ایندکس (Index) به معنی فهرست شدن است و یکی از مواردی است که امروزه برای توسعه‌دهندگان و دارندگان وب‌سایت بسیار اهمیت دارد. هنگامی که مطلبی در صفحه‌ای از گوگل قرار می‌گیرد، ربات‌های گوگل آن صفحه را موردبررسی قرار می‌دهند و اگر آن صفحه توسط گوگل ایندکس نشود، در نتایجی که کاربر جست‌وجو می‌کند، نمایش داده نمی‌شود.

اصطلاحات رایج در ایندکس گوگل

چند اصطلاح مهم و پرکاربرد در زمینه ایندکس وجود دارد که حتماً باید با آن‌ها آشنا شوید. در ادامه به شرح آن‌ها می‌پردازیم:

  • Crawler: خزنده‌های گوگل هستند که وظیفه بررسی و ثبت اطلاعات از وب‌سایت‌ها را به‌صورت خودکار بر عهده دارند.
  • Crawl: خزش، وظیفه‌ای که خزنده‌های گوگل بر عهده دارند.
  • Index: فهرست نمودن و ایندکس شدن صفحات گوگل را گویند.
  • Crawl Rate: مشخص می‌کند که خزنده‌های گوگل چقدر به وب‌سایت شما مراجعه کرده‌اند.
اصطلاحات ایندکس گوگل

اصطلاحات ایندکس گوگل

روش‌های سریع ایندکس کردن گوگل

یکی از موضوعاتی که ممکن است برای سایت شما اتفاق بیفتد و نگران‌کننده باشد، ایندکس نشدن صفحات سایت توسط گوگل است. در ادامه، چند روش جهت ایندکس کردن صفحات سایت در گوگل را به شما معرفی می‌کنیم.

اشتراک‌گذاری مطالب در توئیتر

هنگامی که مطالب خود را در شبکه‌های اجتماعی مانند توئیتر قرار می‌دهید، خزنده‌های گوگل متوجه می‌شوند که شما قصد ایندکس شدن صفحه را دارید. به‌طور کلی، می‌توانید مطالب خود را در شبکه‌های اجتماعی قرار دهید تا صفحات سایتتان سریع‌تر ایندکس شوند.

اشتراک گذاری مطالب در توئیتر

اشتراک گذاری مطالب در توئیتر

ساختن لینک‌های خروجی برای صفحهٔ وب‌سایت

یکی از روش‌های تحلیل خزنده‌های گوگل از صفحات شما، کلیک بر روی لینک‌های سایت است. لینک دادن، بر روی ایندکس سایت لینک‌گیرنده مؤثر است.

ساخت پروفایل برای کسب‌وکار خود در شبکه‌های اجتماعی

یکی از مواردی که موتورهای جست‌وجو به آن توجه می‌کنند، نوع لینک‌های ورودی است. لینک‌هایی که از شبکه‌های اجتماعی وارد سایت شما می‌شوند، به افزایش رتبه سایت شما کمک می‌کنند.

تولید محتوا

پایه و اساس هر سایت، محتوای آن سایت است. محتواهای باکیفیت تأثیرات خوبی بر روی سایت شما دارد؛ در مقابل، محتواهای بی‌کیفیت نیز تأثیرات بدی بر روی سایت شما می‌گذارد. هرچه مقدار محتواهای بی‌کیفیت بر روی سایت شما بیشتر باشد، تعداد ایندکس‌های سایت شما نیز به همان مقدار کاهش می‌یابد. پس، محتوایی که بر اساس اصول سئو نوشته شود، در افزایش سرعت ایندکس گوگل بسیار تأثیرگذار است.

معرفی نقشه سایت به سرچ کنسول

نقشه سایت در واقع، فایلی است که گوگل با استفاده از آن می‌تواند صفحات مهم سایت شما را پیدا کند. در واقع، معرفی نقشه سایت به سرچ کنسول، همان معرفی آدرس صفحات مهم سایت به گوگل است. برای انجام این کار، باید نقشه سایت را در گوگل وبمستر ثبت کنید.

به‌روزرسانی سایت

یکی از نکاتی که در قرار گرفتن سایت در صفحات اول گوگل مؤثر است، به‌روزرسانی منظم سایت است. این موضوع در ایندکس شدن سایت نیز تأثیرگذار است.

ثبت آدرس سایت در موتورهای جست‌وجو

از نظر بسیاری از افراد ثبت آدرس سایت در موتورهای جست‌وجو کار غیرحرفه‌ای می‌باشد و معتقدند راه‌های مؤثرتری برای ایندکس سایت وجود دارد؛ اما به هر حال، استفاده از این روش نیز می‌تواند در سریع‌تر ایندکس شدن صفحات سایت تأثیرگذار باشد.

آدرس سایت را در موتورهای جستجو ثبت کنید

آدرس سایت را در موتورهای جستجو ثبت کنید

تغییر ندادن آدرس‌ها

سعی کنید آدرس صفحات، دامنه و سرورهای سایت را تغییر ندهید؛ زیرا این موضوع نیز در سریع‌تر ایندکس شدن صفحات در گوگل حائز اهمیت است.

خزنده‌های دنیای وب

ربات‌های گوگل با نام خزنده‌های گوگل شناخته می‌شوند. ربات‌های گوگل انواع گوناگونی دارند که در این بخش به معرفی چند مورد از آن‌ها می‌پردازیم:

  • Google Images: این ربات به بررسی تصاویر در گوگل می‌پردازد.
  • Google Bot News: این ربات به بررسی سایت‌های خبری می‌پردازد.
  • Google Video: این ربات به بررسی ویدئوهای وب‌سایت می‌پردازد.
  • Google Desktop: این ربات به بررسی نسخه دسکتاپ وب‌سایت می‌پردازد.
  • Google Mobile: این ربات به بررسی نسخه موبایل وب‌سایت می‌پردازد.

فعالیت ربات‌های گوگل

در حالت کلی ربات‌های گوگل چند عملکرد مهم دارند:

کراول کردن (Crawling)

گوگل به‌صورت روزانه ربات‌های خود را به وب‌سایت‌ها می‌فرستد تا اطلاعاتی در رابطه با متن‌ها، لینک‌ها و … به دست آورند. به این فرایند Crawling و به ربات‌هایی که این کار را انجام می‌دهند، Crawler می‌گویند.

تأثیر کراولرها بر روی سئوی سایت به این صورت است که هرچه محتواهای سایت شما بهتر باشد، خزنده‌های بیشتری به وب‌سایت شما می‌آیند و اطلاعات بیشتری را با خود می‌برند که این موضوع سبب می‌گردد رتبه سایت شما بالا برود. شما می‌توانید در مقاله چه نکاتی را باید در تولید محتوا رعایت کرد،  از معیارهای تولید محتوا اطلاع پیدا کنید و از آن‌ها در نوشتن محتوای خود استفاده کنید.

کراول کردن (Crawling)

کراول کردن (Crawling)

ایندکس کردن (Index)

موتورهای جست‌وجوی گوگل مطالبی را که در فرایند کراول جمع‌آوری کرده‌اند، ذخیره می‌کنند تا مطالب شما برای نمایش به کاربر آماده باشد. در واقع، زمانی ایندکس انجام می‌شود که موتورهای جست‌وجوی گوگل مطالب یک سایت را برای نمایش به کاربران در پایگاه داده خود ذخیره کرده باشند.

رتبه‌بندی نتایج (Ranking)

به جایگاهی که یک وب‌سایت در گوگل پیدا می‌کند، رتبه‌بندی یا رنکینگ گوگل می‌گویند که عوامل مختلفی بر روی این رتبه‌بندی تأثیرگذار است. در ادامه به بررسی این عوامل می‌پردازیم.

عواملی که باعث افزایش رنکینگ سایت می‌شود:

  • به کار بردن کلمات کلیدی در برچسب H1: به کار بردن کلمات کلیدی در برچسب H1 برای رنکینگ سایت بسیار مفید است. سعی کنید در این برچسب از کلماتی استفاده کنید که با کلمات کلیدی تناسب معنایی داشته باشند.
  • به کار بردن کلمات کلیدی در URL صفحه: به کار بردن کلمات کلیدی در URL صفحه تأثیر چندانی بر روی رنکینگ سایت ندارد؛ اما باعث افزایش CTR می‌شود.
  • استفاده از کلمات کلیدی در داخل محتوای سایت: استفاده از کلمات کلیدی در محتوای سایت تأثیر بسیاری بر روی افزایش رنکینگ سایت دارد. سعی کنید کلمات کلیدی مناسب برای محتوای سایت خود انتخاب کنید.
  • به کار بردن کلمات کلیدی در ALT و Title تصاویر: اگر لینک‌های صفحه به‌صورت تصاویر ساخته شده باشند، باید کلمات کلیدی در ALT و Title تصاویر استفاده شود؛ زیرا تأثیر بسیاری بر روی افزایش رنکینگ سایت دارد.
  • به کار بردن کلمات کلیدی در برچسب‌های Bold و Strong: استفاده از کلمات کلیدی و کلمات مترادف با کلمات کلیدی در برچسب‌های Bold و Strong که سبب تمایز کلمات کلیدی و کلمات مترادف آن‌ها می‌شود، در افزایش رنکینگ سایت تأثیرگذار است.
  • به کار بردن کلمات کلیدی در برچسب Title صفحه: قرار دادن کلمات کلیدی در برچسب Title صفحه، یکی دیگر از عواملی است که سبب افزایش رنکینگ سایت می‌شود. استفاده از کلمات کلیدی در برچسب Title باعث افزایش  CTRنیز می‌شود.

ارتباط گوگل آنالیتیکس و ایندکس

استفاده از گوگل انالیتیکس این امکان را به شما می‌دهد که تعداد بازدیدهای سایت، کانال‌های ورودی، میزان زمان بازدید هر کاربر، واکنش هر کاربر از ورود به سایت و … را متوجه شوید. با استفاده از این اطلاعات متوجه خواهید شد که سایت شما در ایندکس گوگل قرار گرفته است یا خیر.

گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیتیکس

چگونه متوجه شویم صفحات سایت در گوگل ایندکس شده است؟

برای اینکه متوجه شوید صفحات سایت شما در گوگل ایندکس شده است یا نه، مراحل زیر را انجام دهید:

  • به قسمت Search Console سایت خود مراجعه کنید و وارد بخش Index Coverage Status Report شوید.
  • تصویری که به شما نشان داده می‌شود، مقدار error صفحات ایندکس‌نشده را نشان می‌دهد.

 

امیدواریم که این مطلب برایتان مفید بوده باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره گوگل آنالیتیکس، بخش گوگل آنالیتیکس چیست؟ را مطالعه کنید.

مقالات زیر را در وبانو مطالعه کنید:

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *