بکلینک یا پیوند ورودی (Backlink یا Inlink)، لینکی است که در سایتهای دیگر قرار داده میشود تا کاربر با کلیک بر روی آن، وارد سایت شما شود. این کلیک اهمیت بالایی در سئوی سایت شما دارد و یکی از مواردی میباشد که موردتوجه موتورهای جستوجو قرار گرفته است. بکلینک در صورتی میتواند باعث افزایش رتبهٔ سایت شما شود که با قوانین سئو مطابقت داشته باشد و کلمات بهطور صحیح لینک داده شوند.
انواع بکلینک
بکلینکها به دو دستهٔ بکلینکهای فالو و نوفالو تقسیم میشوند که در ادامه به بررسی هریک میپردازیم.
بکلینک فالو (Follow Backlink)
لینکهای فالو که به آنها لینکهای دوفالو (Do-Follow Links) نیز میگویند، لینکهایی میباشند که موتورهای جستوجو آنها را دنبال میکنند. در واقع، لینک فالو میتواند ارزش سایت مبدأ را به سایت شما نیز منتقل کند که این امر سبب افزایش رتبهٔ شما خواهد شد. از طرفی، استفادهٔ زیاد از بکلینک سبب کاهش رتبهٔ سئوی سایت شما میشود
بکلینک نوفالو (No-Follow Backlink)
اساس کار لینکهای نوفالو کاملاً برعکس لینکهای فالو است. در واقع، لینکهای نوفالو به موتورهای جستوجو دستور میدهند که این لینک را دنبال نکنند و ارزش سایت مبدأ را به سایت شما منتقل نکنند.
مزایای استفاده از بکلینک
- افزایش رتبهٔ سایت
- افزایش اعتبار سایت
- نمایش بیشتر سایت به کاربران
- ایجاد ارتباطات جدید
چه مواردی میتواند در ساخت بکلینک تأثیرگذار باشد؟
جهت ساخت بکلینکهای باکیفیت موارد زیر را در نظر بگیرید:
- محتوای جامع و کاملی برای سایتتان تولید کنید؛ محتوایی که بتواند شما را از رقیبانتان متمایز کند؛
- به سایتها و منابعی که اعتبار بالایی دارند، لینک بدهید؛
- لینکسازی داخلیرا فراموش نکنید؛
- قبل از ساخت بکلینک تمام مواردی را که سبب بهینهسازی سایت شما برای گوگل میشود، رعایت کنید؛
- سعی کنید برای همهٔ صفحات سایتتان لینکسازی کنید؛ زیرا اگر فقط یک صفحه از سایتتان را لینکسازی کنید، گوگل متوجه میشود که شما خودتان در حال لینکسازی هستید و این باعث افزایش رتبهٔ شما نخواهد شد.
- فقط به ساخت لینکهای فالو اکتفا نکنید و حتماً از لینکهای نوفالو نیز استفاده کنید.
متداولترین روشهای لینکسازی خارجی
- کامنتگذاری در سایتهایی مرتبط با سایت خود
- فعالیت در شبکههای اجتماعی
- ساخت پروفایل کاربری در سایتهای معتبر
- خرید ریپورتاژ آگهی
تعیین ارزش بکلینک توسط گوگل
بکلینکها از نظر گوگل دارای رتبهٔ یکسانی نمیباشند. گوگل موارد زیر را در تعیین ارزش و رتبه لحاظ میکند:
اعتبار دامنه (Domain Authority)
عوامل بسیاری از جمله عمر دامنه، تعداد بکلینکهای دریافتی، تعداد لینکهای خروجی، نوع دامنه و … در تعیین اعتبار دامنه تأثیرگذار است. اعتبار دامنه عددی بین ۰ تا ۱۰۰ است که هرچه این عدد به ۱۰۰ نزدیکتر باشد، اعتبار دامنهٔ شما بیشتر است.
اعتبار صفحه (Page Authority)
اعتبار صفحه تفاوت چندانی با اعتبار دامنه ندارد؛ تنها تفاوت آن این است که اعتبار صفحه تنها برای یک صفحهٔ خاص از آن دامنه محاسبه میگردد. اعتبار یک صفحه بر اساس بکلینکهایی که برای آن صفحه ایجاد شده است و همچنین لینکسازیهای داخلی سایت به آن صفحه، محاسبه میشود.
استفاده از بکلینک در سایتهای خارجی
یکی از مهمترین دلایل استفاده از بکلینک، حفظ ارزش و اعتبار سایت شما است. استفاده از سایتهای خارجی چندان مناسب بکلینک نمیباشد. توصیه میگردد از سایتهای فارسیزبان برای بکلینک استفاده کنید.
بهترین راههای ساخت بکلینک
- یکی از راههای ساخت بکلینک ایجاد پست مهمان است. شما میتوانید با اجازهٔ مالکان سایتهایی که مرتبط با کسبوکار و سایت شما هستند، حداقل یک پست در وبسایت آنها قرار دهید و در آن لینکسازی خارجی کنید و بکلینک بگیرید. نکتهٔ مهم در اینجا این است که هرگز لینکهایی را که توسط مالکان سایت در اختیار شما قرار میگیرند، نوفالو نکنید.
- شما میتوانید فرومهایی را که مرتبط با وبسایت شما میباشند، شناسایی کنید و پس از اطلاع از قوانین آنها، تولید محتوا کنید و در آنجا قرار دهید. این روش یکی از مهمترین روشهای بکلینک گرفتن و لینکسازی میباشد.
- لینکدین یکی از شبکههای اجتماعی میباشد که میتوانید لینکهای خود را در آن قرار دهید و با هر کلیک امتیاز و رتبهٔ بالاتری بگیرید. اگر بتوانید بهدرستی در این شبکه فعالیت کنید، میتوانید بکلینکهای بسیار خوبی از آن دریافت کنید.
- میتوانید از طریق گوگل، سایتهایی را که از محتوای شما استفاده کردهاند، شناسایی کنید و با استفاده از ایمیل از آنها بخواهید که لینکهای شما را در سایتشان قرار دهند.
- با قرار دادن سرویسها و محصولات رایگان در اختیار بلاگرها یا وبسایتها، از آنها بخواهید لینک شما را در سایتشان قرار دهند.
عوامل وابسته به بکلینک در سایت
رتبهبندی سایت: موتورهای جستوجو از جمله گوگل، با استفاده از بکلینکها به سایت شما ارتقا میبخشند؛ یعنی استفاده از بکلینک در سایت، سبب اعتماد موتورهای جستوجو به سایت شما و در نهایت، افزایش رتبهٔ شما خواهد شد.
ترافیک ارجاعی: شما به کلمات کلیدی سایتتان لینک میدهید و در نهایت، کاربر با کلیک بر روی آن، به قسمتی که به آن اشاره کردهاید، مراجعه میکند. سپس شما ترافیک ارجاعی دریافت خواهید کرد.
قابلیت کشف: گوگل بهطور مداوم در حال بازدید از سایتها بهویژه سایتهای پربازدید است. اگر بکلینکی از سایت شما در آن سایتها باشد، گوگل شما را کشف میکند و همین امر سبب افزایش بازدید سایت شما خواهد شد.
بکلینکها را در چه قسمتی از سایت قرار دهیم؟
بکلینکها را باید در مکانی از سایت قرار دهید که در معرض دید کاربر باشد. قسمت فوتر یا سایدبار مکان مناسبی جهت قرار دادن بکلینکها نیست؛ ولی میتوانید با متمایز کردن رنگ یا فونت تا حدودی کاربر را به سمت آن بکلینک هدایت کنید. بهطور کلی، قسمت سایدبار یا فوتر سایت مکان مناسبی جهت قرار دادن بکلینک نمیباشد.
چه بکلینکهایی برای سایت شما مفید هستند؟
بکلینکهایی که توسط نویسنده یا مالکان سایت ایجاد شده باشند، میتوانند برای سایت شما مفید باشند. تا حد امکان نباید برای بکلینکهای خود از سایتهای خارجی و اسپمشده استفاده کنید. اگر به دنبال یادگیری حرفهایتر هستید، به بخش سئوی کلاه سفید و سئوی کلاه سیاه و سئوی کلاه خاکستری مراجعه کنید. یکی دیگر از مواردی که باید به آن توجه کنید، این است که برای این کار از سایتهایی که اعتبار پایینی دارند، استفاده کنید. نکتهٔ آخری هم که باید در نظر بگیرید، این است که موضوع سایت شما با موضوع سایت لینکدهنده مرتبط باشد.
چه بکلینکهایی برای سایت شما مضر است؟
همهٔ بکلینکها برای سایت شما مفید نیستند؛ بکلینکهایی که از سایتهای نامرتبط یا اسپمشده باشد و بکلینکهایی که دارای تعداد لینکهای خروجی بسیاری هستند، میتوانند برای سایت شما مضر باشند.
خرید بکلینک و معایب آن
خرید بکلینک باعث گمراهی موتورهای جستوجو در سایت شما میشود و بهعنوان تکنیک کلاه سیاه برای سئو به شمار میرود. بکلینک در دستهٔ سئوی خارجی قرار دارد و روشهای گوناگونی جهت تولید و ساخت آن وجود دارد که یکی از این روشها خرید بکلینک است. چنانچه به دنبال افزایش رتبهٔ سایت خود هستید، از خرید بکلینک خودداری کنید؛ زیرا اگر موتورهای جستوجو متوجه شوند که بکلینک را خریداری کردهاید، ارزش و اعتباری برای آن قائل نمیشوند و ارزش و اعتبار سایت شما را هم گرفته و به سایتهای رقبایتان میدهند.
گوگل بکلینکهای خریداریشده را چگونه تشخیص میدهد؟
گوگل راههای گوناگونی جهت شناسایی بکلینکهای خریداریشده دارد که در ادامه به بررسی چند نمونه از آنها میپردازیم:
- افزایش ناگهانی تعداد بکلینکهای سایت شما: هنگامی که شما بکلینک را خریداری کنید، بهطور ناگهانی تعداد بکلینکهای سایت شما افزایش مییابد. در نتیجه، گوگل متوجه بکلینکهای خریداریشده میشود.
- شناسایی و کشف سایتهای فروش بکلینک: گوگل سایتهایی را که بکلینک میفروشند، شناسایی و جریمه میکند و با ارسال پیغامی به صاحبان سایت، آنها را از جریمه شدنشان باخبر میسازد.
- کیفیت بکلینکها: ارتباط سایت شما و سایت لینکدهنده یکی از مهمترین موارد در تولید و ساخت بکلینک میباشد و معمولاً سایتهای فروش بکلینک، بکلینکهای نامرتبط را در قسمتهایی همچون فوتر و سایدبار سایت شما قرار میدهند که این امر باعث مشکوک شدن گوگل به بکلینک میشود.
حال که با بکلینک و نکات مربوط به آن آشنا شدید، برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره میتوانید به بخش تفاوت بکلینک و ریپورتاژ مراجعه کنید که مطالب مفیدی در بر دارد.
مقالات زیر را در وبانو مطالعه کنید:
بدون دیدگاه