به متن یا مقالهٔ خبری که جنبهٔ تبلیغاتی دارد، رپورتاژ یا ریپورتاژ آگهی (Advertorial) میگویند. متن رپورتاژ بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ کلمه دارد که در آن کلمات کلیدی نیز استفاده میشوند. یکی از مواردی که در تولید متن رپورتاژی حائز اهمیت است، کپی نکردن متن از سایتها یا تبلیغات دیگر است.
ویژگیهای متن رپورتاژی
در نوشتن متن رپورتاژ به نکات زیر توجه کنید:
- از تولید متنهای طولانی خودداری کنید.
- در متن رپورتاژی به تمام جزئیات محصول اشاره نکنید تا کاربر برای اطلاعات بیشتر به سایت شما مراجعه کند.
- از کلمات کلیدی مناسب با متن استفاده کنید.
- از کپی کردن متون سایتها و اشخاص دیگر خودداری کنید.
- از لینکهای غیرتکراری استفاده کنید و سعی کنید در همه جای متن از لینک استفاده کنید.
- حداکثر ۴ لینک خارجی به متن بدهید.
- توصیه میشود لینکهای استفادهشده در ریپورتاژ از نوع لینکهای فالو باشد.
تأثیر رپورتاژ در سئوی سایت
استفاده از رپورتاژ در سایت دارای اهمیت بسیاری میباشد. رپورتاژ از یک طرف باعث موفقیت در کسبوکار و فروش محصولات شما میشود و از طرف دیگر، موتورهای جستوجوی گوگل برای آن ارزش و اعتبار قائل هستند که این امر میتواند سئوی سایت شما را ارتقا ببخشد. در ادامه، به توضیح تأثیرات رپورتاژ بر سئوی سایت میپردازیم:
- افزایش بازدید سایت: با استفاده از متون رپورتاژی محصولات خود را به دیگران معرفی میکنید که در واقع، این امر سبب افزایش بازدید از سایت شما میشود و تعداد کاربران سایت افزایش مییابد.
- افزایش تعداد بکلینک: به هر میزانی که بازدید کاربران در سایت شما افزایش یابد و از سایت شما بکلینک بگیرند، گوگل اعتبار بیشتری برای سایت شما قائل میشود.
- افزایش کیفیت بکلینک: هنگامی که کاربران از سایتهای معتبر با استفاده از بکلینک به سایت شما مراجعه کنند، تعداد بازدیدکنندگان سایت شما افزایش خواهد یافت. همچنین، گوگل بکلینکها را شناسایی کرده و اعتبار سایت شما را افزایش میدهد.
تاثیر رپورتاژ در سئوی سایت
اشتباهات رایج در متنهای رپورتاژی چیست؟
در این بخش چند نمونه از اشتباهات رایج هنگام نوشتن متنهای رپورتاژی را برای شما معرفی میکنیم تا با رعایت آنها، رپورتاژ باکیفیت و بهتری تولید کنید.
از پاراگرافهای طولانی استفاده نکنید: خواندن پاراگرافهای طولانی خستهکننده است. در رپورتاژ از پاراگرافهای کوتاه استفاده کنید.
نظرات شخصی خود را وارد ریپورتاژ نکنید: هدف از ایجاد رپورتاژ، دادن اطلاعات اثباتشدهٔ علمی به کاربر میباشد؛ بنابراین نویسنده نباید نظرات شخصی خود را وارد رپورتاژ کند.
از نوشتن کلمات فنی و تخصصی خودداری کنید: هرگز از کلمات فنی و تخصصی در رپورتاژ استفاده نکنید؛ زیرا کاربر بهخوبی نمیتواند به عمق متن پی ببرد. همچنین به انتخاب انکرتکستها یا همان کلماتی که لینک بر روی آنها قرار میگیرد، توجه داشته باشید و از دادن لینک به کلمات فنی و تخصصی خودداری کنید.
کاربر را از خواندن متن رپورتاژ خسته نکنید: متن رپورتاژ خود را با استفاده از تصاویر، ویدئو و … برای کاربر جذاب کنید تا کاربر از خواندن متن شما خسته نشود.
تولید رپورتاژهای مناسب برای سایت
همانگونه که در قسمتهای قبل اشاره کردیم، متن رپورتاژ نباید از سایتهای دیگر کپی شود. هنگامی گوگل به رپورتاژ شما اعتبار میدهد که متن رپورتاژ کپی نشده باشد. بسیاری از مالکان سایتها متن رپورتاژ را در سایتهای مختلف قرار میدهند. این متنها توسط رباتهای گوگل شناسایی میشوند و گوگل برای آنها اعتباری قائل نمیشود.
در هنگام خرید ریپورتاژ آگهی به چه نکاتی توجه کنیم؟
هنگام خرید رپورتاژ آگهی به موارد زیر توجه کنید تا استفاده از رپورتاژ، در بهبود سئو و ارتقای رتبهٔ سایت شما تأثیرگذار باشد:
- برای هر رپورتاژ یک متن جدا و متفاوت تهیه کنید.
- در متن خود یک لینک از هر صفحه قرار دهید.
- برای رپورتاژ، بکلینک تولید کنید.
- برای هر صفحه از سایت، یک رپورتاژ متفاوت تهیه کنید.
- در رپورتاژ از تصاویر استفاده کنید.
- بیش از ۴ بکلینک در رپورتاژ خود استفاده نکنید.
لینکسازی در رپورتاژ
در هر متن رپورتاژ باید به تعداد کافی لینک داده شود؛ زیرا گوگل برای لینکهای زیاد و غیرحرفهای اعتباری قائل نمیشود. رباتهای گوگل روشهای اسپم و فیک لینکسازی را شناسایی میکنند و چنانچه لینکهای سایت شما درست و اصولی نباشد، امتیازی برای آن در نظر نمیگیرند.
در رپورتاژ به صفحات زیر لینک بدهید:
در رپورتاژ به صفحاتی لینک دهید که از نظر گوگل معتبر هستند. این اعتبارسنجی با توجه به دو معیار زیر مشخص میشود:
- اعتبار دامنه (Domain Authority/ DA)
- اعتبار صفحه (Page Authority/ PA)
لینک دادن در رپورتاژ به هدف شما بستگی دارد. اگر هدف شما تبلیغ یک محصول میباشد، به صفحه اصلی سایت و دستهبندی محصولات سایت لینک بدهید.
انکر تکست چیست؟
به کلمه یا عبارتی که کاربر با کلیک بر روی آن وارد صفحهٔ دیگر میشود، انکر تکست میگویند. در ادامه، به نکاتی در رابطه با بهینهسازی انکر تکست در رپورتاژ میپردازیم.
انواع انکر تکست
- انکر تکست نام تجاری: به متن لینکی که در آن نام تجاری یا برند استفاده شده باشد، انکر تکست تجاری یا برند میگویند.
- انکر تکست عمومی: به لینکهایی که در متنها از عباراتی همچون “اینجا کلیک کنید” و “اینجا بروید” استفاده میکنند، انکر تکست عمومی میگویند.
- انکر تکست عریان: به لینکهایی که در متن خود از URL سایت استفاده میشود، انکر تکست عریان میگویند.
- انکر تکست طولانی: هنگامی که متن لینک طولانی میشود، به آن انکر تکست طولانی میگویند.
- انکر تکست Exact Match: هنگامی که در متن لینک فقط از کلمه کلیدی هدفتان استفاده میکنید، به آن انکر تکست Exact Match میگویند که یکی از مهمترین انکر تکستهای موجود میباشد و تأثیر بسیاری در ارتقای رتبهٔ سایت دارد.
- انکرتکست هممعنی یا LSI: هنگامی که بهجای استفاده از کلمات کلیدی هدف، از کلمات هممعنی آن استفاده کنید، از انکر تکست هممعنی یا LSI استفاده کردهاید.
- انکر تکست اختصاصی: هنگامی که قصد دارید از کلمات کلیدی بهعنوان گرایش جدید استفاده کنید، از انکر تکست اختصاصی استفاده کردهاید.
انواع انکر تکست
بهینهسازی انکر تکست لینکها در رپورتاژ
انکر تکستهای شما باید بهگونهای باشند که هم بهینه باشند و هم از نظر گوگل معتبر باشند.
انکر تکست لینکها باید بهصورت خلاصه و مرتبط باشد تا گوگل ارتباط آن لینک با صفحهای را که به آن لینک دادهاید، بهخوبی بفهمد تا بتواند باعث ارتقای رتبه سایت شما شود. بنابراین، از بهکارگیری انکرتکستهای طولانی و نامرتبط با سایت خود خودداری کنید.
بعد از خواندن این مطلب، میتوانید به مطالعه تفاوت بکلینک و رپورتاژ بپردازید که شامل مطالب بسیار مفیدی است.
بدون دیدگاه