افزونهها بهتنهایی هیچ کاربردی ندارند. ما افزونهها یا پلاگینها را به برنامهها، سایتها و نرمافزارها اضافه میکنیم یا آنها را نصب میکنیم تا ویژگی جدیدی به یک مجموعه بزرگتر اضافه کنند؛ به همین دلیل به آنها افزونه میگویند. در زبان انگلیسی، به این افزونهها پلاگین گفته میشود که در لغت به معنای زدن دوشاخه به پریز برق است.
شاید از خودتان بپرسید که افزونهها چه کاربردی میتوانند داشته باشند؟ برای مثال، وقتی میخواهید ویدئویی را آپلود کنید و تماشا کنید، پلاگینها به شما کمک میکنند تا ویدئو پردازش بشود. همچنین، این افزونهها یا پلاگینها مانند برنامههایی هستند که روی تلفن همراه یا کامپیوتر خود نصب کردهاید. این برنامهها، امکانات و ویژگیهای جدیدی مثل ادیت عکس یا بازی کردن را به گوشی شما اضافه میکنند. اکنون که با مفهوم افزونه آشنا شدید، میخواهیم بیست افزونهای را که برای هر سایتی لازم است، به شما معرفی کنیم و توضیح دهیم.
افزونه
۱) افزونه WPForms
افزونهٔ WPForms برای ساخت فرم در سایتها استفاده میشود. این افزونه برای ساخت فرمهای چندمرحلهای ابزار بسیار مناسبی است و از خستگی کاربر هنگام وارد کردن اطلاعات پیشگیری میکند. همچنین، شما میتوانید در هر جای سایت که نیاز به فرم دارید، از افزونه WPForms استفاده کنید؛ برای مثال، فرم ثبتنام در سایت که در اصل پل ارتباطی میان کاربر و سایت است، فرمهای تماس برای ارتباط کاربران با شما، فرمهای ایمیل، فرمهای سفارش آنلاین و پرداخت از جمله مواردی هستند که افزونهٔ WPForms در آنها مورداستفاده قرار میگیرد.
۲) افزونه UpdraftPlus
افزونه UpdraftPlus امکان بازیابی سایت یا پشتیبانگیری به شما میدهد. افزونه آپدرفت پلاس اطلاعات را در ایمیل ذخیره میکند و در صورت وجود مشکل در سایت، بهصورت خودکار پشتیبانگیری میکند یا این امکان را به شما میدهد که بهآسانی سایت خود را بازیابی کنید.
افزونه UpdraftPlus بهترین ابزار برای پشتیبانگیری از اطلاعات و فایلهای سایت میباشد. از قابلیتهای برجستهٔ آن گزارش لحظهای وضعیت پیشرفت بکآپ و ارسال اطلاعات به ایمیل است. حتی میتوان این اطلاعرسانی را محدود کرد و تنها در اختیار فرد خاصی قرار داد.
این افزونه میتواند بهصورت دورهای از دادهها و اطلاعات پشتیبانگیری کند و بهراحتی در مواقع لزوم بکآپ را انجام دهد. همچنین، افزونهٔ UpdraftPlus از بکآپهای دیگر نیز پشتیبانگیری کرده و آنها را درونریزی میکند.
۳) افزونه Mailchimp
با نصب افزونه Mailchimp میتوانید خبرنامههای سایت خود را به ایمیل کاربرهایی که از سایت شما استفاده میکنند، بفرستید. وقتی این افزونه نصب میشود، به ایمیل تمام کاربران دسترسی پیدا میکند و میتواند خبرنامههای سایت را برایشان ارسال کند. به این ترتیب، با کمک افزونه Mailchimp هم بازدیدهای سایت شما بالا میرود، هم کاربران از بهروزترین پستها و خبرهای سایت شما خبردار خواهند شد.
۴) افزونه Yoast SEO
همانطور که میدانید، با سئو کردن سایت خود میتوانید رتبه سایت را بالا نگه دارید و بازدیدهای بیشتری بگیرید. در اصل، سایتی که خوب سئو بشود و متخصصین سئوی مجرب داشته باشد، رتبه بالایی خواهد داشت و میتوان گفت سایت موفقی است. حال، افزونه Yoast SEO به سئو کردن سایت شما کمک خواهد کرد. یکی از ویژگیهای این افزونه سادگی آن است؛ بهطوری که حتی افراد مبتدی هم میتوانند بهخوبی با آن کار کنند.
۵) افزونه Akismet
مهمترین بخشهای سایت، قسمت کامنت و نظرات است که میتوانید این بخش را با این افزونه مدیریت کنید؛ چون میتوانید نظرات و انتقادات کاربران را درباره سایت خود در آنجا مشاهده کنید. افزونه Akismet، کامنتها و نظرات کاربران را چک میکند و اگر برخلاف قوانین سایت باشد، آنها را حذف یا رد میکند.
۶) افزونه WordPress Simple Firewall
این افزونه از ورود اسپمها به سایت شما جلوگیری میکند و امنیت سایت شما را تأمین میکند. این افزونه میتواند دسترسی سریع شما را به مشکلات موجود در سایت فراهم کند. همچنین، با ایجاد بلاک لیست میتوان دسترسی کاربران متخلف را به سایت محدود یا کاملاً مسدود نمود. افزونهٔ WordPress Simple Firewall جزو بهترین ابزارها برای ایجاد امنیت سایت وردپرسی میباشد.
۷) افزونه WP Rocket
سرعت سایت یکی از مهمترین پارامترها است که باعث میشود کاربر جذب سایت شما بشود. افزونه WP Rocket با فشردهسازی بعضی از صفحات و فایلها، در دسترسی به سایت سرعت میدهد. از مواردی که در سئوی سایتها هم بسیار مهم است، دسترسی سریع کاربر به صفحات سایت میباشد که با کمک آن نرخ خروج کاربر پایینتر خواهد بود. همچنین، این افزونه سایت را برای موبایلها هم بهینهسازی میکند.
۸) افزونه iThemes Security
امنیت سایت از اهمیت بالایی برخوردار است. سایتی که امنیت پایینی داشته باشد، ممکن است بهراحتی هک شود. اهمیت این نیازمندی در همه سایتها، مخصوصاً سایتهایی که در آن خریدوفروش انجام میشود، باعث از بین رفتن اعتماد کاربر میشود و عملاً مخاطب خود را از دست خواهید داد؛ زیرا هر شخصی بدون شک ترجیح میدهد از سایتهای مطمئن استفاده کند. برای همین، از افزونه iThemes Security برای بالا بردن امنیت سایت استفاده میکنند.
۹) افزونه WP Status Dashboard
افزونه WP Status Dashboard ترافیک سایت شما را نشان میدهد. با استفاده از این افزونه میتوانید تعداد افرادی را که در سایت شما رفتوآمد دارند، بفهمید.
این قابلیت بیشتر برای متخصصین و نشان دادن نتیجهٔ کار به کارفرما و صاحب اصلی سایت کاربرد دارد؛ اما در وهلهٔ اول، کارشناس سئو با کمک افزونهٔ WP Status Dashboard میتواند نتیجهٔ کارهای خود را ببیند و بر پیشرفت سایت کنترل داشته باشد.
۱۰) افزونه SEM Rush
افزونه SEM Rush کیفیت محتوا را با توجه به پارامترهای مختلفی مانند طول متن، کلمات کلیدی، محتوا و … بررسی میکند و در صورت وجود مشکل، توصیههایی به شما ارائه میدهد. همچنین، کلمات کلیدی را به شما پیشنهاد میدهد که میتواند برای سئوی سایت شما مفید باشد. همانطور که میدانید، کلمات کلیدی در سئوی سایت اهمیت بالایی دارند و سئوی سایت در محور آنها انجام میشود.
در واقع، رقابت بسیار بالایی در مورد بعضی کلمات کلیدی تاپ وجود دارد که در مورد آنها محتواهای ویدئویی، متنی و آموزشی ایجاد میشود و افزایش نرخ ورود برای هر سایت در مورد آنها برای موتور جستوجو معتبرتر نشان میدهد. افزونه SEM Rush میتواند بهخوبی در یافتن آنها به شما کمک نماید.
۱۱) افزونه WooCommerce
افزونه WooCommerce مخصوص فروشگاهها است و قابلیتهای آن، کار شما را در مدیریت سایتهای خریدوفروش و فروشگاهها راحت میسازد. معمولاً سایتهای فروشگاهی اطلاعات بسیار زیادی را نسبت به سایر سایتها ثبت میکنند. این اطلاعات، بسیار مهم و خصوصی میباشد و باید از دست هکرها دور بمانند. افزونهٔ WooCommerce قابلیتهایی مانند ویرایش محصولات، تعریف و ایجاد کالا و مشخص کردن نحوه پرداخت را در اختیار شما قرار میدهد.
- افزونهٔ Custom Order Numbers for WooCommerce
برای شمارهگذاری سفارشها میتوان از افزونه WooCommerce استفاده کرد. با استفاده از افزونهٔ Custom Order Numbers for WooCommerce میتوان سفارشها را طوری اولویتبندی نمود که در نهایت، برای تحویل بهموقع محصول فروختهشده و اعتبارسنجی مشتری از آن استفاده کرد.
۱۲) افزونه WPML
این افزونه به شما کمک میکند تا سایت خود را به چندین زبان ترجمه کنید. توجه داشته باشید که این افزونه نسخه رایگان ندارد و برای استفاده از آن حتماً باید نسخه پریمیوم را خریداری کنید. افزونهٔ WPML افزونهای است که برای سایتهای جهانی بسیار مهم است؛ زیرا آنها در سطح بالایی قرار دارند و لازم است که دادهها و محتواهایشان به زبانهای مختلف ترجمه شود. معمولاً سایتهای جهانی با پسوند دامنهٔ com. ایجاد میشوند.
۱۳) افزونه Yet Another Related Posts Plugin
این افزونه که بهاختصار (YARPP) نامیده میشود، به شما امکان میدهد که پستها و مطالب مختلف سایت خود را به کاربران نشان دهید و باعث میشود کاربران بیشتری با سایت شما آشنا شوند.
۱۴) افزونه Smush Pro
این افزونه در بهینهسازی سایت به شما کمک میکند؛ بهعنوان مثال، برای کاهش حجم تصاویر و درست کردن اندازه تصاویر میتوانیم از افزونه Smush Pro استفاده کنیم.
افزونه smush Pro
۱۵) افزونه Broken Link Checker
افزونه Broken Link Checker لینکها یا پیوندهای مشکلدار را شناسایی میکند و بعد از پیدا شدن پیوندهای مشکلدار میتوانید بهصورت مستقیم آنها را ویرایش کنید.
۱۶) افزونه Redirection
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که با ورود به یک سایت با خطای ۴۰۱ یا ۴۰۴ مواجه شده باشید. این افزونه، لینکهای مشکلدار و خارج از دسترس را کاهش میدهد تا رتبه سایت شما بالاتر برود.
۱۷) افزونه Optimize Database
افزونه Optimize Database با پاک کردن دیتاها و پستهای بلااستفاده و قدیمی به بهینهسازی سایت و بالا رفتن سرعت سایت شما کمک میکند.
۱۸) افزونه Defender
این افزونه فایلهای مخرب و مشکوک را که باعث پایین آمدن امنیت سایت شما میشود، شناسایی میکند و به شما اخطار میدهد.
۱۹) افزونه Google XML Sitemaps
این افزونه، در سئو کردن سایت استفاده میشود و سرعت سایت را بالا میبرد. در اصل، این افزونه به بیشتر شدن امتیاز سایت شما و بالا رفتن رتبه آن کمک میکند.
نتیجهگیری
افزونهها در طراحی و سئوی هر سایتی بسیار مهم و کاربردی هستند. هر افزونه بهنوبهٔ خود کاربردی در سایت دارد و برای مواقع مختلف موردنیاز است. این بیست افزونه برای هر سایتی لازم هستند و باعث بهینه شدن سایت میشوند. بهینهسازی سایت وردپرس برای رسیدن به رتبهٔ اول گوگل در گسترش کسبوکار و خدمات شما بسیار اهمیت دارد.
بدون دیدگاه