برای اینکه سایت شما در گوگل شناسایی شود، ابتدا باید آن را در گوگل ثبت کنید. ثبت‌نام در گوگل رایگان می‌باشد و ساده‌ترین کاری است که می‌توانید در گوگل انجام دهید.

اگر تصمیم به ثبت سایت جدیدی در گوگل دارید تا کسب‌وکار خود را رونق دهید یا خدماتی ارائه دهید، این مقاله را که مربوط به آموزش ثبت سایت در گوگل است، تا انتها بخوانید تا اطلاعات لازم را کسب کنید.

ابزار گوگل وب‌مستر (Google Webmaster Tools) یا گوگل سرچ کنسول (Google Search Console)

نام جدید گوگل وب‌مستر، گوگل سرچ کنسول می‌باشد. کنسول جست‌وجوی گوگل، ابزاری است رایگان که گوگل آن را به صاحبان سایت ارائه می‌دهد. کنسول جست‌وجوی گوگل ابزارهای مختلفی برای نظارت بر عملکرد وب‌سایت‌های خود در اختیار صاحبان سایت قرار می‌دهد.

اگر به‌تازگی وب‌سایت خود را راه‌اندازی کرده‌اید و برای ورود به وب‌سایت خود می‌خواهید از موتور جست‌وجوی گوگل استفاده کنید، می‌توانید وب‌سایت خود را به‌سادگی در گوگل ثبت کنید تا ربات‌های گوگل وب‌سایت شما را بررسی کنند.

مزایای ثبت سایت در گوگل

  • مشاهده و کنترل ترافیک سایت
  • فهرست شدن مطالب سایت در موتور گوگل
  • بررسی نحوه مشاهده سایت از سمت گوگل
  • مشاهده وب‌سایت‌هایی که به سایت شما لینک داده‌اند
  • بررسی کارایی سایت شما در تبلت و موبایل
  • مشاهده ارجاعات سایت از طریق کلمات جست‌وجوشده

چرا به کنسول جست‌وجوی گوگل نیاز دارید؟

اگر کنسول جست‌وجوی گوگل به‌درستی پیکربندی شود، مزایای سئو برای شما فراهم می‌شود. از جمله این مزایا می‌توان به محتوای مناسب سایت، نحوه عملکرد سایت و … اشاره نمود.

ممکن است در جست‌وجوی گوگل، وب‌سایت خطاهایی را به وجود آورد. تشخیص این خطاها با Search Console ساده است. با استفاده از این ابزار، می‌توانید به داده‌های مهمی در رابطه با موضوعاتی مانند پیوندها، ترافیک سایت و … دسترسی داشته باشید. در نتیجه، می‌توانید عملکرد سایت خود را ببینید تا در بهینه‌سازی آن موفق‌تر عمل کنید. در ادامه، نحوه اتصال گوگل وب‌مستر به وب‌سایت را به‌صورت مرحله‌به‌مرحله آموزش می‌دهیم.

آموزش ثبت سایت در گوگل

ثبت سایت در گوگل به دو روش انجام می‌شود:

1- ثبت آدرس دامنه در گوگل Domain Property

با استفاده از این روش می‌توانید تمام فولدرهای دامنه، آدرس‌ها و زیردامنه خود را ثبت کنید و آن را مدیریت نمایید. برای انجام این کار، باید یک DNS record را در تنظیمات دامنه خود وارد نمایید.

اگر سایت خود را با استفاده از این روش در گوگل ثبت نمایید، مالک آن دامنه می‌شوید و سطح دسترسی شما بالاتر خواهد بود.

با انجام تغییرات در بخش DNS دامنه، پروسه تأیید دامنه از head تا 24 ساعت زمان می‌برد و نمی‌توانید بلافاصله آن را تأیید نمایید. توجه داشته باشید که نباید رکوردی را که هنگام تنظیمات دامنه ایجاد کرده‌اید، در طول زمان حذف کنید.

2- ثبت آدرس صفحه در گوگل URL Prefix

با استفاده از این روش، می‌توانید یک آدرس مشخص، مانند ساب‌دامین را جدا از بخش اصلی سایت در گوگل ثبت کنید و آن را مدیریت نمایید.

اگر تمام آدرس‌های وب‌سایت شما دامنه یا در یک پوشه باشد، می‌توانید از این روش برای مدیریت دامنه استفاده کنید.

تأیید ثبت سایت در گوگل

پس از گذراندن مرحله قبل، باید برای تأیید سایت، بر مبنای اینکه این سایت متعلق به شما است، مراحلی را بگذرانید.

روش اول: فایل HTML

ابتدا با کلیک بر روی گزینه HTML، فایل را دانلود کنید.

سپس فایل دانلودشده را در پوشه HTML verification file سایت آپلود نمایید. با رفتن به قسمت Public – HTML  پنل هاست خود می‌توانید این فایل را آپلود کنید.

بر روی لینکی که گوگل نشان داده، کلیک کنید تا از درستی کپی شدن فایل مطمئن شوید. در این قسمت محتوای فایل متنی گوگل را مشاهده می‌کنید.

بر روی گزینه Verify کلیک کنید. پس از چند ثانیه تأییدیه گوگل را دریافت خواهید کرد؛ یعنی سایت شما با موفقیت در گوگل وب‌مستر ثبت شده است.

روش دوم: HTML Tag

در این روش، باید کد متا به هدینگ سایت وارد شود. گوگل یک کد متا برای سایت شما در نظر می‌گیرد که باید قبل از بسته شدن دستور Head، در سورس سایت خود قرار دهید و بر روی Verify کلیک کنید تا سایت شما در کنسول جست‌وجوی گوگل ثبت گردد.

اگر سایت وردپرس باشد، می‌توانید این کد را توسط افزونه‌های سئو به سایت خود اضافه کنید. پس از اتمام این مرحله، مستقیماً به پنل کاربری ابزار گوگل وب‌مستر وارد می‌شوید.

روش سوم: استفاده از ابزار گوگل تگ منیجر (Google Tag Manager)

اگر در سایت شما کد گوگل تگ منیجر (GTM) قرار دارد، به‌راحتی می‌توانید تأیید هویت نمایید. اگر سایت وردپرس باشد، می‌توانید این کد را توسط افزونه‌های سئو به سایت خود اضافه کنید.

روش چهارم: Google Analytics

در این روش، ابتدا باید در گوگل آنالیتیکس ثبت‌نام کنید. بر روی Google Analytics کلیک کنید و پس از آن دکمه Verify را بزنید. این روش، یکی از کوتاه‌ترین و ساده‌ترین روش‌های ثبت سایت در گوگل می‌باشد.

روش پنجم: Domain Name Provider

اگر به هر دلیلی نمی‌توانید از روش‌های بالا استفاده کنید، این روش را امتحان نمایید. برای استفاده از این روش، باید مراحل زیر را طی کنید:

  • ابتدا Domain Name Provider را انتخاب نمایید.
  • متنی را که در کنسول برای شما نمایش داده می‌شود، کپی کنید.
  • وارد کنترل پنل هاست شوید و یک رکورد TXT تعریف کنید.
  • متنی را که کپی کرده بودید، در کادر DNS Configuration قرار دهید.
  • به صفحه ثبت سایت در کنسول گوگل بروید و بر Verify کلیک کنید.

ثبت یک صفحه از سایت در گوگل

در صورتی که از نسخه قدیمی Search Console استفاده می‌کنید، باید یک آدرس از صفحات سایت را از طریق Fetch as Google ثبت کنید.

پس از کلیک بر Fetch، آدرس صفحه موردنظر شما به لیست صفحات واردشده اضافه می‌شود. برای آن صفحه بر روی Request Indexing کلیک نمایید. با کلیک بر روی این دکمه، صفحه‌ای برای شما باز می‌شود که باید بر روی گزینه «من ربات نیستم» کلیک نمایید و یکی از گزینه‌های آن را انتخاب کنید و دکمه را بزنید.

ثبت یک صفحه از سایت در گوگل

پس از ثبت سایت در گوگل چه کاری باید انجام دهیم؟

اولین قدم در مدیریت سایت، معرفی سایت به گوگل می‌باشد. هنگامی که سایت را در گوگل ثبت کردید، ابزار گوگل امکانات زیادی برای بهبود وضعیت سئو و نظارت بر آن در اختیار شما قرار می‌دهد.

یکی از این ابزارها GO می‌باشد که به شما اجازه می‌دهد تا مهم‌ترین صفحات سایت را به گوگل معرفی کنید و سرعت ایندکس آن‌ها را بالا ببرید. با این کار، ربات‌های گوگل صفحات شما را بررسی می‌کنند. همچنین، نقشه سایت خود را به گوگل معرفی کنید و صفحات مهم سایت را به‌صورت یک فایل در اختیار گوگل قرار دهید تا از زمان مراجعه شما به سایت اطلاع داشته باشد و بداند کدام صفحات جدید است یا به بررسی نیاز دارد.

کنسول جست‌وجوی گوگل را می‌توان جعبه‌ابزاری ارزشمند برای مدیریت سایت دانست. آشنایی با تمام امکانات و استفاده درست از آن‌ها، در سلامت سایت و کسب جایگاه آن نقش بسیار مهمی دارد.

معرفی سایت خود به موتورهای جست‌وجو

ثبت سایت در موتور جست‌وجو فرایندی بسیار مهم می‌باشد؛ زیرا باعث می‌شود وب‌سایت شما از طریق fi مشتریان و بازدیدکنندگان پیدا شود. هنگامی که URL سایت خود را به موتورهای جست‌وجو ارسال می‌کنید، موتورهای جست‌وجو سایت را به لیست انتظار برای ایندکس شدن اضافه می‌کنند.

سایت شما تا زمان ایندکس شدن سایت در صفحات نتایج موتورهای جست‌وجو ظاهر نمی‌شود. ممکن است زمان مشاهده شدن و ایندکس شدن سایت در موتورهای جست‌وجو یک هفته تا چند ماه طول بکشد.

چرا باید سایت را در موتورهای جست‌وجو ثبت کنید؟

موتورهای جست‌وجو می‌توانند وب‌سایت را بدون در نظر گرفتن اینکه وب‌سایت خود را به‌صورت دستی وارد کرده‌اید یا خیر، پیدا کنند. ثبت وب‌سایت ممکن است یک یا دو دقیقه وقت شما را بگیرد؛ پس منطقی نمی‌باشد که ریسک کنید.

اگر با استفاده از روش‌هایی که در بالا توضیح داده شد، وب‌سایت خود را ثبت کنید، می‌توانید علاوه بر ثبت سایت، اطلاعات دیگری را درباره سایت به موتورهای جست‌وجو ارائه دهید.

هنگامی که وب‌سایت را معرفی می‌کنید، گوگل برای بهبود سایت پیشنهادهایی به شما می‌دهد تا برای تست سایت از ابزارهای مختلف استفاده کنید و اگر وب‌سایت خطایی داشته باشد، به شما هشدار می‌دهد.

به‌طور کلی، برای اینکه سایتتان در گوگل دیده شود و ربات‌های گوگل آن را تشخیص دهند، باید سایت خود را در گوگل ثبت کنید. از آنجایی که این فرایند بسیار ساده می‌باشد، بهتر است با انجام آن، کسب‌وکار خود را رونق دهید. امیدواریم که با توضیحات و روش‌های گفته‌شده، بتوانید سایت خود را با موفقیت در گوگل ثبت کنید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *