گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) ابزار تحلیل و بررسی وب‌سایت است که توسط شرکت گوگل ایجاد شده و در اختیار وبمستران و کاربران قرار گرفته است.

هر وبمستر و توسعه‌دهنده‌ای می‌داند که برای بهبود و رشد وب‌سایت کسب‌وکار اینترنتی خود نیاز به رصد وب‌سایت، بررسی داده‌ها، گزارش‌گیری و تحلیل رقبا دارد. اینجاست که به نقش مهم گوگل آنالیتیکس پی می‌بریم. این ابزار قدرتمند و همه‌فن‌حریف برای تحلیل، رصد وب‌سایت و کسب‌وکار اینترنتی ما به کمک ما می‌آید.

به کمک این ابزار می‌توانیم اطلاعات کاملی از رفتار کاربران در وب‌سایت،‌ ترافیک ورودی، نرخ تبدیل، زمان ماندن در صفحه و سایر اطلاعات مهم و متعدد دیگر را دریافت کنیم و با استفاده از این اطلاعات ارزشمند وب‌سایت خود را بهینه‌سازی کنیم.

اگر وبمستر باشید یا حداقل یک بار تجربه مدیریت وب‌سایت، وبلاگ یا شبکه اجتماعی را داشته باشید، خوب می‌دانید که در این مسیر سؤالات متعددی برایتان پیش می‌آید. گوگل آنالیتیکس به شما کمک می‌کند تا به این سؤالات پاسخ دهید و رشد چشمگیری را تجربه کنید. مثلاً ممکن است سؤالات زیر برای شما پیش بیاید:

  • در طول روز، چند نفر از وب‌سایت من یا وب‌سایت رقبا دیدن می‌کنند؟
  • افراد به‌طور متوسط چه مدتی را در وب‌سایت من یا وب‌سایت رقبا صرف می‌کنند؟
  • بازدیدکنندگان وب‌سایت من از کدام شهر، کشور یا منطقه هستند؟
  • آیا وب‌سایت من واکنش‌گرایی صحیحی دارد؟
  • چه تعدادی از بازدیدکنندگان من تبدیل به خریدار و مشتری می‌شوند؟
  • کدام قسمت وب‌سایت من برای مخاطبان جذاب‌تر است؟
  • کدام تکنیک فروش و بازاریابی تأثیر بهتری در وب‌سایت من دارد؟
  • کدام صفحه از وب‌سایت من در بین کاربران محبوب‌تر است؟

گوگل آنالیتیکس با آمار و نمودارهایی که از وب‌سایت شما ارائه می‌دهد، بهترین منبع برای پاسخ به بسیاری از سؤالات شماست. به‌سادگی می‌توانید با آمار و اطلاعات گوگل آنالیتیکس مخاطبان خود را بشناسید.

گوگل آنالیتیکس چیست؟

گوگل آنالیتیکس چیست؟

چگونه گوگل آنالیتیکس را نصب و راه‌اندازی کنیم؟

این کار بسیار ساده است. کافیست به وب‌سایت گوگل آنالیتیکس بروید و با استفاده از حساب جیمیل خود در این سایت ثبت‌نام کنید. بعد از آن کد مربوطه‌ای را که به شما می‌دهد، در کدهای سایت خود قرار دهید.

اگر از وردپرس استفاده می‌کنید یا مهارت کافی در کدنویسی ندارید، اصلاً نگران نباشید. کافیست به قسمت هدر (header) یا فوتر (footer) قالب خود بروید و کد مربوطه را در آنجا قرار دهید. حتی می‌توانید این کار را با استفاده از پلاگین‌های موجود انجام دهید. البته یادتان باشد حتماً از فیلترشکن یا تغییر آی‌پی استفاده کنید؛ زیرا دسترسی به این وب‌سایت از ایران با محدودیت روبه‌رو است.

آموزش استفاده از گوگل آنالیتیکس

امیدواریم تا اینجا تصمیم به استفاده از گوگل آنالیتیکس، این ابزار فوق‌العاده، گرفته باشید و مراحل نصب را به‌خوبی پشت سر گذاشته باشید.

حال زمان این رسیده است که کمی بیشتر درباره جزئیات آن صحبت کنیم تا با قسمت‌های مختلف این ابزار بی‌نظیر آشنا شوید.

آموزش استفاده از گوگل آنالیتیکس

آموزش استفاده از گوگل آنالیتیکس

خانه

خانه اولین صفحه‌ای است که با آن روبه‌رو می‌شوید و در واقع اطلاعات کلی را درباره وب‌سایت یا شبکه اجتماعی و اپلیکیشن به شما می‌دهد. البته اگر اولین بار است که از گوگل آنالیتیکس استفاده می‌کنید، ممکن است کمی سردرگم شوید؛ ولی نگران نباشید. به‌مرور زمان با تمام بخش‌ها آشنا خواهید شد.

شخصی‌سازی

در این بخش می‌توانید گزارش‌های موردنظر را با دایمنشن و متریک‌ها ایجاد کنید.

گزارش

در این قسمت می‌توانید اطلاعات و گزارشات وب‌سایت یا اپلیکیشن موردنظر را بررسی کنید. البته بخش‌های متعدد دیگری هم در بخش گزارش وجود دارند؛ مانند:

  • اطلاعات لحظه‌ای

آیا می‌خواهید درباره اینکه چند نفر در همین لحظه از سایت شما بازدید می‌کنند یا درباره رفتار آن‌ها اطلاع داشته باشید؟

گوگل آنالیتیکس در این بخش به شما کمک می‌کند که اطلاعاتی از جمله صفحات فعال، نحوه دریافت ترافیک، مکان فعلی و … را مشاهده کنید.

  • مخاطبان

هرچه درباره مخاطبان خود می‌خواهید بدانید، این قسمت به شما خواهد گفت. این قسمت زیرمجموعه‌هایی دارد:

  • اطلاعات جمعیت‌شناختی
  • زمینه‌های موردعلاقه
  • اطلاعات جغرافیایی
  • رفتار

در این قسمت می‌توانید چهار بخش مهم مقایسه رفتار کاربران جدید و قدیمی خود، احتمال بازگشت مخاطبان قدیمی، میزان درگیر شدن کاربر با سایت و زمان فعال در سایت، کانال‌های ورودی از لحاظ نرخ پرش کاربر و … را بررسی و مشاهده کنید.

رفتار

رفتار

  • نحوه جذب

در این قسمت می‌توانید ترافیک ورودی و نحوه جذب کاربران را مشاهده کنید.

  • تبدیل‌ها

اطلاعات مربوط به میزان تبدیل بازدیدکنندگان به مشتری یا کاربر سایت بسیار اهمیت دارد. این موارد را می‌توانید در این بخش بررسی و مشاهده کنید.

 

حال، به‌طور کلی با گوگل آنالیتیکس آشنا شدیم و قسمت‌های مختلف و نحوه کار با این ابزار را بررسی کردیم. البته ممکن است در استفاده اول از گوگل آنالیتیکس کمی گیج شوید. بهتر است دوباره این مقاله را مطالعه کنید یا هر موقع که سردرگم شدید، به این راهنما مراجعه کنید.

مقالات زیر را می توانید در وبانو مطالعه کنید:

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *