‌های ورودی به سایت باید معتبر و از دامنه‌ای با عمر زیاد باشند.

منظور این نیست که هر لینکی را دریافت کنید؛ بلکه باید برای دریافت لینک، اعتبار آن را از دیدگاه گوگل بسنجید و بعد اقدام به چنین کاری کنید. از نظر گوگل، لینک‌های معتبر باید از دامنه با عمر طولانی و اعتبار زیاد که اسپم اسکور کمی دارند، گرفته شده باشند.

  • سایت باید از شبکه‌های اجتماعی مختلف سیگنال قوی بگیرد.
  • با افزایش عمر دامنه، اعتبار دامنه نیز افزایش پیدا می‌کند.
  • برند سایت باید شناخته‌شده باشد و عده زیادی با آن آشنا باشند.

راه‌های افزایش اعتبار دامنه کدام‌اند؟

در این بخش به چند راهکار مهم برای افزایش اعتبار دامنه می‌پردازیم.

توجه به سئوی داخلی سایت

بهتر است ساختار داخلی سایت طوری باشد که همه کاربران و خود شرکت گوگل به‌راحتی بتوانند محتوای آن را بفهمند. به عبارتی، طراحی سایت باید به نحوی باشد که دسترسی سریع به بخش‌های اصلی، منوی سایت، سایدبار، مقالات و … امکان‌پذیر باشد. بنابراین، ارزش لینک‌های داخلی کمتر از لینک‌هایی نیست که از سایت‌های دیگر گرفته می‌شود. به همین منظور، باید آدرس صفحات را کوتاه کنید و در مقالات از کلمات کلیدی مترادف استفاده کنید. برای دسته‌بندی‌های مهم و صفحه مقالات لینک‌سازی کنید و عناوین صفحات را برای کاربران قابل‌فهم سازید. از تگ‌هایی که برای معرفی سرتیترها کاربرد دارند، به‌خوبی استفاده کنید.

توجه به سئوی خارجی سایت

یکی از راه‌های سنجش رضایت کاربران از هر محتوایی، دریافت لینک از سایت‌های معتبر در موضوعات مرتبط و مشابه است. در واقع، معرفی هر سایت توسط سایت‌های دیگر نشان از ارزش و اعتبار آن دارد. به این منظور، باید از سایت‌هایی که اعتبار دامنه بالایی دارند، لینک داشته باشید و میزان لینک‌های مخرب یا اسپم اسکور را به حداقل برسانید. به یک سایت اکتفا نکنید و از چند سایت لینک بگیرید. از سایت‌هایی بک لینک بگیرید که از لحاظ موضوعی مشابه هستند. برای این کار، باید با شیوه لینک‌سازی آشنایی کافی داشته باشید.

 توجه به سئوی تکنیکال سایت

یکی از عوامل مؤثر در اعتبار دامنه، وجود ساختار مناسب صفحه و المان‌های مورداستفاده در کدنویسی است. هرچند که بسیاری از سایت‌ها کار تهیه محتوا را به‌خوبی انجام می‌دهند، اما چون ساختار کدنویسی مناسبی ندارند، جایگاه خوبی به دست نیاورده‌اند. به این منظور، می‌بایست نقشه سایت را برای گوگل بهینه کرد و اطمینان حاصل کرد که گوگل به همه قسمت‌های مختلف سایت دسترسی دارد. همچنین، می‌توانید برای درک بهتر محتوا از نشانه‌گذاری کمک بگیرید.

توجه به اهمیت شبکه‌های اجتماعی در سئو

تأثیر شبکه‌های اجتماعی بر سئو هرروز بیشتر و بیشتر می‌شود. هر صفحه‌ای که سیگنال بالایی از شبکه‌های اجتماعی داشته باشد، قاعدتاً محتوای آن توسط افراد زیادی به اشتراک گذاشته‌شده است. همین امر باعث افزایش اعتبار صفحه و در نتیجه افزایش اعتبار دامنه می‌شود. بنابراین گوگل نیز جایگاه بهتری برای سایت در نظر خواهد گرفت.

با صرف وقت برای این مورد، به‌راحتی می‌توان اعتبار دامنه سایت را با توجه به تأثیر بالای هر شبکه اجتماعی افزایش داد؛ اما همه شبکه‌های اجتماعی نیز بر سئوی سایت مؤثر نیستند. انجام چنین کاری نیاز به دقت لازم و کافی در زمینه تولید محتوا و توزیع آن دارد.

با همه اهمیتی که اعتبار دامنه دارد، افزایش آن کار ساده‌ای نیست و به زمان زیادی نیاز دارد. از طرفی، چون اعتبار دامنه به‌صورت نامنظم تغییر می‌کند، نمی‌تواند برای سنجش سئوی سایت استفاده شود و برای مقایسه کیفیت لینک‌سازی دو سایت استفاده می‌شود. رشد این معیار به شکل لگاریتمی است؛ هرچه اعتبار بالاتر می‌رود، رقابت شدیدتر می‌شود. امتیاز مربوط به اعتبار دامنه ارتباطی به جریمه‌هایی که گوگل اعمال می‌کند، ندارد. ممکن است سایتی جریمه شده باشد و جایگاه قبلی‌اش را در زمینه کلمات کلیدی از دست بدهد؛ اما همچنان اعتبار دامنه بالایی هم داشته باشد. رتبه‌دهی به هر سایت توسط الگوریتم‌های گوگل با استفاده از تعداد بالایی از فاکتورها انجام می‌شود؛ اما شرکت موز برای افزایش اعتبار دامنه فقط 40 معیار را بررسی می‌کند.

اهمیت شبکه‌های اجتماعی در سئو

اهمیت شبکه‌های اجتماعی در سئو

نتیجه‌گیری

با توجه به مطالب بالا نتیجه می‌گیریم که امروزه عوامل بسیاری در موفقیت وب‌سایت‌ها دخیل است و برای پیشرفت در کار و جلب رضایت کاربران می‌بایست به این عوامل توجه کرد. از طرفی، هر وب‌سایت نه‌تنها از نگاه کاربران، بلکه از نگاه خود سازنده نیز باید بررسی شود تا بتواند در میدان رقابت، گوی سبقت را از رقیبان بگیرد و ارزش‌های واقعی و عملکردی آن موردسنجش قرار گیرد. برای موفقیت در کسب‌وکار، توجه به تمامی نکات موجود در این نوشته امری ضروری است.

مقالات زیر را در وبانو مطالعه کنید:

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *